15 Kasım 2013 Cuma

MİLLİ TAKIM KADROSU İLE İLGİLİ BİR KAÇ CÜMLE...



Bugün güzide spor medyamıza göre Milli takımımız yeni yapılanma ile yeni bir döneme başlıyor. Geçtiğimiz ay Hollanda mağlubiyeti ile kaçırdığımız Dünya kupası play off turu maçları bu akşam oynanırken bizim grubumuzda ikinci olan Romanya Yunanistan ile Brezilya'ya gitmek için karşılaşırken biz aynı saatlerde K.İrlanda ile sözde yeni bir döneme başlayacağız.

Geçen hafta kadro açıklandığında en göze batan farklılık yeni döneme yakışacak bazı isimlerin kadroya davet edilişi oldu. 19 yaşında ki Salih, 21 yaşında ki Oğuzhan, Uğur(G.Birliği) 22 yaşında ki Koray (Rize), Tarık (Eskişehir), Emre Çolak, 23 yaşında ki Serdar Aziz, Aytaç (Eskişehir), İshak Doğan (Karabük), Sercan Sararer (Sturtgart), 25 yaşında ki Aydın Karabulut (Sivas), Aykut Demir (Trabzon), 26 yaşında ki Adem Büyük (Kasımpaşa) 
Ancak bunlar arasında gelecek adına hiç umut vermeyen isimler de var. Misal Aykut Demir daha önce ki bir maçtan sonra da belirtmiştim. Aykut odundan hallice bir stoper diye. Topa karşı en ufak bir yumuşaklık yok. Rakibe sert olması belki geçerli akçe gibi duruyor ancak eğer milli takım seviyesinden bahsediyorsak oynaması mümkün değil. 
Keza daha önce bu seviyelerde şansını denemiş ve başarılı olamamış isimlerde var. Emre Çolak piyasada isim yapmaya başladığından bu yana ne Galatasaray'da ne de milli takımda düzenli forma şansı bulacak form grafiği tutturamadı. Buna karşın onu tanıdığı için Terim ısrarla, inatla üzerinde duruyor gelişme gösterip bu seviyede kalacağını hiç sanmıyorum. Sercan Sararer yaş olarak genç olabilir Almanya yetişmesi olmasına rağmen yeni transfer olduğu Sturtgart'ta sene başından bu yana sadece iki maçta vakit geçirmek için 7 dakika oynadı. Abdullah Avcı döneminde yine şans bulmuş ancak hiç bir maçta varlık gösterememiştir. Bu ısrar niye. 
Bu isimlerin yanında ligde ki performansları iyi olduğu için onore edilmek için çağrılan isimlerde var. Akhisar takımının hücum hattında ki merkezi Bilal Kısa 30 yaşında aday kadroya çağrıldı. Şu anda bence de Türkiye'nin en iyi kalecisi olan Tolga 30 yaşında ve olası Avrupa şampiyonasına gitmemiz durumunda 33 yaşında olacak. Aynı şekilde Umut'da şu anda 30 yaşında kaleci için belki 33 yaş sorun olmayabilir. Ancak Umut gibi fizik gücüyle ayakta kalan bir isim 33 yaşında katkı verebilir mi?
Diğer isimler gelecek vaat eden ve takımlarında genelde süre alan isimler. Aralarında İstanbul takımlarına transfer olanlar olacaktır. İnşaallah süre alabilecekleri ve gelişim gösterebilecekleri takımlara giderler.
Bu akşam kimin ne kadar süre aldığının bir önemi yok asıl eleme grubu başladığında bu isimlerden kaç tanesinin forma şansı bulabileceği daha önemli.

Fatih TERİM yeterli olmasa da bu ülkenin açık ara kendini kanıtlamış tek ismi. O yüzden bu yapılanmada takımın başında olması önemli. Ancak Şenol Güneş gibi isimlerinde bu organizasyona bir şekilde katılımlarını sağlamak lazım.

Akşam daha güzel maçlar var. Bence onları izleyin boş verin hazırlık maçını.

Akşamın programı şöyle: 

İyi seyirler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder