2 Temmuz 2013 Salı

SİNAN GÜLER GALATASARAY LİV HOSPİTAL'DA



         Uzun süredir Galatasaray'ın yaptığı bir transferde bu kadar gözüm kalmamıştı. (En son Selçuk İnan'ı aldıklarında iç geçirmiştim.) Basketbolu yakından takip edenler bilir ki ikinci altın nesli yaşayan Türkiye ( Tamer Oyguç, Ufuk Sarıca'lardan sonra İbrahim, Hidayet, Mirsad ve Mehmet Okur'lu nesiller) bu oyunculardan sonra genç isim bulma ve yetiştirme konusunda çok gerilerde kaldı. Ömer, Semih, Oğuz, Enes gibi isimlerimiz var ancak kısa pozisyonlarında çok ciddi eksiklik var. Bu yüzden son 5 yılın en çok göze batan oyuncusu aileden basketbolcu eski Beşiktaş ve Efes oyuncusu Sinan Güler'in transferi sanıldığından daha değerli oluyor. Kendisi artık genç değil hatta olgunluk döneminin sonlarında ama önünde en az 4 sene üst düzey oynama şansı var. 30 yaşında ki kısa forvet her ne kadar savunması ile tanınsa da hücumda da ceza atışlarını değerlendirme de sıkıntı çekmiyor.

Daha önce Beşiktaş'ta ve Efes'te Ergin ATAMAN ile çalışan Sinan zaten Milli takımdan tanıdığı diğer oyuncularla kaynaşma da sorun yaşamayacaktır. Bu sene Eurolegue'e doğrudan katılacak Galatasaray takıma takviye anlamında çok doğru bir giriş yaptı. Hala pozisyon olarak sıkıntı yaşadığı bölgeler var ancak onları da kapatacaktır. Basketbol hayatına son veren N'dong'un yerine yine Barcelona'dan Javai'yi düşünen Ergin ATAMAN eğer gerçekleşirse çok doğru bir adım daha atmış olur.

Bu sene rakipleri Fenerbahçe'nin daha kariyerli bir hoca ile anlaşmasıyla, Anadolu Efes'in Oktay Mahmuti ile yola devam etmesi ile, Beşiktaş'ın Erman KUNTER'i basketbolun başına geçirmesi ve yeni bir koç arayışına girmesiyle çok daha çekişmeli bir lig izleyeceğiz. Üstelik Banvit'te Orhun ENE'nin yerine Fenerbahçe Ülker'in yeni koçu Obradovic'in yıllardır yardımcılığını yapan Itoudis'i takımın başına getirmesiyle eski hocasına karşı neler yapabileceğini test etme şansı olacak.

Geçen sene zor günler geçiren Hidayet'in de NBA'den dönme zamanı geldi diye düşünüyorum. Sözleşmesinin son senesinde takımı Orlando opsiyonunu kullanıp kendisini serbest bırakması durumunda ya NBA'de minimum veteran sözleşmeden fazlasını alamaz. Eğer Fenerbahçe ile anlaşma zemini oluşursa daha azını almayacağı kesin. Avrupa'ya dönmesinin önünde ki diğer bir engel de Amerika'da kullandığı ilaç yüzünden aldığı 20 maçlık ceza Avrupa'ya göre çok az. En az 2 yıl ceza alması gerekirken 20 maçlık cezayı yeterli görmeyen Fiba ilave ceza verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder