20 Ağustos 2014 Çarşamba

ARSENAL UCUZ KURTULDU



Dünya kupasından bu yana iyi bir maç izleyemediğimizden Star TV'de ki bu maçı epey bir iştahla izledim. maç öncesi Bilic'in sağ bekte Serdar'ı oynatmama tercihini doğru bulmakla birlikte yerine oynayabilecek ismin İsmail mi olması gerekiyordu sorusu epey bir tartışma konusu olurdu. Ancak İsmail'in maçta gösterdiği performans hiç de fena değildi. Böyle olunca tartışma açılmadan kapandı.
Göbekte ki Atiba eksikliği nasıl giderilecek sorusunun cevabı Veli, Necip ve Oğuzhan'lı kadroydu. Arsenal'in daha önce 6 kez oynadığı play-off turunda aldığı 12 galibiyeti görünce insan maçın favorisi olarak onları görmesi doğal. Ancak maç öyle ilginç bir şutla başladı ki az daha santra tekrar edilecekti ama bu kez Arsenal tarafından.
İlk yarıda baskın futbolu oynayan Beşiktaş tribünlerde ki 60bine yakın taraftarıyla Arsenal'in üstüne korkmadan gitti. Önde bastı pas yaptırmadı atılan uzun hava toplarını da Franco ve Ersan ile rahatlıkla topladı. Henüz ligi yeni başladığı için hazır olmadığı söylenen Arsenal'e karşı henüz ligi dahi başlamayan Beşiktaş'ın bu denli akıcı bir futbol oynaması gerçekten takdire şayan. Beşiktaş'ı tutmayan ben bile maç boyunca yerimde duramadım.
Hücumda istediği pozisyonları bulsa da Beşiktaş'ın hala en büyük sorunu bitiricilik. Yeni transfer Demba BA çok iyi uyum sağlamış fizikli ve süratli bir oyuncu Beşiktaş harika bir transfer yapmış. Feyenoord maçında ki gol vuruşu kısmetinin yarısı olsaydı bu maçta iki gol bulurdu.
Diğer bir gole yaklaşan ancak ulaşamayan isim ise Olcay oldu. Ancak onun ki kısmetsizlikten çok beceri noksanlığı ile alakalıydı.
Ama bence maçın en iyi isimlerinin başında maç boyunca Giroud ile çok iyi boğuştu. Takımdan gönderilen Önder ÖZEN'İN herhalde en büyük hizmeti bu genç stoper olacak.
Tur için düşüncelerim değişmedi hala Arsenal büyük oranda favori ancak Beşiktaş için çok daha umutlu olabilirim. Beşiktaş iyi bir takım ve en az Arsenal kadar top oynadı.
Hakem çok iyi maç yönetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder