27 Şubat 2014 Perşembe

ZAFER ÇOK YAKINDI



Maç öncesi herkes gibi bende Mancini'nin rotasyon seven bir insan olduğunu bildiğimden bir sürpriz tercih bekliyordum. Ancak Mancini sürpriz konusunda bizleri de aşarak sadece tercih de değil formasyonda da değişiklik yaptı. İlk muhtemel kadroda Hajrovic ve Burdisso'yu yazmış sonrasında ise Ceyhun ve Chedju'yu eklemiştim. Ancak Semih'in yedek kalabileceği herhangi bir formatı ben bilmiyorum. Birebirde süratli ve yılmayan hamleleriyle Semih Hakan Balta'dan çok daha iyi bir seçim olurdu. Ayrıca hayatının ilk şampiyonlar ligi maçına çıkan Hajrovic için biraz daha küçük ölçekli maçlar mı tercih edilseydi diye düşünmüyor değilim. Ancak Hajrovic'in çok yanlış bir tercih olduğunu düşünmüyorum. Ancak Hajrovic'in hamlığı pas alış verişinden ziyade şut tercihi ön planda olması takımın ritmini her geçen dakika düşürecekti.
Mancini'yi tebrik etmemiz gereken bir tercih ise bu kez Ceyhun'un yerine Yekta'yı tercih etmesi oldu. Chelsea orta sahasının bu kadar kısa ancak süratli isimlerden oluşması karşısında Ceyhun'u tercih etseydi. Durum daha vahim olurdu. Yekta görev aldığı süre boyunca takımın en iyilerindendi. Tek forvet oyuncusu olarak süratli Torres ile başlayan Chelsea orta sahada kalabalık olmak istedi. Buna karşın Ramires, Lampart, Hazard, Shurle ve Willian ile kora kor mücadele eden Melo, Selçuk ve Yekta geri adım atmadılar. Maçın kötülerinden Sneijder'i orta saha olarak saysam yeteri kadar geriye gelmedi, forvet olarak baksam ileride gözükmedi.
Sonuç olarak kaybetmemek önemliydi ancak maçı bir de 0-0 götürseydik ne olurdu diye düşünmeden edemiyorum. Ama artık bunu düşünmenin faydası yok. Maçın yıldızlarına bakarsak eğer Chelsea adına Chech takıma güven verdi. Ama takımın geri kalanı iyi sayılmazdı. Galatasaray'da ise maçın başında saçma bir çıkış ile kalesini terk eden Muslera sonrasında toparladı. Defansta oyuna ikinci yarıda girmesine karşın Semih Torres'e geçit vermedi. Sol kanatta Telles zaman zaman çok iyi şutlarla tehlike oluşturdu. Selçuk çok etkili paslar atsa da kritik pozisyonda direğe takılması maçın adamı olmasını engelledi. Burak yine istekliydi. Ama maçın adamı kesinlikle Melo'ydu. Orta sahada ileri geri inanılmaz bir mücadele verdi. Milli takımla dünya kupasına gitmeyi sonuna kadar hak ediyor. Kart sınırındaydı ve maçı kart görmeden tamamladı.
Umudumuz ikinci maç için az değil. Ama bunun için biraz daha akıllıca bir oyun şart. Yine de tebrikler Galatasaray...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder