17 Şubat 2014 Pazartesi

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE İKİNCİ TUR BAŞLIYOR



Nihayet uzun bir aradan sonra futbolun tartışmasız en üst seviyesinde ikinci tur maçları başlıyor. Her sene oldukça keyfili eşleşmelerin olduğu bu ligde bu kez eşleşmelerin seviyesi biraz daha yukarıda sanki. Türkler olarak en büyük ilgimiz ise haftaya oynanacak Galatasaray Chelsea maçında olacak. Diğer eşleşmeler ve maç programını daha önce vermiştim. Bu haftanın programında ise Yarın M.City-Barça ve B.Leverkusen-PSG karşılaşmaları oynanacak Çarşamba gününde ise Milan evinde A.Madrid'i Arsenal ise son şampiyon B.Münih'i ağırlayacak.
M.CİTY - BARCELONA
Kuşkusuz 2.turun en yüksek ölçekli maçı liginde maç eksiğiyle 3.sırada olan City eksik maçını kazanırsa liderliği Chelsea ile paylaşacak. Barça ise zirvede iki Madrid ekibiyle birlikte oturuyor.
Hafta sonu evinde R.Vallecano ile oynayan Barça en kibar tabirle idman yaptı. Maçı 6-0 kazanan Barça maç eksiği olan Neymar'da takıma ısındırmış oldu. M.City ise cumartesi günü FA Cup maçında Chelsea'yi 2-0 ile geçti. Yani iki takımda formda. Barça'nın geçen sene ki tadında olmadığı gerçek City ise henüz takım olmayı tamamlayabilmiş değil. City'de Milner cezalı olduğu için yok. Barça'da ise pek forma şansı bulamayan Dos Santos sakat. Ayrıca Fernandinho, Javi Garcia, Nasri ve Aguero'nun hafif sakatlıkları var. Durumları belli değil. Eşleşmede genel olarak M.City'yi desteklesem de salı gün ki maçın sonucunu kestirmek güç. Yine de ev sahibi City bir adım önde.
B.LEVERKUSEN - PSG
Fransa liginde Monaco'nun önünde 5 puan farkla lider olan PSG'nin şampiyonluk ile ilgili bir sıkıntısı yok. Leverkusen ise Bayern'in 15 puan gerisinde şampiyonluk hayalleri yok. Ama arkasında ki Dortmund ve Schalke'nin nefesini ensesinde hissediyorlar. Evinde aldıkları sürpriz galibiyetlerle gruptan çıkmayı başardılar ancak bundan sonrası için ne yapacakları bilinmez. İki takımın hocası da bu seviye için tecrübesiz sayılır. Leverkusen'in başında ki Sami Hypya iyi iş çıkarıyor. Psg'nin başında ki L.Blanch için ise beklentiler çok daha yüksek.
Leverkusen'de Emre Can sarı kart cezalısı, Kruse ise sakatlık sebebiyle yok. Boenish ve Reinartz'ın ise oynaması şüpheli,
PSG'de ise Cavani sakatlık sebebiyle yok, Camara ise şüpheli.
Turun mutlak favorisi PSG ama turu ilk maçta bitirirler mi? Bunu kestirmek zor. Yine de evinde Shaktar'a 4 tane atan Leverkusen kaybetmez gibi geliyor.
MİLAN - A.MADRİD
İtalya liginde tarihi sezonlarından birini yaşayan Milan sıralamada 9. Durumda. Şampiyonlar ligine seneye de katılabilmek için ilk 3 sırada yer alması gereken Milan'ın 3.Napoli ile arasında 18 puan fark var. Yani imkansız. A.Madrid ise gerçek manada tarih yazmaya gidiyor. Geçen hafta deplasmanda Almeria'ya kaybetmese şu anda 3 puanla liderdi. Buna karşın hala bir şey kaybetmiş değil. Şampiyonlar ligini ligden sonra ki hedef olarak görseler de bu kadar kısmetli bir kura çekmişken bu noktada veda etmek istemeyeceklerdir.
Milan ise artık ne yaptığını bilmez halde görünüyor. Takımın başına geçmek için Brezilya'da top oynarken futbolu bırakan Seedorf henüz bir farklılık gösterebilmiş değil. Madrid'in başında ise şu anda Avrupa'nın en gözde Teknik adamı olan Simoene var. Tecrübe öne çıkacak ve turu Madrid alacaktır. Milan ise ilk maçta beraberlik alabilir.
Milan'da Montolivo ve Muntari cezaları sebebiyle Robinho ve El Shaarawy sakatlıkları sebebiyle yoklar. A.Madrid'de ise en önemli eksik sol bek Felipe Luis ve Tiago sakat.
ARSENAL - B.MÜNİH
Bu haftanın son maçında ise Arsenal ligde zirveye tutunmaya çalışırken bir yandan da şampiyonlar liginin en talihsiz kurasını çekmenin zorluğunu düşünüyordur. B.Münih ise ligi çoktan bitirmiş bütün odağı geçen sene aldığı kupayı bu sene de almak ancak bu kupayı modern zamanlarda 1990'lardan bu yana 2 kere üst üste kazanan yok.
Bu bilgiler ışığında Morinho'nun tacizlerinden bıkan Wenger'in nasıl bir kadro ile çıkacağı sorusu önemli oluyor. Geçen sene çeyrek finalde karşılaşan iki takım da kendi evlerinde ki maçı kaybetti. Arsenal'in ilk maçı kaybetmesi güçsüzlüğünden Münih'in ise kendi evinde ki maçı kaybetmesi laubaliliğinden kaynaklanıyor. Bu kez aynı hatayı yapmayacaktır. Turun da iki maçında favorisi Münih bu maçı alır.
Arsenal'de Arteta cezalı, yeni transfer Kallström, Walcott ve Ramsey sakatlık sebebiyle yoklar. Münih'te ise tek önemli eksik Ribery sakatlığı sebebiyle oynayamayacak.

Galatasaray ve diğer maçları haftaya değerlendirmeye çalışacağım.

Maçları Türksat üzerinden TV 1 Georgea ve Rah el Farda TV'den izleyebilirsiniz. Aynı akşam iki maç olacağı için ikisini birden izleme ihtimalimiz biraz kısmet meselesi.

Ntv grubu bu hafta salı günü M.City Barça maçını vereceğini söyledi. Ama Ntv'den mi Star Tv'den mi emin olamadım. Star Tv'nin yayın akışında gözükmüyor. Ancak Ntvspor sitesinde maç Star'da yazıyor. Muhtemelen Ntv maçı yayınlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder