6 Ağustos 2012 Pazartesi

DÜNYANIN EN HIZLISI USAİN BOLT


          Olimpiyat denince akla ilk gelen spor sizi bilmem ama benim için atletizmde 100 metre finalidir. Elemelerde bir sorun yaşanmazsa son dönemlerin en çekişmeli ve en renkli finali olması bekleniyordu ve öyle de oldu. 8 kulvardan sadece bir tanesi Avrupalı atlet işgal ediyordu. O Avrupalı atlette Hollanda’nın sömürgelerinden siyahî bir atletti. Diğer kulvarlarda ise Amerikalı ve Jamaikalı atletler vardı. Jamaikalı çok konuşan ama az iş yapan Asafa Powell, Amerikalı Tyson Gay, yine Jamaikalı J.Blake, Amerikalı J.Gatlin ve son olarak da Usain Bolt yarışın favorilerindendi. Usain Bolt bu branşta artık Barselona gibi olmuş durumda bir önce ki elemelerde umut vermese de finalde her zaman yaptığı gibi çıkışta geç reaksiyon verse de uzun boyunun ve uzun bacaklarının verdiği avantajla geride fazla kalmadı ve iyi bir atakla olimpiyat rekorunu da kırarak Altın madalyanın sahibi oldu.


        Sabah reytinglere baktım da özellikle AB diye adlandırılan okumuş ve kültür seviyesi yüksek kesimde 100metre finali en çok izlenen yayın olmuş. İşin ilginç tarafı tüm kişilerde ise ilk 5’te yer alması. Sonuç ne olursa olsun Bolt bu spora muazzam bir katkı yapmıştır. Onun rekor kırma beklentisi bile insanları ekran başına toplamaya yetiyor. Eğer çıkışta bu kadar geride kalmasaydı eminim o rekoru da kırardı ama artık gözler dünya şampiyonasında olacak belki orada kırar. Son bir söz ise Bolt’un takım ve idman arkadaşı gümüş madalya kazanan J.Blake için geleceğin şampiyonu da o olacak gibi geliyor.
        Bizimkilerle ilgili de bir şey yazmadan olmaz. Tarihin en kalabalık katılımıyla gittiğimiz Londra’dan eli boş dönmeyeceğimize neredeyse eminim ama yine de eğer öyle bir şey söz konusu olursa bu tarihin en gereksiz turistlik seyahatinden başka bir şey olmaz. Halterde alamadığımız madalyaların üstüne birde güreşte 2 kez dünya şampiyonu olmuş SELÇUK ÇEBİ’nin bu sporda esamesi okunmayan İsveçli güreşçiye yenilmesi iyice moralleri dibe vurdu. AYHAN KARAKUŞ ise henüz 2.saniyede kendisinden 20cm kısa rakibine verdiği puanla maçtan ümitlenmememiz gerektiğini bize gösterdi. Sonuç olarak güreşten hala umudum var. Belki atletizmden de sürpriz bir madalya gelebilir ama asıl ümidim Boksta ki aslanlardan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder