28 Ağustos 2014 Perşembe

OYNAYARAK KAYBETMEK



ARSENAL: 1 BEŞİKTAŞ: 0
Dün maç öncesi tahminimde Arsenal'in maçı 2-1 kazanacağını düşünmüştüm. Beklediğime yakın bir maç oldu aslında sadece gol sayılarında iyi değildim. Ben Beşiktaş'ın bir şekilde özellikle duran toplarla gol bulacağını düşünmüştüm. Ama hiç korner kullanamaması bile stoperlere o şansı vermesini engelledi. Diğer duran toplar ise hep direkt vuruşla değerlendirildi. Arsenal ise iki maçta da aslında oynamayarak istediğini elde etti. Sanırım büyük ülke basını bunu büyük takım olmakla açıklayacak.
Ben basının aksine oynadığımız oyunla gururlu değil kaçırdığımız bu güzel fırsat dolayısıyla kızgınım. Arsenal deplasmanında maçtan önce bir tablo çizilse bundan daha iyisi olmazdı. İlk yarı boyunca rakibe pozisyon vermemiş ama salakça bir hata ile geriye düşmüşsün. Buna karşın ikinci yarıda top senin ayaklarında üstelik rakip 10 kişi kalmış varın yoğunla saldırıyorsun. Buna rağmen geride 1 pozisyon hariç tehlike görmüyorsun. Bundan daha iyi şartlar olamazdı. Ama bize yetmedi. Son dakikaya kadar kovaladık ama olmadı. Bence dün gecenin böyle bitmesinin tek sorumlusu yedekten etkili bir oyuncu bulamayan Bilic'tir. Kerim Frei sezona iyi başlamışken dün Gökhan'dan önce süre almayı hak etmişti. Üstelik Necip Veli değişikliğinin de oyuna çok büyük bir etkisi olmadı. İsmail'i sol tarafa alma hevesine yenik düştük. Yoksa bütün riskleri alıp Veli yerine oyuna Kerim girebilirdi.
Diğer yandan ilk yarıda ki iki pozisyonda penaltı beklentilerimizi karşılamasa da Portekizli hakemin harika bir maç yönettiğini söylemeliyim. 4 resmi maç oynayan Beşiktaş geçen sene ki gibi yine en hazır takım görüntüsünde ama dar kadro rotasyonu uzun lig maratonunda neler olur üstelik geçen seneden farklı olarak bu sene Avrupa liginde de en az 6 maç oynayacak hatta muhtemelen grupların daha ilerisini de görecektir.
Hafta başında oynanan sözde büyük maçtan sonra gördük ki Beşiktaş iki rakibinden de daha iyi durumda. Yönetici teröründen uzak bir sezon olması ümidiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder