2 Temmuz 2014 Çarşamba

BELÇİKA - ABD



İkinci tur maçlarının en keyiflisi meğer son maça saklanmış. Gerçi 90 dakikası 0-0 biten maçın neresi keyifli diyeceksiniz ancak izlemeyenler emin olun güzel bir maç kaçırdı.
Belçika maç öncesi yüzdeye vuracak olsak ancak %55a %45 oranında favoriydi. Çünkü Amerika'nın grubunda Almanya gibi bir dev varken Belçika grubunun en üst seviye takımı kendisiydi. Ama maçı izlemeye başladığım andan itibaren göründü ki Belçika maça çok daha hakim taraftı. Amerika ise korumaya çalışan, savunmaya çalışan taraftı. Zaten bugün internette sıklıkla duyacağınız üzere Belçika maç boyu rakip kaleye 38 şut atmış ve bunların 27 tanesi kaleyi bulmuş. Ancak kariyer maçını oynayan Tim Howard kalesinde devleşince gol gelmedi.
Amerika son yılların yükselen yıldızı, üst düzey mücadele ediyor disiplinden kopmuyor. Geriye düşse dahi sakin kalıp telaş yapmıyor. Ancak ne yaparsa yapsın o son ayak veya son kafa dokunuşu bir türlü gelmiyor. Topu son bölgeye kadar getiren ABD ileride bırak yıldız oyuncuyu vasat üstü bir forvete sahip olsalardı eminim sonuç daha farklı olurdu. Belçika için ise turnuva başından bu yana gizli favori deniliyordu. Grup maçlarında beklenen oyun bir türlü gelmeyince acaba şişirilmiş bir balon mu olacak soruları sorulmaya başlandı. Ancak dün oynanan oyunu görünce takımın ne kadar potansiyelli olduğuna bir kez daha ikna oldum. Düşünün artık dün oynamayan oyunculardan Arsenalli Vermaalen, Tottenham'lı Dembele ve M.United'li Adnan Januzaj gibi isimler forma şansı dahi bulamadılar. Turnuvada ne kadar ileriye giderler kestirmek zor ancak herkes kadar şansları var.
Beşiktaş'ta bu sezon kiralık kontratı biten Jermain Jones zaman zaman yoklukta stoper bölgesinde oynamıştı. Milli takımda gördük ki kendisini çift yönlü orta saha olarak kullanılabiliyormuş. Ama sanırım Portekiz maçında attığı harika golün etkisinde kalmış olsa gerek bir kaç kez hiç gerek yokken uzaydan şut çekti.
Çeyrek final için Arjantin daha şanslı gözükse de Belçika hiç yabana atılacak bir takım değil. Özellikle 19 yaşında Lille'de oynayan Origi'yi çok beğendim. Sow'u bize gönderdikten sonra o bölgeyi dolduramayan Lille sanırım aradığı forveti bulmuş. Ayrıca 60 dakikada Mertens'in yerine giren Mirallas'da çok iyiydi. Bir ara sağ kanadı koridora çevirdi.
Maçın adamı kesinlikle 2 gol yiyip en az 6 tanesini çıkaran Howard'dır. Belçika'da ise Fellaini ve Mirallas göze batanlardı.
Maçın en güzel anı ise 120+ dakikada Besler'in vurduğu kafanın önce direğe sonrasında ise ayağına çarpan toptu. 3 santim kenara gitse penaltıları izlerdik.
Çeyrek finalde bu kadar açık vermesi halinde Messi ve Di Maria Belçika'ya yeter ancak Belçika'nın da bu hücum hattıyla gol bulacağına eminim. Kim kazanır? Allah bilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder