7 Kasım 2013 Perşembe

DERBİ ÖNCESİ



Maç öncesi olmasını beklediklerimi yazmak adetim değildir. Ama arada yazıyorum böyle. Genelde de tutuyor ancak ters teptiği de vakidir.

Maç öncesi bakarsak eğer Galatasaray hem kısıtlı rotasyon yaptığından yorgun bir kadroya sahip Fenerbahçe bu konuda hafta da tek maç oynamanın ve kadro olarak daha geniş bir yelpazeden faydalanmanın nimetlerini görüyor. Sakatlıklar anlamında da Galatasaray'ın daha sorunlu olduğunu söylemek mümkün. Muslera'nın oynamayacağı sanırım kesin. Ancak Sniejder oynayacaktır. Aksi takdirde Balta'nın da uzun süreli sakatlığını düşünecek olursak 11'den 3 önemli oyuncu oynamayacak demektir ki bu herhangi bir takım için herhangi maçta bile sorun olurken böyle büyük bir maçta zorlanmamasını beklemek saçma olur. Fenerbahçe açısından ise Gökhan Gönül takımla çalışmalara başladığı söyleniyor ancak hiçbir zaman güvenilir bir fiziği olmamıştır. Keza Meireles'de 2 haftadır yatıyor. Alves geçen hafta Bursa maçıyla dönüş yaptı ancak çok sağlıklı olmadığı aşikar. Hafta içi antrenmanda elini kesen Bekir dikişli olan eliyle risk edilmeyecektir. Yani Alves'in yeri garanti.
Yabancı sınırlarına göre oluşacak kadrolar tahmini şöyle olacaktır.

Galatasaray

Eray

Ebue,Semih,Chedju,Riera(Dany,Sabri) 

Umut, Melo,Selçuk,Sneijder(Bruma),Burak

Drogba

Bu kadroya göre yabancı oyuncular (Ebue,Chedju,Riera,Melo,Sniejder,Drogba) oluyor ancak Sneijder veya Reira oynamazsa bir yabancı oyuncu seçeneği daha doğuyor.

Fenerbahçe cephesinde ise yabancı oyuncuların ağırlık noktası hücumda birikiyor. Kadro tahminine bakacak olursak

Volkan

Gökhan(Mehmet),Alves,Egemen,Caner

M.Topal,Meireles(C.Baroni)

Kuyt,Emre(Holmen) Sow

Emenike

Bu kadroya göre ise yabancı oyuncular (Alves,Meireles,Kuyt,Sow,Emenike) oluyor Webo'nun da kadroda yedek olsa dahi yer alacağını düşünürsek Emre,Topal ve Meireles üçlüsünün oynamasını bekliyorum. Ama Meirelese sakatlığı sebebiyle oynamazsa yerini Holmen veya Baroni alacaktır.
 Psikolojik durumlara bakınca ise herkesin kabul ettiği üzere derbilerde ev sahibi takımın şansı her zaman %55'tir. Ama Galatasaray'ın yıllardır bu statta kazanamamış olması artık Galatasaray'ı etkilediğinden daha fazla Fenerbahçe'yi etkiliyor.

Maçı kafamda oynamaya çalıştığımda ise maça etkili ve tempolu başlayan Fenerbahçe karşısında önce oyunu tutmaya çalışan bir Galatasaray izliyorum. Golü bulması yada bulamamasına göre değişecek bir senaryo devam ediyor. Eğer bu baskı sonucunda Fenerbahçe golü bulursa geriye çekilmek yerine eminim tempolu oyunu tercih edecektir. Çünkü Avrupa yorgunu misafirini yorup maçı almak isteyeceklerdir. Ancak golü bulamaması durumunda ise bu kez tedbirli bir oyuna döneceklerdir. Galatasaray sene başında bu yana hep sahasına çekilen topun ve oyunun hakimiyetini rakibe bırakan ekiplerle oynadı. Bu savunmaları bazı maçlarda aştı bazılarında ise aşamadı. Ancak bu kapanan takımlar dahi Galatasaray kalesine gol atmayı başardı. Eğer ki Muslera oynamazsa bu ihtimal daha da artacaktır. Fenerbahçe cephesinde ise Egemen harika bir sezon geçiriyor keza Caner ve Gökhan'da fena değiller ancak Alves ve Volkan'ın vasatın altında kalan oyunlarıyla gol yeme oranları epey fazla. Zaten bu sezon gol yemeden bitirdikleri maçlar genelde rakibin beceri eksikliğinden kaynaklandı savunma başarısından değil.

Son söz olarak Galatasaray favori olmadığı bu maçta skor veya oyun olarak geriye düşse de maçın bir bölümünde mutlaka oyuna hakim olacaktır. O dönemde golü bulursa psikolojik olarak üstünlüğü ele alır. Ancak oyunda geriye düşerse yedek kulübesinde güvenilir bir isim bulunmuyor bu da onları kısıtlı bir takım yapıyor. Geçtiğimiz gün Kopanhag deplasmanında görüyoruz ki yedek kulübesinde Umut haricinde iyi bir yedek isim yok. Umut ise bu formu ile çoktan ilk 11'i hak ediyor.

Basketbol maçları için Kaan Kural der ki iki takım da denk güçler gibi duruyorsa sahada ki en iyi oyuncu hangi takımda oynuyorsa o bir adım öne geçer diye. Eğer bu mantığı futbola uyarlarsak Drogba kesinlikle sahada yer alacak 21 oyuncudan da daha iyi. Ama Danimarka'da bu yetmedi. Bu kez de yeteceğini sanmıyorum. Egemen kafa olarak çok geride de olsa Drogba'yı sertlikle bozabilir.
Tahminim Fenerbahçe'nin maçı kazanmasa da kaybetmeyeceği yönünde iyi futbol izlemek istiyorum. Maçı Bülent YILDIRIM yönetecek. İki takımda da 3 isim hariç (Melo,Meireles,Caner belki oynarsa Sabri) kavga çıkaracak kişi yok onlarda rahat durursa maç sakin geçer. Pazar günü saat 19:00'da ki maçı İnşaallah Tv karşısından da olsa izleyeceğim. Herkese tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder