1 Nisan 2013 Pazartesi

REAL MADRİD – GALATASARAY



Maç öncesi klasik olan takımların muhtemel 11’lerini yazarak eksik ve sakat oyunculardan bahsetmektir. Ancak bu seviyede, bu önemde bir karşılaşmada üstelik rakip bu denli büyük bir takımsa kadro eksikliğinden yada cezalı oyunculardan bahsetmek yanlış olur.

Neler yapmak gerekir kısmına gelirsek eğer Galatasaray’ı bu noktaya kadar getiren ileride oynamak önde basmak kavramları bu maç için çok iddialı olur. Zaten sene başından bu yana izlediğimiz kadarıyla geride iyi kapanan ve akıllı kontralarla karşılık verebilen her takım Real’e karşı içerde veya dışarıda gol buldu. Bu maçta ki amacı iyi belirlemek lazım golsüz veya gollü beraberliğe mi oynayacağız yoksa bir sürpriz kovalayıp açık bir oyun mu oynayacağız. Benim naçizane futbol bilgimle gollü bir beraberlik hatta alınacak tek farklı bir mağlubiyet bile Arenada ki maç için bize avantaj sağlar. Hafta sonu deplasmanda Zaragoza ile 1-1 berabere kalan Madrid ligde 2.sırada ve artık sadece o sırayı korumaktan başka bir hedefi yok. Yani bütün konsantrasyonları Avrupa’da o yüzden ligde aldıkları beraberliği çok ciddiye alıp da formda olmadıklarını söylemek doğru değil. Tıpkı Cumartesi günü Arenada İBB’yi 2-0’la geçerken Galatasaray’ın oyununa bakıp da bu maç için bir mana çıkarmakta yanlış olduğu gibi.

Maçın gidişatı ile ilgili bir kehanette bulunmaya çalışırsak eğer; maça önde ve hızlı başlamak isteyen Madrid olacak. henüz ilk 10 dakikada gol görürsek devamında kontralarla pozisyon bulmak da biraz daha zorlaşır. Maçın akışı olarak bana fena halde senenin ilk şampiyonlar ligi maçı olan United deplasmanında ki maçı hatırlatıyor. Orada da henüz 10 dakika dolmadan golü yemiş ve ardından pek çok atak bulmamıza rağmen çıkaramamıştık. Bu sefer de aynısı olmamasını dilerim ancak bu maç Galatasaray açısından biraz umut kırıcı olabilir. Yine de Çeyrek finale yükselen hiçbir takım rakip sahada da olsa ezilmeyecektir. Drogba ve Hamit bence takımın kilit oyuncuları olacak. Şartlar ne olursa olsun kendi oyununu oynayabilen Hamit ve Drogba’ya kimlerin destek vereceği çok önemli eğer Selçuk bu isimlere biraz olsun ayak uydurabilirse skor elde etme şansımız çok yükselecektir.

Madrid’in forvet tercihi de bu maçta önemli olacaktır. Higuen’e göre daha hareketsiz ve fizikle oynamayı seven Benzema’yı savunmak bizim için daha kolay olur. Aksi takdirde Higuen maçın adamlarından birisi olabilir. Mesut’un da çok büyük bir fark oluşturacağını sanmıyorum ancak oynarsa Di Maria ve tabii ki Ronaldo bizim için baş ağrıtacak isimler.
 Bizim kadroda ise istediği topları bulabilirse arsız bir çocuk gibi istekli olması rakibin stoperlerini zorlar. Keza tecrübesi ile Drogba’da hem Ramos’un hem de oynarsa yarı yaşında ki Varane’a üstünlük sağlayabilir. Yine az önce söylediğim gibi Hamit bu atmosferlerde çok sayıda maç oynamış bir isim. O yüzden ondan beklentim fazla. Bize ilk maç için lazım olan şey biraz soğukkanlılık, çokça inanç, biraz da şans. Çok şey istedim değil mi? Ama gerçek bu

1 yorum:

  1. Cok cok zor bir mac. tur atlamamiz mucize olur. en azindan ikinci maca cikacak azda olsa umidim olsun istiyorum... Rabbim yardimcimiz olsun...

    YanıtlaSil