15 Ağustos 2012 Çarşamba

İŞLER GÜÇLER


       Bu sayfadan daha önce sadece bir dizi önermiştim o da Behzat Ç’idi. Şimdi ise komedi dizisi İşler Güçler’i önermek istiyorum. Daha önce Çalgı Çengi filmi ile izleyici ile buluşan Ahmet Kural ve Murat Cemcir ikilisi bu kez televizyonda üstelik yanlarında Gümrük Memurluğunu bırakıp bu işlere bulaşan Sadi Celil Cengiz ile birlikte Star Tv’de komedi yapıyorlar. Perşembe akşamları 22.00 da yayınlanan dizi henüz 8 bölüm yayınlanmasına rağmen fenomen olma yolunda hızla ilerliyorlar. İlk defa dizide kendi isimleri ile oynayan başrol oyuncuları diziyi farklı kılıyor. Selçuk Aydemir’in hem yönetmenliğini hem de senaristliğini yaptığı bu özelliği ile de sette doğaçlama çıkan esprilerin senaryoya eklenmesini kolaylaştırıyor. Yan rollerde de Televizyonda çokça başka dizilerden hatırladığımız Ceren Moray’ı  Sadi’nin arızalı kız kardeşi rolünde izliyoruz. Daha önce uzun süre Kavak Yelleri dizisinde Su karakterini oynamışlığı vardır. Sadi’nin Halasını da Nazlı Tosunoğlu canlandırıyor ki kendisi Arka Sokaklar dizisinde oynuyordu. Emektar sinemacı Rüstem karakterini ise oynamadığı dizi kalmayan Yılmaz Gruda canlandırıyor. Soyadından çağrışım yapanlara hatırlatma kendisi Ayşen Gruda’nın eski eşidir. Bence dizinin iki gizli starı ise Ahmet Kural’a bir rahat yüzü göstermeyen Burak Satıbol Salih karakteri ile ve de Sadi’nin saplantılı hayranını oynayan Hale rolüyle Arzu Oruç’tur.

     Dizinin kısa özeti ise; İşler güçler’den sonra filmin ikincisini çekmek isteyen Ahmet Kural ve Murat Cengiz kendilerine gelen Meslek Hikayeleri belgeseli teklifini para toplamak için kabul eder. Ancak işler istedikleri gibi gitmez bir türlü. 


      Diziye zaman zaman tanınmış oyuncularda konuk oyuncu olarak destek vermektedir. Bunlardan bazıları ise Şevket Çoruh( Arka Sokaklar) taksici rolüyle, Melis Birkan( ıssız adam) pastacı rolüyle, Özgür Ozan ( Arka Sokaklar) halıcı rolüyle, Gökçe Özyol ( yahşi cazibe) yönetmen rolüyle, jess Molho Ntv programcısı rolüyle ve buna benzer oyuncular rol almıştır.


      Bugün Ntv’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre de yeni sezon da devam edecek diziler arasında yer alıyor. Özellikle Acun Ilıcalı’nın Star ile anlaşmasından sonra Behzat Ç ve İşler Güçler dizilerinin geleceğinden endişe ediliyordu. Ancak bu açıklamayla biz takipçilerinde yüreğine su serpmiş oldular.

PERŞEMBE 22.00’DE İŞLER GÜÇLER STAR’DA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder