21 Temmuz 2014 Pazartesi

BEŞİKTAŞ, GALATASARAY VE FENERBAHÇE 2014 / 2015 FORMALARI



Takımların bütün sene giyeceği formaların tanıtımları 3 büyük kulüp içinde yapıldı. İlk olarak açıklayan Beşiktaş olduğu için onlardan başlayalım. Geçen sene kırmızı formanın yakaladığı başarıdan olsa gerek bu sene de kırmızı forma var. Diğer iki klasik ise siyah ve beyaz formalar. Bence
Beşiktaş'a gri bir forma da yakışırdı ancak tercih 3.renk olarak kırmızıdan yana oluyor.
Beyaz forma güzel ve klasik forma ancak Vodafone reklamının kırmızı rengi formayı fena halde bozmuş keşke reklamın fon rengi olarak siyah kullanılsaymış.
3'lünün içinde hem yaka tasarımı hem de renk olarak en beğendiğim parçası ise kesinlikle siyah forma oldu. Her ne kadar formayı giyen Olcay'da çok güzel durmasa da eminim Beşiktaş'lıların en çok tercih edeceği forma bu olacaktır. Ayrıca formanın deseninde ki kartal tüyleri de hoş bir hava katmış. Ancak yine de omuzlar da ki şeritler de kırmızı yerine beyaz olsaydı daha güzel olmaz mıydı?
       Galalatasaray'ın satışa sunduğu forma sayısı ikide kaldı. Sebebi sanırım ocak ayında internete düşen tasarımların aldığı ağır eleştiriler mor renkli formanın sunulmamasına sebep oldu. Hatta 2009 yılında ki tasarımlarla bu sene ki tasarımların çok benzediği söylenmişti. O zaman takımı giydiren adidas'tı bu kez nike benzer bir koleksiyon oluşturmamak adına parçalı forma yerine çubukluyu seçmiş. Ama kalan beyaz ve mor formalar fena halde birbirine benziyor.
Okuduğum bir kaç blog sitesinde formaların beğenilmediği bir Galatasaray klasiği olan parçalı formanın bu sene sunulmamış olması hayal kırıklığı oluşturmuş. Benim için ise önemli olan görsel tatmin o yüzden her ne kadar sadeliği eleştirilse de beyaz formayı daha bir beğendim. Beyaz forma güzeldir ama nike'ın forma kreasyonu konusunda çok ince elediğini de sanmıyorum. Geçmişte de Shaktar'la aynı formaları vermişliği var. Sanırım sezon başlamadan son bir forma daha piyasaya sürerler. Eğer mor forma olursa epey bir tepki çeker.
Fenerbahçe'ye gelince sanırım geçen sene statta yapılan o görkemli tanıtımdan sonra Aziz YILDIRIM ve Mahmut USLU'NUN yer aldığı forma tanıtımı formaların önüne geçti. Basınla sohbet ederken eşofmanlarını çıkarıp poz vermeleri komikti.
Formalara gelince 40 sene sonra reklamsız forma olması biz taraftarlar için güzel ancak kulübün Avrupa kupalarından bu kadar uzak kaldığı sezonlarda bir de üstüne reklam gelirinden olmak akıllıca gelmedi.
Klasik çubuklu da bu sefer geçen sene ki o bulanık görüntü yok. Epey bir klasik olmuş. V yaka olması güzel yani kısacası beğendim. Lacivert çizgili beyaz formayı ise sadece düğmeli yaka tasarımını beğendim. Yoksa çok şık denmez. Hatta 3 forma arasında en uzak olduğum forma bu oldu diyebilirim.
Son olarak ise en beğendiğim mavi forma var. Hem V yaka hem arma forma ile uyumlu renklere boyanmış. Açıkçası en güzel formamız bu oldu. Günlük hayatta tişört niyetine giyilebilecek kadar güzel.
Eğer bugüne kadar Trabzonspor da bir forma açıklasaydı onu da yazardım ancak henüz açıklanan bir formaları yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder