25 Aralık 2012 Salı

TÜRKİYE’DE İLK YARININ DEĞERLENDİRMESİ





 İLK YARININ TAKIMI: ANTALYASPOR
 Henüz Akhisar ile oynamaları gereken erteleme maçları olmasına rağmen ligin lideri durumda olan Galatasaray ile aynı galibiyet sayısındalar.( 9’ar galibiyet) eğer o eksik maçlarını da kazanırlarsa devreye Galatasaray ile aynı puanda girecekler. Üstelik bu başarıyı elde ederken ne Galatasaray ne de Fenerbahçe gibi futbolcularına yüksek rakamlar ödeyerek değil. İstikrarlı bir hoca ve oyun ile elde ettiler. Sene başında iyi performans sergileyen Ordu, Kasımpaşa gibi takımlar da oldu ancak istikrarlı olamadılar. O yüzden beklentileri en çok aşan takım ilk yarı için Antalyaspor oldu.


İLK YARININ FUTBOLCUSU: UMUT BULUT (GS) VE LAMİNNE DİARRA (ANT.)
Necati Ateş( Eskişehir), Batalla(Bursa), Almedia(Beşiktaş) arasından öne çıkan takımının sıralamasını da göz önüne alarak 11 gollü Umut ve 9 gol ve 6 asist ile oynayan L.Diarra ilk yarının bence en iyi futbolcularıydı. Umut iyi başladığı sezonda sonlara doğru biraz durulsa da genel olarak ilk yarıyı iyi bir yerde bitirdi. Diarra ise daha istikrarlı bir oyun ortaya koydu.

İLK YARININ EN İYİ HOCASI: MEHMET ÖZDİLEK ( ANTALYA)
İlk maddeden ne sebepten dolayı Antalya’yı seçtiysem Mehmet Özdilek’i de aynı sebepten seçtim. Takımı uzun süredir çalıştırmanın avantajı ile eksik bölgelere yaptığı doğru transferlerle takımı çok iyi bir noktaya getirdi. Hollanda liginde hem PSV hem de Ajax formalarını giyen Aisatti ve Partizan’da oynarken dikkatleri Fenerbahçe maçında üzerine çeken Dİarra’yı neredeyse yok pahasına alarak çok iyi bir kadro oluşturdu. Bu kadroyu da en iyi şekilde kullandı.

İLK YARININ GÖZE BATAN GENÇLERİ: OĞUZHAN ÖZYAKUP(BJK)20, ALPER POTUK(ESK)21, SEMİH KAYA(GS)21
Bu üç isim arasından takıma yeni transfer olan sadece Oğuzhan o yüzden Oğuzhan’ın güzel oyunu biraz daha sürpriz sayılabilir. Ancak 2 senedir genç kuşağın en dikkat çeken isimleri arasında Alper ve Semih de çok önemli yer tutar.
 İLK YARININ EN İYİ YEDEĞİ: ÖMER ŞİŞMANOĞLU
Eğer son iki seneyi saymasaydık. Bu sorunun cevabı tartışmasız Semih Şentürk olurdu. Ancak Semih son 2 senedir aktif emeklilik dönemine girdiğinden o bölgede bir açık çıktı. Bu boşluğu da bu sene Ömer Şişmanoğlu attığı 5 golle doldurdu. Takımının gol yollarında sıkıntı yaşadığı anlarda ortaya çıkan 23 yaşında ki forvet attığı kritik gollerle takımına zaman zaman maç kazandırdı.

İLK YARININ EN HIRÇIN TAKIMI: ELAZIĞ
Takımın tecrübeli savunma oyuncusu Sedat Bayrak tek başına gördüğü 3 kırmızı kart ile zaten bu kategoride önde bayrak taşıyan durumunda. Üstüne birde Aydın ve Marvin’in gördüğü kırmızı kartları eklersek geriye pek bir söze gerek kalmıyor.

İLK YARININ EN İYİ HAKEMİ: ???
Bu kısma yazacak hakem bulmakta ciddi şekilde zorlandım. Avrupa’da en iyi hakem sıralaması yapsak belki Cüneyt Çakır seçilebilirdi ancak ülke sınırları içerisinde yönettiği maçlarda aynı başarıyı yakaladığını söylemek çok ama çok zor. Benim kişisel olarak en beğendiğim hakem ise Fırat Aydınus’tur ancak o da Eskişehir Fenerbahçe maçında ki yönetimiyle büyük hayal kırıklığı yaşattı.

İLK YARININ HAYAL KIRIKLIĞI TAKIM: FENERBAHÇE
Kadro kalitesi ve beklentileri açısından bakarsak en büyük hayal kırıklığı Fenerbahçe oldu. Yoksa Mersin ve Akhisar’da berbat bir ilk yarı geçirdiler ancak Akhisar’ın kadro kalitesinden daha fazlasını beklemek hayalcilik olurdu.

İLK YARININ HAYAL KIRIKLIĞI FUTBOLCU: MİLOS KRASİC (FB)
Bu isimde de pek çok alternatif mevcut bunların arasında Batuhan( BJK), Hamit (G.S), Janko(T.S), Culio(MERSİN) sayılabilirdi ancak gerek bonservisine gerekse kendisine ödenen rakam olarak en yukarıda olup da bu isimler arasından en az katkı veren isim Krasic oldu.

İLK YARININ EN İYİ YERLİ 11’İ

ONUR KIVRAK (TS)

KORAY ARSLAN(ANT) – BEKİR(FB) – SEMİH(GS) – HASAN ALİ(FB)

OĞUZHAN(BJK) – SELÇUK İNAN(GS) – ALPER POTUK(ESK)

BURAK(GS) – UMUT(GS) – NECATİ(ESK)

İLK YARININ EN İYİ YABANCI 11’İ

MUSLERA(GS)

HİLBERT(BJK) – SİVOK(BJK) – DİEGO(ESK) – RİERA(GS)

FERNANDES(BJK) – MEİRELES(FB) – BATALLA(BURSA)

D.KUYT(FB) - DİARRA(ANT) - KAMARA(ESK)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder