1 Temmuz 2014 Salı

ALMANYA - CEZAYİR



Fransa maçından sonra acaba Almanya'da zorlanır mı diye düşünenlerin haklı çıktığı, Cezayir'in Almanya'ya zor anlar yaşattığı, maçı uzatmaya kadar taşıdığı ancak gol bulmaya o kadar da yakın olmadığı bir karşılaşma izledik.
Afrika'nın son temsilcisi olarak maça başlayan Cezayir, maça oldukça mücadeleci ve sert başladı. Almanya'nın gruplarda dominant olmadığı o yüzden formunu ne kadar yukarıya taşıyacağı soru işaretiydi. Maça daha iyi hazırlanan Halilhodzic Almanya karşısında maçın son 10 dakika hariç savunmaya hemen hiç çekilmedi. Hatta Feghouli ve Slimani ile zaman zaman tehdit dahi etti. Artık hiçbir takım fizik güç olarak belli bir seviyenin altında değil. Üstelik grupları zayıf olsun olmasın ikinci turu görebilmişlerse fizik güç konusunda arada bir fark olmuyor. Ondan sonra devreye ya Brezilya, Hollanda gibi takımlarda olduğu gibi bireysel yetenek veya Fransa ve Kosta Rika'da olduğu gibi duran toplar ve tercih farklılıkları kalıyor.
Maçta da Cezayir fizik olarak Almanya'ya ezilmeyince geriye duran toplar ve bireysel beceriler kaldı. Tercih konusunda da çok mahir olamadıkları maçta Almanlar son dakikalarda her şeyleri ile saldırsa da orijinal santrforlarının olmaması sebebiyle golü bulamadılar. Zaman zaman duran toplarda enteresan şeyler de denediler mesela Müller dikkat dağıtmak için düşmüş numarası yapmaları  hep bu sebepleydi ancak komik olmaktan öteye gitmedi.
90 dakikada yapamadığını uzatmaların hemen başında yapan Almanya Schurle ile kısmet bir gol buldu. Mesut takımın en üretken ismi olması beklenirken kaleye sadece 5 metre mesafeden bile şut çekmek için topun ısrarla önüne iki kere gelmesi gerekiyor. Yani gole bu kadar yakın olup da bu kadar uzak kalmayı tercih etmesi ilginç.
Son not ise Neuer için olacak. Uzun süredir bu kadar etkili bir savunma yapan kaleci görmemiştim. Özellikle bir iki pozisyonda öyle iyi kademeye girdi ki karşı karşıya kalacağı tehlikeyi bile önceden önlemiş oldu. Kalesinde kapladığı yerin büyüklüğünü söylemeye bile gerek yok. Gösterişsiz ama çok iyi bir kaleci bu kadar para etmesi normal.
Maçın adamı konusunda Fifa'ya uyacağım Cezayir kalecisi Rais iki gol yemesine karşın benim içinde maçın adamıdır. Ayrıca Almanya'dan da Lahm'ı asıl bölgesinde izlerken mutlu olduğumu belirteyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder