26 Şubat 2014 Çarşamba

GOLSÜZ GALİBİYET



Dün ki yazımda maç ile ilgili bir değerlendirme yazmıştım ancak bugün maçın içine daha çok girdiğimde bir şeyler daha yazmak istedim. Öncelikle başlıktan bahsedeyim. Bu akşam alınacak golsüz bir beraberlik bizim için en az galibiyet kadar değerli olur. Mancini'nin genel oyun yapısına baktığımız da bu tür yüksek ölçekli maçlara önce savunma güvenliği diye başladığını görüyoruz. Hem Fenerbahçe deplasmanında en son da hafta sonu Beşiktaş maçında iki stoper, iki kanat beki, önde kesici Melo ve topsuz oyunda sürekli stoperlerin arasına giren Ceyhun'la başlayarak önce golsüz bitirmeyi cebine koymak istedi. Kadıköy'de ki maçı hatırlarsak Chedju'nun yaptığı saçma penaltı olmasa maç golsüzlüğe gidiyordu. Beşiktaş maçında da gördük ki hücum gücü zayıf da olsa Beşiktaş'a sadece 1 pozisyon vererek bitirdi. ( o pozisyonu da hatırlarsak orta saha da çıkarken Drogba'nın geri pasında kaptırdığı topla oldu.) genel olarak ülkemizde bu anlayışta olan teknik adamlara korkak yakıştırması yaparak yıldırma alışkanlığımız var. Bu oyunu Antalya karşısında da oynamaya kalktığınız da bende aynı yakıştırmayı yaparım, ancak Chelsea karşısında bunu akıllıca oynamak olarak görürüm.
Dün tahmini maç kadrosunda Hajrovic'e şans vereceğini düşünmüştüm, ancak bugün kadro tahminlerine göre ise orta sahada bir kişi fazla olmak isteyen Mancini, Ceyhun'u tercih edecek. Stoperde ise Semih'in yanında ilk aday eğer sakatlığı yoksa Chedju olacaktır.
Bu maç için zor olacak belki ama 0-0'lık bir beraberlik belki de turu getirecek. O yüzden önce yemeyelim. Orada gol atmak daha kolay olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder