24 Nisan 2013 Çarşamba

NBA PLAY OFF'LARI TAHMİNLERİ - BATI KONFERANSI



Oklahoma City - Houston Rockets

İki takımda hücum ağırlıklı oynuyor. Oklahoma geçen sezondan daha iyi duruyor. En azından daha tecrübe kazandıkları kesin. Harden'ın gidişiyle doğan altıncı adam eksiğini Martin'i alarak minimum hasarla kapattılar. Lakers yerine Rockers’in gelmesi kötü oldu ama yine de rahat geçeceklerdir. Durant, Wesbrook ikilisi bakalım bu sene Lebron ve arkadaşlarını geçebilecekler mi? Ömer’in son maçları olacağı için bütün maçlarını takip etmeye çalışacağım. Ama istatistik olarak çok iyi skorlar elde edeceğini düşünmüyorum. Karşısında savunması gereken Perkins ve Ibaka gibi etkili uzunlar olacak. Oklahoma'nın Batı finalini oynayacaklarını söylemek zor değilse de dikkat etmeleri gereken takımlar da yok değil. Geçen seneden daha iyi durumda olan Spurs ve Denver finali kovalayacaklardır.Umarım Durant ve arkadaşları şampiyon olurlar.

Tahmin:4-1 Oklahoma City

Şu anda seri: Oklahoma Cİty 1-0


San Antonio Spurs - LA Lakers

Lakers için sezon öncesi kadro şekillenince herhalde bu sezon ezici bir şekilde şampiyon olurlar diyordum. Özellikle Howard ve Nash takaslarıyla ilk 5 inanılmaz isimlerden oluştu. Ama sonuç hiç öyle olmadığı gibi takım olamadılar desek yeridir. Playoff öncesi çok yorulan Lakers, son kurban Kobe’nin olmaması durumları daha da kötüleştirdi. Lakers playofflara kendini atınca bir gazla yine umudum vardı ama Kobe’nin sakatlığı gereken cevabı vermiş oldu. Evlerinde belki bir maç kazanabilirse süpürülmekten kurtulurlar.

Tahmin:4-1 San Antonio Spurs

Şu anda seri: San Antonio Spurs 1-0


Denver Nuggets - G.State Warriors

Zevkli ve çekişmeli geçeceğini umduğum eşleşme. Denver hızlı oyunlarına sadık kalırlarsa işler istedikleri gibi gider. Golden State üst düzey yüzdeyle oynarsa 1-2 maç kazabilir. Warriors bu senenin en büyük sürprizlerinden özellikle S.Curry kariyer patlamasını yaşadı. İki takımda savunmayı ilk plan olarak düşünmediğinden yüksek skorlarla bitecek maçlar bizleri bekliyor. Denver da Gallinari sakatlığı olmasa çok farklı bir takım olabilirlerdi.

Tahmin:4-2 Denver Nuggets

Şu anda seri: 1-1


LA Clippers - Memphis Grizzlies

Bu iki iyi takım geçen sezonda karşılaşmışlardı. Clippers zorda olsa geçmişti. Ama bu sefer geçen seneki gibi çok zorlanmayacaklar gibi geliyor. Memphis savunmasıyla gözebatsa da skor bulmaktaki sıkıntıları maç kazanmalarını engelleyecektir. Memphis savunmadan sonra biraz hücumda etkili olabilirse 1-2 maç kazanabilirler. Paul ve Griffin ikilisine etkili savunma Memphis için serinin kaderi olacak.

Tahmin:4-2 LA Clippers

Şu anda seri: LA Clippers 2-0
KONUK YAZAR
MÜCAHİD AKYÜZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder