10 Mart 2015 Salı

İYİ MAÇ, HARİKA SONUÇ

3 büyük takımın maçlarından bir tanesini seç deseler açık ara Fenerbahçe, Beşiktaş maçını seçerim. Çünkü Galatasaray Fenerbahçe maçlarının aksine Beşiktaş maçları hep iyi futbol vaat etmiştir. Galatasaray Beşiktaş maçları düşük kalibreli, Galatasaray, Fenerbahçe maçları hep yüksek tansiyon içerirdi. Ancak hafta sonu oynanan maçtan önce maç öncesinde ortamı geren değil aksine yumuşatan yöneticiler olunca maç da sinir harbi şeklinde geçmedi. Bunda şüphesiz Galatasaray'ın Başkanının fair play dolu açıklamaları en büyük etkendir. Tebrik edilmelidir.
Maçın öncesinde Kadıköy'e olan güvenimle, saat 16:00 gibi maçı izleyeceğim koltukta yerimi almıştım. Tabii aile ortamı olunca ne kadar erken gelirsen gel erken olmuyor. Kadroları görünce açıkçası büyük bir şaşkınlık yaşadım. Galatasaray'ın bu kadar cesur bir kadro ile çıkmasını beklemiyordum. Hücum bölgesinde oynayabilecek Burak, Umut ve Sneijder'li kadro beklentimin epey üzerindeydi. Açıkçası iyi de yaptı daha önce ki Kadıköy maçlarında takımını geriye yaslayan hocalar ya 90 dakikanın bitmesi için dakikaları saydı ya da erkenden gelen gollerle maçı kaybetti. Hamza hocanın bu cesur hamlesi oyunun başında bütün üstünlüğü eline almasını sağladı. Volkan'ın maçın başında yaptığı hata ile topu Selçuk'un önüne çelmesi az kalsın öne geçmelerini de sağlayacaktı ancak Hımbıl bu kez çevik bir hareketle kaleye gitmekte olan topu çelmeyi başardı. Burak'ın karakterine en uygun pozisyonda topu Volkan'ın üzerinden aşırtmak isterken hayali tellere takılmasıyla da Fenerbahçe kendine geldi ve oyunu rakip sahaya taşımayı başardı.
Galatasaray kadar olmasa da Fenerbahçe'de de bir değişiklik vardı. İki haftadır ileri uçta başlayıp oyundan çıkarken kanat forvetine geçen Emenike bu kez maçın başında sol açıkta yer aldı. Bek oynamayı iyi bilen ancak fiziği zayıf Sabri'ye üstünlük sağladı bile denebilir ancak oyun zekasının son derece kısıtlı olmasıyla bırakın tabelayı oyuna yansıyan bir katkısı bile olmadı. İleri uçta Emenike'nin yerinde oynayan Sow ise içine Emenike kaçmış gibi top ezince Fenerbahçe kurduğu baskı sonucunda Galatasaray kadar bile pozisyona giremedi. İlk yarıdan akılda kalan tek pozisyon Gökhan Gönül'ün sol bek oynamayı Gaziantep'te oynarken bırakan Olcan'ın kanadında Sneijder'i geçip Kuyt'a çıkardığı ve Muslera'nın elinde eriyen bir şuttan ibaret.
İkinci yarıda da Fenerbahçe benzer bir baskı ile başladı ancak bu ileri uca geçen Emenike daha çok sol kanadı kullanıyordu. Olcan'ın karşısında bu kez hem fizik olarak hem de sürat olarak kuvvetli birisini bulunca defoları ortaya çıkmaya başladı. Caner'in 50 metreden harika pasına hareketlenen Emenike'yi indirirken oyundan atılmayı göze almıştı ancak Cüneyt hoca aman başıma iş almayayım diyerek sarı kart ile Avrupa'yı bilmem ama Türkiye'nin en iyi hakemi olmadığını kanıtladı. İlk yarıda da frikik atışlarında yaklaşık 5 dakika zaman harcayan Çakır derbinin belki de en çok değer kaybedeni oldu.
75'e kadar Fenerbahçe baskısıyla süren oyunda yorgunluklar sonucunda Galatasaray daha cesur çıkmaya başladı. Hatta Hamit ile tehlikeli bir şutla kaleyi bile yokladılar ancak günün iyisi Hımbıl iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı. İki dakika sonrasında ise önce kendi ceza sahasına yakın taç çizgisinden uzun bir top atan Sow topu Webo'ya doğru şişirdi. Webo'nun indirdiği topta Mehmet TOPAL bomboş durumda ki Kuyt'ı gördü. Bölgesinde olması gerekirken orta sahada takılan Sabri'nin kanadından topla buluşan Kuyt biraz da kısmetiyle topu Muslera'nın kapattığı köşeden ağlara yollayarak takımının şampiyonluk ümitlerini bir süre daha diri tutmayı başardı.
Beşiktaş'ın Sivas deplasmanından 3 puanla dönmesi ile zirvede 3 takımı 1 puanlık bir marj ile sıralanmasını sağladı. Artık son 13 hafta oynanacak hala ortada bir yarış var. Ayrıca deplasmanda kazanmayı başaran ipi göğüsleyecektir. Fenerbahçe şuan da deplasman puan durumunda geride olan takım ayrıca içeride de Bursa ve Beşiktaş gibi maçları var. İşi en zor olan yine Fenerbahçe, Galatasaray ise yenilmesine rağmen kuyruğunu dik tutmayı başardı. Melo'nun yokluğunu iki haftadır çok acı şekilde hissetmediler ama Hamit ile ne kadar idare edebilecekleri şampiyonluk yolunda belirleyicileri olacak. En adı anılmayan Beşiktaş ise kötü oyununa rağmen kazandı Avrupa kupalarından bu turda elenirlerse daha çok şansları olur. Yoksa iki yarışı götürmekte zorlanırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder