1 Temmuz 2013 Pazartesi

ERSUN YANAL FENERBAHÇE'DE NE YAPAR?



Son 3 senedir başını sportif olaylar dışında ki çalkantılardan kurtaramayan kulüp bu sene sonunda yine başkan odaklı bir sürtüşmeden dolayı teknik direktörsüz kaldı. Aradan geçen 1 ay kadar süreye rağmen başta dediğim gibi sportif olaylarla ilgilenemeyen yönetim yeni hocasını ancak geçen hafta sonunda açıklayabildi. Fenerbahçe'nin son 3 sezondur asıl sorunu önünü görememek. Yani 1 ay sonra ne olacak sene sonuna kadar ne olacak seneye ne olacak soruları hep bir muallak olarak kalıyor. 

Böyle bir ortamda takımın başına kariyerli ve nerdeyse başarı garantili (Lucescu, Löw vb.) bir hoca getirmek zor. O yüzden elde ki yerli isimlerden takıma en yakın olan Ersun YANAL seçeneği makul gibi duruyor. Ertuğrul SAĞLAM ismini de telaffuz edenler olacaktır. Ancak SAĞLAM hoca Fenerbahçe'nin başında ki bu yönetim ile uyumlu çalışmak konusunda sıkıntı yaşardı. (Gerçi kendisinin DEMİRÖREN'le bile çalışmışlığı var ama neyse şimdi oralara girmeyelim.)

Hocasız geçen 1 ay kadar sürede Başkan nihayet istediği gibi transfer yapma imkanını bulmuş ve takımı Alper, Bruno Alves, Kadlec, Holmen gibi isimlerle takviye etti. Geçen sene en çok sıkıntı yaşanan bölge olan stoper ve sol bek pozisyonlarında artık daha iyi isimler alınmışken orta sahanın göbeğine 2 isim birden transfer edilmesi çok akıllıca değil gibi geliyor. Ancak bunlar şimdilik kaydı ile yazılan şeyler. Temmuz sonu gibi UEFA'nın nihai kararı açıklanınca şişkin olan bölgeden kimlerin gideceği daha iyi ortaya çıkar.

Ersun YANAL oyun karakterini iyi bildiğimiz bir isim genel olarak yönettiği takımlar sezona iyi başlar devre sonuna doğru büyük bir düşüş yaşanır. Sonrasında ise ya iyi toparlar ve başarı gelir yada kötü giden işler iyice sarpa sarar. Hücum futbolunu seven Yanal takımı hızlı oynatması ile meşhurdur. Bu sayede çok gol bulabilen takım aynı zamanda defansif zaaf göstermesine sebep olabiliyor. Yine de taraftarın gözüne hoş gelen bir futbol ortamı vaat ediyor. Takımın hala eksikleri var. Basında sıkça konusu edilen Cardozo'ya olan ilgi artık sır değil. Ancak Avrupa'ya katılamayan bir takımın o yaşta ki ve o bedelde ki bir oyuncuyu almak risk değil midir? Futbol açısından bakacak olursak kesinlikle yararlı olur. Üstelik Webo ve Sow'a da derinlik katar.

Çıkacak karar her ne olursa olsun taraftar bu sene hop oturup hop kalkacağı bir sezon izleyecek. Hocanın sözleşme uzunluğu ise başka bir soru işareti. Basının dedikodularına göre seneye takımın başına Almanya'nın Dünya kupası sıralamasına göre Löw'ün ayrılması durumunda takımın başına getirebilmek için bir sezonluk bir anlaşma yapmak istediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder