13 Ağustos 2012 Pazartesi

TRABZONSPOR 2012 / 2013


       Geçen sene malum hadiselerden sonra şampiyonlar ligine direkt katılan Trabzonspor. Elinde ki iyi futbolcuları Galatasaray’a ve Beşiktaş’a kaptırmasının bedelini çok ama çok zayıf bir kadroyla 3 kulvarda oynamak zorunda kalmasıyla ödedi. Nitekim yapılan alelacele transferlerde boş çıkınca seneyi son maçta şansının yardımıyla üçüncü biterdi. Ama liderin yaklaşık 15 puan gerisindeydi. Konumuz bu sene olduğu için geçen sene alınan saçma oyuncularda bahsetmeyeceğim. Bu sene de elinde ki en önemli oyuncuyu seneyi 33 golle kapatan Burak Yılmaz’ı yine Galatasaray’a kaptıran Trabzon’da yine doğru düzgün bir transfer yapılamadı.
        Uzun süre uğraşılan ancak son anda Rusya’ya gitmeyi tercih eden N’doye’yi de alamayarak hücum hattında büyük bir soru işareti ile sezona giriyor. Bu transferde başkan düzeyinde uğraş verse de hatta başkan bizzat futbolcu ile anlaşıp resimler çektirip el altından basına sızdırılsa da olmaması başkanın ne denli becerikli ! olduğunu anlamamızı sağlıyor. Takımda ki değişikliklere bakacak olursak; 
 GELENLER

YASİN ÖZTEKİN ( GENÇLERBİRLİĞİ 500 BİN )
SOL BAMBA ( L.CİTY 1 MİLYON € )
SONER AYDOĞDU ( GENÇLERBİRLİĞİ 2.250MİLYON € )
EMRE GÜRAL ( BUCASPOR 600 BİN € )
M.SAPARA ( GAZİANTEP KİRA SONU )

GİDENLER

GLOWACKİ ( BEDELSİZ )
BURAK YILMAZ ( 5 MİLYON € )
BROZEK KARDEŞLER ( BEDELSİZ )
MURAT TOSUN ( MANİSA BEDELSİZ )

            Daha bunlar gibi pek çok transferleri var ancak bahsetmeye değecek olanlar bunlar. İki sene önce almak için bin bir çaba sarf edilen Glowacki hiçbir şey karşılığında takımdan ayrıldı. Yine aynı şekilde yeni Arçil ve Şota diye transfer edilen Brozek kardeşlerde hiç bir şey vermeden ayrıldılar. Burak Yılmaz konusu zaten yeterince konuşuldu. O yüzden tekrar etmeye gerek yok. Yerine ise henüz kimde alınmadı. Ancak geçen senenin tamamını sakat geçiren iki oyuncu bu sene yeni transfer gibi duracak. Bir tanesi Galatasaray’ın sözleşme yenilemediği Barış Özbek ve A.Gücünden gelen Vittek yer alacak. Yeni transferler arasında en dikkat çeken isim ise Almanya’da yetişen Yasin hücum anlamında katkı verebilecek bir oyuncu. Bu sene de geçen senenin aynısını yaşamasını beklediğim Trabzonspor en fazla üçüncü olabilir. Kalede Tolga ve Onur ile kıskanılacak kadar kaliteli iki kalecisi olan takımın geçen sene ki kadrosu şu şekildeydi.

TOLGA

SERKAN(CELUTSKA)-GİRAY–GLOWACKİ(M.YUMLU)–CECH(FERHAT)

VOLKAN(H.ALTINTOP)–ZOKORA–COLMAN(AYKUT)–OLCAN

ALANZİNHO(ADRİAN)

BURAK(HENRİQUE)

Bu sene ki olası kadrosu ise şu şekilde olabilir.

TOLGA(ONUR)

SERKAN(CELUSTKA)–GİRAY–SOLBAMBA(MUSTAFA)–CEHC(FERHAT)

VOLKAN(BARIŞ)–ZOKORA(SONER-AYKUT)–COLMAN(ALANZİNHO-ADRİAN)–OLCAN( SAPARA-EMRE )

HALİL(YASİN )

VİTTEK(HENRİQUE )

       Görüldüğü gibi geçen sene ki kadrodan çok bir farkı üstelik bu sene gol krallarını kaybetmiş durumdalar. Şenol Güneş tecrübesiyle takımı bir yere kadar taşısa da sonrasında kadro kalitesi ortaya çıkacaktır. Trabzonspor seyircisine bol sabırlı bir sezon diliyorum. İşleri hiç kolay değil. Ufukta bir yönetim değişikliği görünüyor. Yeni formalarını ise sonda ki hariç beğendim. Zaten güzel renkleri var sade formaları her zaman beğenmişimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder