20 Kasım 2013 Çarşamba

ŞOTA ARVELADZE



1993 yılında kardeşi Arçil ile birlikte Türkiye'ye geldiği dönemi hatırlıyorum. Trabzon'un şampiyonluğa en çok yaklaştığı sezondu. Tabii ki rakip yine Fenerbahçe'ydi. Kardeşi aynı zamanda ikizi Arçil'de pek iş yoktu ancak Şota bildiğin uçuyordu. Trabzon'da hala efsane olan orta sahadan kafa ile sektire sektire götürüp attığı gol hala dolaşır dilden dile. Penaltı atmadan gol kralı olan ender topçulardandır.
Türkiye'den ayrıldıktan sonra Ajax ve Glasgow formaları da giydi. Sonrasında ise daha sonra yardımcı hocalık da yapacağı AZ Alkmaar'a geçti. Hocalık kariyerinden önce Uluslararası Hollanda'lı hocalarla çalışma şansı buldu. Luis Vaan Gaal, D.Advocat ve R.Keoman beraber çalıştığı isimler hatta Vaan Gaal'in yardımcılığını da yapmışlığı vardır. Toplam da 6 dil bilen Şota gittiği her ülkenin diliyle konuşarak hiç uyum sıkıntısı yaşamadı. Yolu bu kez hoca olarak Türkiye'ye düşen Şota önce Kayserispor ile ardında Kasımpaşa ile iyi izlenimler bıraktı. Şuan da puan sıralamasında 2. Olan Kasımpaşa'nın iki hafta sonra Galatasaray maçı var. Henüz konuşmak için erken ama  kazanırsa ligi en kötü ilk 5 içinde bitirir. Sene başında Kasımpaşa büyük bir hamle yaparak iddialı bir kadro kurdu. Takımın başında yer alan Metin Diyadin'in iyi sonuçlar almasına karşın gönderilmesi ve yerine daha isimli kariyerli bir isimin getirilmesi bekleniyordu. Hatta İrlanda'lı United'de uzun yıllar oynamış R.Keane Kasımpaşa için Türkiye'ye gelmiş ve tesisleri gezdikten sonra anlaşılamadan geri dönmüştü. Yani kamuoyuna ikinci tercih olarak sunulması ve ilk döneminde aldığı başarısız sonuçlar ilk gönderilecek isim olarak bakılmasına sebep oluyordu. Ama bu sene yaptığı transferler ve takımın aldığı üstü üste galibiyetler adını daha kuvvetli okumamıza sebep oluyordu.
 Basın ile ilişkisi de her zaman keyifli olmuştur. Spikerin sorduğu anlamsız ve klişe sorulara verdiği kontra cevaplarla internette çoktan fenomen olmuş durumda. Ligtv'de Ceyhun YILMAZ ile yaptığı söyleşi de oldukça keyiflidir. Aşağıdan izleyebilirsiniz.
 Lafı nereye getireceğim, hafta sonu milli maç arasında Güntekin ve Rıdvan'ın konuğu oldu. Ve enfes bir programa imza attı. Bu kadar sempatik ve iyi bir hoca her zaman bulunmaz. Programı kaçıranlar şu linkten izleyebilirler.

Programın içinden kısa bir bölüm paylaşayım. Güntekin'in transfer öncesi oyuncuları ne kadar izliyorsunuz diye sorması üzerine, çok bakıyoruz mesela canlı maçlarını izliyoruz ayrıca kasetten maçlarını izliyoruz dedi ve ekledi. Bazen idmanlarını bile izlediğimiz oluyor. Bakıyoruz nasıl çalışıyor. İdman sahasına ilk çıkan o mu? Yoksa en son mu çıkıyor?, idmanda kaytarıyor mu? Bazıları oluyor bir saatlik idmanda 5 kere ayakkabı değiştiriyor diye söyledi. Güntekin de bir örnek verebilir misin hocam var mı? öyle oyuncular diye sordu. Hoca hemen bir isim verdi. ARÇİL bazen gidip diyorum oğlum seni nasıl oynatıyorlar diye? Adam hep kaytarıyor.
İyi adamdır Şota bir gün kariyer olarak da iyi yerlere geldiğini görmek isterim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder