24 Temmuz 2013 Çarşamba

CARDOZO MESELESİ




Genelde transfer bitmeden yazmak huyum değildir. Ama bu kez henüz anlaşma yada kesin olarak anlaşamama durumu olmadan yazmak istedim. Fenerbahçe'nin uzun süredir transfer gündeminde yer alan Cardozo'yu tanıyarak başlayalım. 1983 doğumlu Kolombiyalı 30 yaşını geride bırakmış durumda. 2007 yılında Arjantin'den 9,2 milyon Avro karşılığında transfer edildi. Altı yıldır Benfica kulübünde oynamaya devam ediyor. Kulübüyle hem ülkesinde hem de Avrupa liginde gol krallığı yaşadı. 2009 yılında takımın başına gelen Jorge Jesus ile yıldızı prk tutmadı. Zaman zaman yedek soyunan Oscar yine de etkileyici rakamlara imza atmaya devam etti. Türkiye gündemine asıl gelmesi ise bu sene Fenerbahçe'nin yarı finalde Benfica ile eşleşmesi sonucu oynadığı oyunla oldu. İlk maçta neredeyse tüm Benfica takımı gibi tanınmaz halde olan Cardozo ikinci maçta ise oynanan oyunun da istediği gibi gömülü olmasıyla çok etkili olmuş ve attığı iki golle bizleri üzmüştü.
 Transfer meselesine gelecek olursak o maçta Cardozo'yu almayı kafasına koyan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman'ı da yolladıktan sonra bu transfer için kafa yormaya başladı. Herkesin beklentisi iki tarafında istekli olması sebebiyle 10 milyon avro civarında bir bedelle bu transferin bitmesiydi. Öyle ya 30 yaşını geçmiş muhtemel son transferini yapan bir oyuncuya daha fazla verilmezdi. Ancak Benfica yönetimi istekli alıcıyı bulunca tok satıcıyı oynamaya başladı ve yazılanlar doğruysa 15 milyondan aşağıya inmedi. Fenerbahçe'nin ise elini kuvvetlendiren şey oyuncunun takımıyla oynadığı son kupa finalinden sonra hocasını saha içinde tartaklaması sonucu bir daha takımda oynama şansı olmaması. Yani Benfica ya oyuncuyu satacak yada satacak başka bir seçeneği yok.

Asıl sorulması gereken ise Fenerbahçe'nin o kadar büyük paralar verip forvet alması gerekip gerekmediği. O bölgede oynayan tek oyuncu Webo arkasında onu yedekleyen Semih'de yok Sow ve Kuyt ise uzun süredir oralarda oynamıyor. O yüzden iyi bir forvet şart. Cardozo ise görüntüsü ile açık ara bu bölge için biçilmiş kaftan. Öyle ki iddialı olacak belki ama gelirse bu sene şampiyon Fenerbahçe olur bile diyebilirim. Taraftara düşmez ama kulübün birde ekonomik yapısı önemli 3 sene sonra (belki 2) bir değer ifade etmeyecek bir oyuncuya 15 milyon verilir mi? Eğer marka değeriniz Barça,Real,United seviyesindeyse neden olmasın ancak Türkiye'de verilmemeli. Alternatif olarak konuşulan isimlerden Emenike'ye oyun stilini sevmediğimden karşıyım. Ancak Chelsea'den Demba Ba'ya çok sevinirim. Cardozo ayarında olmasa da takıma katacağı çok başka değerler olacaktır. Üstelik Sow'un milli takımdan arkadaşı ve birbirlerine kardeşim diyecek kadar yakınlar. Bu uyum takıma saha içinde mutlaka katkı sağlar. Müslüman olması da bambaşka bir güzelliktir.
Kongre seslerinin artık geri dönülmez noktaya geldiği sıralarda Aziz Yıldırım kulübün çıkarlarını hiçe sayıp kişisel şovu için böyle bir para harcar mı? Bunu önümüzde ki günler de göreceğiz ama kulübe vereceği zarar ne olursa olsun artık Aziz'li günleri sonlandırma vakti geldi de geçiyor.
Sözün özü Cardozo uygun bir maliyetle gelecekse başımla beraber. Ama rakamlar basının yazdığı gibiyse hiç transfer yapmasalar yine olur. Şampiyonlar ligine kalmayı başarırsak o zaman bu paraları harcamanın manası olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder