11 Şubat 2016 Perşembe

V.PEREİRA BAŞARILI MI?



Avrupa futbolunun şüphesiz en başarılı hocalarında birisi A.Madrid'e son 3 senede resmen çağ atlatan D. Simeone'dir. Hatta kendisi Arjantin'de Racing CLUB'I çalıştırırken üstelik aynı sene içinde bu ikinci takımı iken A.Madrid neden futbolu henüz bırakmış bir adamı hoca yapmak için bu kadar acele ettiğini sormuştum kendime. Ama kendisi öyle bir kariyer oluşturdu ki hangi elit takım hoca arayacak olsa adı mutlaka bir yerlerde geçti. Gerçi İngilizcesinin yeterli olmadığından İspanya dışında bir takım çalıştırmasının imkansız olduğu söylenir ama ne olacağı belli olmaz.
Sözü şuraya getireceğim. Herhalde Simeone'nin Fenerbahçe'ye transfer olacağını söyleseler herkes mutluluktan uçar. Ancak takımı şu anda çalıştıran Pereira'dan çok bir farklı olacağını sanmıyorum. Madrid'de de benzer bir oyunu oynatan Simeone'ye göbek atıyorsak elimizde ki Pereira'nın hiç de ondan aşağı olmadığını kabul etmek gerek. Aralarında ki en büyük fark hücum gücünde. Sİmeone bu kadar sağlam savunma yaptırırken duran toplardan, stoperlerden büyük skor katkısı alırken F.Bahçe ise forvetlerine dahi yeterince gol attıramama sorunu yaşadı. Simeone'nin elinde D.Costa, Grezmann yıldız olurken Pereira Van Persie'den bile yararlanamadı.
Bence asıl sorun bundan kaynaklanıyor. Takımın gidişatı oldukça olumlu buluyorum ancak hücumun çıkmaz olduğu da bir gerçek. Artık Fernandao mu Van Persie mi sorusu sorulmamalı. Forma bazen performansa göre dağıtılmaz bu forma Van Persie'nin dir. Hala geç olmadığını düşünüyorum. Beşiktaş belki çok çok iyi bir sezon geçiriyor ama savunmasında ki sıkıntılar düzelecek gibi değil. Onların tökezlediğinde bu şansı değerlendirebilecek güçte olmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder