25 Temmuz 2014 Cuma

GOL YOKSA TUR YOK



İlk maçtan sonra yazacaktım aslında ama ikinci maçı da bekleyelim dedim. Çünkü hala ümidim Bursaspor'un orada daha iyi bir oyun oynayarak galibiyetle döneceği yönündeydi. Hatta maçı izlerken umutlandım da ancak 210 dakika boyunca Bursa golü bulmayı bir türlü başaramadı. Hatta bırakın gol bulmayı doğru düzgün gol pozisyonu dahi yoktu. İlk maçta Fernandao ile etkili olabilmiştik o kadar.

  •   Dün büyük gelecek denilen Enes'in nasıl sıradan bir futbolcu olduğunu gördük. İki maçta da hatırı sayılır bir süre alan Enes hiçbir varlık gösteremedi. Hatta 80.dakikada yerine giren Batuhan ona göre çok daha tehditkardı.

  •  Şenol hocayı hep beğenmişimdir. Ancak dün gördük ki kadro yapılanmasında sınıfta kalmış. Takımda iki oyuncu sakatlanınca geriye kalanlar o kadar sıradan isimler ki kaleye gitmek taşı delmekle eş değer.
  • Gürcü takımı öyle becerikli ayaklara sahip bir takım değil. Eski tip 90'lardan kalma futbol oynuyorlar. Fizikleri güçlü ama topla ilişkileri oldukça zayıf ve biz bu takıma elendik.

  • Bursa'nın sol tarafında oynayan Ferhat bildiğin orta yapma özürlüsü. Solak ama sağ ayağı hiç yok. Yani yürümek için lazım olmasa çıkarıp kenara koyabilir. Sol taraftan yaptığı sayısız ortanın hiçbiri takım arkadaşlarına gitmez mi? Bırakın isabetli ortayı nerede oyuncu olduğuna dahi bakmıyor. Rastgele kesiyor.
  • Diğer kanat Volkan ŞEN ise koca ilk yarı sahada dolandı durdu. İkinci yarıda biraz hareketlendi ancak onunda karar verme yeteneği zayıf olduğundan sonuçlanmayan bir çuval atak yaptı.
  • Son olarak da penaltıcı seçimlerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha gözüktü. Bazı hocalar tercihlerini iyi penaltıcıları sona saklamayı seçiyor. Ancak dün de görüldü ki bazen olay son penaltılara kalmıyor. İlk tercih defansif orta saha Şamil olunca ve o Şamil topa fazla gerilmeden vuracağını belli edince kaçıracağını hissettim desem yalan olmaz. İkinci penaltı için ise attığı kafa golleri ve agresifliği ile tanınan Civelli geldi. Yani ayağına hakimiyet konusunda isim yapmış Volkan ŞEN, genç de olsa hücum oyuncusu Batuhan değil. İki tane kazma penaltı kullanıyorsa kaçırmaları zaten muhtemeldir.

Aslında başlık olarak ülke puanına olan zararlarını yazacaktım. Ancak hasarın büyüğü ülke puanında değil ülke futbolunda. Hala yabancı sınırlamasından bahsedenlere ithaf olunur. Bizim kalitemiz bu kadar işte başarılı olmak istiyorsak bizim gençlerimiz de Avrupa'ya gitmeli ama pasaportları burada bu kadar değerliyken niye kariyeri için oralara gitsinler ki.

Bu turda bir takım bıraktık. Şimdi sahne alma sırası Karabük ve Beşiktaş'ta. Feyeenord'la eşleşen Beşiktaş turun favorisi olmayı bırakın şansı az olan taraf. Karabük ise Rosenborg ile oynayacak. Eğer iki de sıfır çekersek 2 seneye kalmaz şampiyonlar ligine tek takım yollamaya başlarız o da ön eleme oynayarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder