5 Temmuz 2013 Cuma

SEZER ÖZTÜRK BEŞİKTAŞ'TA



Meşhur 3 Temmuz sürecinde Emenike ile beraber transfer olduğu sezon gözaltına alınan ve adli yargılama yaşayan Sezer üstüne birde sakatlık yaşayınca o sezonu boş geçirdi. Geçtiğimiz sezon ise Türkiye futbol tarihinin en fazla sayıda maç oynayan kulübünde yer alması sebebiyle ağırlıklı olarak Türkiye Kupasında da olsa zaman zaman forma şansı buldu. Kupada iyi performans gösterince bu kez ligde de şans buldu. Devre sonuna denk gelen bu dönemde performansı zirve yapan Sezer ara transfer döneminde nedense adı Beşiktaş ile anılır oldu. Ya yaşadığı süreç ya da Aykut hocadan beklediği yakınlığı görmemesi sebebiyle takımdan ayrılmak istedi. Veya bunların hiçbiri değil belki de sadece Beşiktaş'a gönül verdiği için kim bilir...

Beşiktaş yönetimiyle iyi ilişkileri olan Aziz Yıldırım'da bu transfere çok karşı çıkmadı ama dedim ya Sezer giderek form tutmaya başlamıştı. Hatta attığı iki golden sonra Güntekin ONAY'ın "SEZER bu ülkenin en iyi şut çeken oyunlarındandır" dediğini bile anımsıyorum. Alex de takımdan ayrılmışken o bölge için iyi bir alternatif olabilirdi. O dönem bu transfer bir şekilde olmadı. Ama Aykut hocanın aklında veya yönetimin aklında gitmek istemesi kalmış olacak ki bir daha forma yüzü göstermedi. Kadroya almadı, hatta Avrupa'da takım yoluna devam ederken Sezer'i UEFA listesine bile bildirmedi. Aklıma hep o Benfica rövanşında sahada Meireles, Mehmet TOPAL, Emre yokken sahada olsaydı ne olurdu? sorusu gelmiyor değil.

Bugün resmi olmayan ama resmiyeti gün gibi ortada olan transfer haberi geldi. Sezer 1,5 milyon Avro ve kulüpten alacağı 250bin Avro karşılığında Beşiktaş'a transfer oldu. (Bazı kaynaklarda transfer paketinin içine 2 tane de basketbolcu ismi ekleyenlerde yok değil) transfer bedeli ne olursa olsun Sezer bir değerdir. Yaşı 29 olsa da önünde daha uzun bir futbol ömrü var. Fenerbahçe'de gerek o mevki de oynayan daha iyi oyuncular olması sebebiyle gerekse yönetimle olan anlaşmazlık sebebiyle artık oynayamayacağı kesindi. Beşiktaş'ta ise henüz yeni bir yapılanma yeni bir hoca ve daha az rekabet var. O yüzden bu transfer hem Beşiktaş için hem de Sezer için doğru bir adım gibi duruyor. Fenerbahçe açısında ise Sezer göstereceği performansa göre transfer için olumlu veya olumsuz diyebiliriz.
Fenerbahçe'de o bölgede oynayan 11 oyuncudan ilki ayrıldı UEFA'nın kararına göre daha da gidecekler olacaktır. Beşiktaş'ta ise o bölgede Oğuzhan, Fernandes, Veli,Necip yeni transfer Gökhan Töre ve biraz daha önde oynayan Olcay ŞAHAN var. Bu isimler arasında mutlaka kendine şans bulacaktır. Taraftarla da arası iyi olursa Sezer takımın bankoları arasına girer.

Beşiktaş Önder ÖZEN yönetiminde doğru işler yapmaya devam ediyor. Sol bek ve kaleci transferi elzem gibi dursa da açıklamalar o bölgelere oyuncu bakılmadığı şeklinde. Kaleye Tolga transferi zor gibi o kalitede bir isim bulmak şart. Cenk biraz fazla tedirgin gözüküyor. Sol bek için ise sanırım İsmail KÖYBAŞI'nın iyileşip formayı alması bekleniyor. Geçen sene çok can sıkan forvet mevkisi için yapılan Ömer ŞİŞMANOĞLU transferi de çok yararlı olacak gibi geçen sene Antalya'da iyi bir ortalama tutturan Ömer İstanbul'da da kritik goller atacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder