15 Nisan 2015 Çarşamba

TARİH YAZMAYA DOĞRU

Akşam maçı izlemek için yerimi aldığımda 3. Çeyrek başlamıştı bile. İlk yarının skorunu internetten takip ettim ama geride olduğumuzu gördükçe içim içimi yiyordu. İlk defa bu seviyelere bu kadar güçlü bir kadro ile gelen Fenerbahçe 5 maçlık bir seride ilk maçtan avantajı rakibe vermesini izlemek acı verici olacaktı. İkinci yarı maçı izlerken bir yandan şampiyonlar ligi çeyrek finali maçlarını izlemediğimi düşünürsek benim için büyük fedakarlık denilebilir.
Tekrarından izlediğim kadarıyla ilk yarıda ki o tedirgin hava, her ortamda skor bulabilen Goudeluck'ın bile ellerinin titremesine sebep oluyordu. Hücumda bu kadar ritimsiz ve yüzdesiz olunca takımın savunma direnci hiç son 16 seviyesine yakışır düzeyde olamadı. Buna karşın farkın makul sevilerde kalması bizim geri dönme umudumuzu diri tuttu.
3.çeyrekte fark 11 sayıları da görse koç rakibin en etkili ismini Kenan ile kilitlemeyi akıl edince oyunun bütün ritmi bize döndü. Artık pota altına Allah ne verdiyse dalan Pargo Kenan ve Bjelica'nın akıllı sıkıştırmalarıyla kilitlenmiş ve "Maccabich" (ne demek olduğunu Galatasaraylılar iyi bilir) sadece dış şutlara kalmıştı. 
Ancak yine de devreye giremeyen skorerlerin yerine bir isim bulunabilmiş değildi. Goudelock çalınan iki top sayesinde iki turnike atabildi ancak şut üzerinden bir skor bulamadı. Bogdanovic ise maçı toplamda 1/7 ile bitirerek oyuna hiç giremedi. Kaçan bunca atış sonrasında geriye sadece hücum ribauntları kalmıştı ki toplamda alınan 17 hücum ribaundu bunun ilk adımıydı. İkinci adım ise bu ribauntları bitirecek ismi bulmaktı. Zoric ve Vesely bu konuda o kadar iyiydiler ki. Anlatmaya kelimeler yetmez. Her kaçan şuta elini sokan Vesely, her perdeden sonra içeri devrilen Zoric takımın hücumda ritim bulmasını sağladı. Biz attıkça onlar kaçırmaya, biz pota altına indikçe onlar dış şutları kaçırmaya devam ettiler.
Aslında 4.çeyreğin başında Sofo'yu durdurmak adına yaptığımız 4 faulle haklarımızı tüketmiştik. Ancak bu sonra ki 8,5 dakikada bize tehlike oluşturmadı. Ne faul alabildiler ne de kolay atış imkanı verdik. Artık önümüzde perşembe gün ki 2.maç var. Maçı Ntvspor yayınlıyor. İnsan daha ne ister. Ayrıca Lig Tv 3'ten yayınlanan bu ilk maçı da şifresiz verdikleri için ayrıca teşekkürü bir borç bilirim. İkinci maçta artık iki takım birbirini daha bir çözmüş olacak yeni önlemler getirecektir. Ama bizimde böyle bir ilk yarı oynamayacağımız da bir gerçek. Bogdan ve Goudelock'un biraz olsun devre girmesiyle daha iyi bir ikinci maç geçirebiliriz. Ancak bu kez Pargo'nun 21 sayı atmaması lazım.
Hadi be Fenerbahçe final four'a sadece 2 galibiyet kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder