27 Mart 2015 Cuma

FENERBAHÇE ÜLKER KEYİF VERİYOR

Avrupa ligi yayını lig tv haricinde olmadığından mecburen FB TV''NİN maçtan 2 saat sonra kendi spikerlerinden tribün sesi olmadan yayınlarını beklemek zorunda kalıyoruz. Ancak ayda bir NTVSPOR canlı olarak yayınlarsa keyifle izleniyor. Nitekim CSKA deplasmanından bu yana FB Ülker maçı yayınlamayan NTVSPOR nihayet dün ki Malaga maçıyla sırayı Fenerbahçe'ye verdi. Ayrıca maçı anlatan İsmail ŞENOL'UN pek çok hata yaptığını söylemeden geçmeyeyim. Kendisini çok severim ancak maçı yorumlayan İhsan BAYÜLKEN kadar kafası maçta değildi.
Maça iyi başlayan İspanya lig lideri Malaga oldu. Üst üste hücumlardan boş dönen Fenerbahçe'de skor 0-7 olunca Obradovic acil durum butonuna erken basarak oyuna Goodlock'ı sürdü. Kafa kafaya giden ilk periyotta Oğuz erken iki faul alınca Semih devreye girdi ve pota altını kapattı. Özellikle Markovic, Serhat'a karşı fizik avantajını da kullanınca tv molasında oyuna Preldzic girince o açıkta kapandı. Hücumda savunma kaynaklı sayılarda gelmeye başlayınca Malaga şutları iyiden iyiye kaçırmaya ve hücumlardan boş döndükçe de savunmada aksaklıklar artmaya başladı. İkinci çeyrekte yakalanan 8 sayılık fark ve 3.çeyrekte gelen 12 sayılık farkla birlikte oyun aslında 4.çeyrek başlamadan bitti. Şut anlamında gününde olmayan Bjelica içerden oynayarak yine sayı ve ribaunda çift hanelere ulaşmayı başardı.
Diğer yandan takımın en skorer ismi olan Goudelock yine 22 sayı ulaştı ancak bu kez o kadar iyi top seçti ki. Başkası anlatsa inanmazdım. Hatta hücum süresinin sonuna doğru gelmesine karşın hala pas verecek arkadaş aradı ve bulamayınca kendisi sayı yaptı. Onda ki bu gelişme takımı son 4'e taşıyacak anahtar nokta olabilir.
Son dakikalarda oyuna giren Ömer Faruk'un top kullanmasını çok isterdim. Ancak gerçekten fırsat olmadı. Belki oyuna biraz daha erken girseydi daha iyi olurdu ancak rakip takımın direnci bir türlü düşmedi. Sene başında takımın en kötüsü olarak gözüken Ricky HİCKMAN tam formunu bulmuşken ve artık artistik hareketlerle taraftarın gözüne de girmişken sakatlanması bu harika gecenin en kötü görüntüsüydü. Bu kadro diğer gruptan kim gelirse gelsin son 4'e kalacak kalitede üstelik dün eksik olan Zoric'de yakında takıma dönecek. Artık son iki maç ve 4.sıra için Efes ile kapışan Laboral deplasmanı ve içerde Anadolu EFES maçı var. İspanya deplasmanında ki maç liderliği garantilemek için olacak. Aynı hafta oynanacak Cska Olym. Maçıyla da ilk 3 sıralama tamamen belli olur. Efes'de üzerine düşen içerde Milano galibiyeti ile son haftaya rahat girer. Ama kazanamazsa son hafta Fenerbahçe maçı epey ilginç olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder