1 Temmuz 2014 Salı

FRANSA - NİJERYA



Maç öncesi beklentilerim Fransa'nın düzensiz ve dağınık Nijerya karşısında başlarda biraz zorlansa da turu rahat geçeceği yönündeydi. Ancak Fransa'nın hocası Deshcams öyle yanlış bir kadro tercihi ile başlamış ki maça Njierya'yı bu tercih ortak etti desek yanlış olmaz.
Fransa'nın hocası grup maçlarında bol gollü galibiyetler alan takım yerine forvet Benzema'nın sol açığa, golcü değil pasör olan Giruo'nun forvet olduğu bir kadro ile çıktı maça. Orta sahada da Pogba, Matuidi ve Valbuena tercihleri de beklenen etkiyi göstermeyince oyunun genel olarak hakimi Nijerya oldu. Afrika temsilcileri grup maçlarında hiç iyi bir görüntü vermediler. Bosna'yı hakem yardımıyla yenerek gruptan çıkmayı başardılar. Japonya'ya diş geçiremeyip Arjantin'e kaybettiler. Ama Fransa'nın da yardımıyla ikinci turda öyle güzel bir oyun ortaya koydular ki imrenmemek elde değil. Üstelik bu iyi takımın en kötü ismi ise Emenike'ydi. Aldığı hemen her topu ezen, olmadık yerlerden şutlar çeken Fenerbahçeli takımın gol bulamamasının en büyük sebebiydi. Emenike'nin tüm bu çabasına karşın hakem Onazi'yi biçen ve oyundan çıkmasına sebep olan Matuidi'ye hakkı olan kırmızı kartı verebilseydi yinede maçı kazanmayı başarabilirlerdi. Ama hakem o kartı veremedi Onazi'nin yerine oyuna giren Gabriel'de aynı katkıyı veremeyince oyun Fransa'ya döndü. Üstelik Deschamps Giroud tercihinden vazgeçip olağan düzene dönünce Benzema iyi olduğu yere forvete geçti ve maçta orada çözüldü.
Maçın adamı bence oyundan çıkmak zorunda olan Onazi'dir. Ama illa kazanan takımdan birini seç derseniz Fransa'nın küçük dev adamı Valbuena derim. Sağ kanatta etkili işler yapan 1,67 boyunda ki oyuncu takımın iyilerindendi. Maçın en kötüsü ise kaybedenlerden Emenike ve kazananlardan Giroud'u seçtim.
Maçın en güzel anı ise Pogba'nın ilk yarıda vurduğu voleyi çelen Enyeama'nın kurtarışıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder