20 Ağustos 2014 Çarşamba

İKİSİ DE TATSIZ



İlk olarak söylemeliyim ki bu kupanın 2 maç üzerinden oynanmasının sanırım tek nedeni sezon öncesi olduğu için oynayan takımlara bir nevi lige hazırlamak. O yüzden de ilk maçı deplasmanda oynayan takımlar oyunu kilitleyip ikinci maça avantaj taşımayı düşünüyorlar. Ve ortaya dün ki gibi tatsız bir oyun ortaya çıkıyor.
Uzun seneler sonra ilk defa A.Madrid süper kupaya kupa şampiyonu olarak değil de lig şampiyonu etiketi ile katıldı. Ancak şampiyonluktan sonra aradan geçen 2 ayda o kadar değiştiler ki bıraktığımız takım bu değildi. Hücum hattında çok kan kaybeden Atletico bir de üstüne Arda'nın cezasını ekleyince geriye yeni transferlerden oluşan bir hücum hattı kalıyor onlarında uyumsuz olduklarının anlamak zor değil.
Real'de de benzer bir tablo var. Dünya kupasından geç dönen Di Maria transfer söylentileriyle kafası karışmış halde yedek kulübesindeydi, takımda yeni transfer olarak sadece Kroos vardı ancak onun varlığı bile takımı etkilemeye yetmiş. Orta 3'lüde Kroos - Modric ve Xabi'yi kullanan Ancelotti sanırım sonuçtan o kadar da mutlu olmamıştır.
Maça çıkarken sanırım geçen sene ki kadar hücumda etkili olamayacaklarını bildiklerinden takımın en sağlam bölgesi olan savunmada kalmayı tercih ettiler. Miranda ve Godin ile savunma bloğu Juan Fran ile birlikte Real'e göz açtırmadılar.
İkinci yarıda sakatlanarak soyunma odasından dönmeyen Ronaldo'nun yerine James oyuna girdi. Dakikalar ilerledikçe geriye iyice yaslanan Atletico karambolda topu uzaklaştıramayınca James kariyerinin ilk golünü bu önemli derbide attı.
Golle moral Real ataklarına devam etse de savunma hattı geçen sene ki kadar savruk oynamayı sürdürüyordu. Özellikle Ramos ne kadar hırsı ile takıma katkı verse de bir pozisyonda Mandzukic'e attığı yumruğu hakemin görmemesi oyunda kalmasını sağladı.
Maçı kazandıklarını düşündükleri anda ise maç boyu 7 korner kullanan Atletico nihayet bir hava topunda başarılı oldu ve Raul Garcia ile skoru buldu. Golde Raul'un gelişi güzel salladığı ayağı kadar diğer pay sahibi isim ise 6 pasa kadar gelen topu almayan Casillas oldu. Tabii yedek kaleciye 10 milyon verince yönetmen ilk hatadan sonra onu kesmeye başladı.
Lafın kısası bu sene La Liga da ki 3 takımda kan kaybetti. Bunların arasından Atletico'nun mazereti anlaşılabilir. Ama Barça ve Real'in şimdilik durumları geçen seneden geride. Bakalım en hızlı uyumu kim gösterecek.
Maçı anlatan Fikret ENGİN'İN acilen bir göz doktoruna görünmesi iyi olur. Atletico'nun golünde topu önce dışarı sonra içeri yolladı. Ve çoğu zaman da vurguları çok kulak tırmaladı. Acaba Ercan TANER gibi bir ustayı dinledikten sonra ne dinlesek aynı mı gelirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder