12 Nisan 2013 Cuma

OLDU BE SONUNDA OLDU



Yaşım gereği 103 gollü şampiyonluğu hatırlamıyorum. Yada Galatasaray’ın N.Xamax maçını ise hayal meyal hatırlıyorum. Ama milli takım seviyesinde 200,2002 ve 2008 zaferlerini, takımsal bazda ise 2000 UEFA ve Süper Kupa destanı Fenerbahçe açısından ise Şampiyonlar ligi çeyrek finalini izleme şansım oldu. Dün ise bundan yıllar sonra bile anlatacağım bir güne denk geldim. Fenerbahçe 2008 yılında ki Şampiyonlar liginde çeyrek finalinden sonra bir çeyrek final daha izletti bizlere. Ama bu kez sonu güzel biten bir çeyrek final oldu. Artık yarı finali konuşabiliyoruz.

Maç ile ilgili bir şeyler yazmak istemiyorum çünkü garip bir maçtı. Kötü başladık ama iyi bitti. Mücadele etmeyen kimse yoktu. Topu ileriye taşıma görevi Baroni, Kuyt ve Caner’deydi. Ama Salih girene kadar pek yapamadılar. Yaptıkların ilk pozisyonda ise golü ve turu atıp geldiler. Sow’un olmadığı maçta hücum anlamında sıkıntı yaşayacağımız muhakkaktı ancak Salih’in oyuna girmesiyle biraz daha ileride oynayabildik. Bugüne kadar hep mucize bekleyen bizler olurduk ancak bu kez mucize peşinde olanlar İtalyanlar oldu. Turun adamı hiç şüphesiz her golde katkısı olan Caner oldu. Ancak bence turun asıl yıldızı Aykut KOCAMAN’dır. Sakin yapısı ve akıllı oyunu ile, taraftarla sürtüşen Caner’i kazanmaya çalışan ve bunu en önemli maçlarda yapan, ve herkesin genç oyuncuların şans bulamadığı yer olarak bildiği Fenerbahçe’de Salih gibi bir gence şans veren KOCAMAN bu turun en önemli kahramanıdır.
 Artık rakip Benfica. Benim çeyrek final öncesi kupa için favorimdi. Liginde Porto’nun önünde şampiyonluğa gidiyor. Tehlikeli oyuncuları var. Her transfer döneminde takımlarımızın listesinde yer aldığı söylenen Cardozo çok formda. İlk maç yine Kadıköy’de işimiz zor ama bu seviyede kolay olmasını beklemek saçma olurdu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ EŞLEŞMELERİ
B.DORTMUND – REAL MADRİD
BAYERN MÜNİH – BARCELONA

AVRUPA LİGİ EŞLEŞMELERİ
FENERBAHÇE – BENFİCA
BASEL – CHELSEA

Bu eşleşmeleri görünce insanın ister istemez çeyrek final öncesi Real Madrid, Barça finali istendiği söylentileri aklına gelmiyor değil. Komplo teoriciliği yapmıyorum ancak Chelsea, Benfica yarı finalinin de istenmediği açık. İnşaAllah Fenerbahçe bu söylentileri bozar ve finale yükselir. Kura öncesi tek isteğim Chelsea gelmesinde kim gelirse gelsin idi. Şimdi Benfica çıktı diye şikayet edecek değilim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder