16 Şubat 2016 Salı

FENER'İN MAÇI VAR




Dolu dolu giden bir sezonda ligin finaline henüz daha vakit varken yaşayabileceğimiz en güzel heyecan bu maç. Fenerbahçe bu akşam saat 19.da Kadıköy'de Beşiktaş'ın grubundan lider olarak çıkan L.Moskova'yı ağırlayacak. Önce maçın neden Avrupa ligi günü olan Perşembe değil de Salı günü oynandığını açıklayalım. Uefa güvenlik ve yayın gelirlerinden maksimum karı elde etmek için aynı şehrin iki takımını aynı gün oynatmıyor. O yüzden Galatasaray, Lazio maçı da aynı gün oynanacağı için Fener'in maçını Salı'ya aldılar. Rövanş için böyle bir mecburiyet yok çünkü farklı şehirlerde farklı saatlerde oynanacak.
Önce eksiklere bakalım. Fenerbahçe'de en büyük eksiklik son Celtic maçında hiç sebep yokken rakibine tekme atan Diego 3 maçlık cezasının ilkini bu maçla çekecek. Öte yandan uzun süreli sakatlığı süren BA'da bu maçta forma giyemeyecek. Moskova'da ise en önemli eksiklik takımın en golcü ismi olan Omar Niasse'nin Everton'a satılması oldu. Üstelik yerine de transfer yapmadıkları için ciddi bir hücum gücü zaafları var. Zaten 2 Beşiktaş maçından hatırladığım kadarıyla da çok ince işler yapan bir takım değillerdi. Şimdi bu forvet eksikliği eminim özellikle ilk maçta çok işimize yarayacak. Nitekim liglerin tatil olduğu Rusya'da hazırlık amaçlı oynadıkları Atlantik Kupasında 3 maçta sadece 2 gol atabilmiş olmaları ümit verici.
Benim bu tip maçlarda rakip kimin olduğu ne oynadığından çok daha fazla dikkat ettiğim şey bizim takımın ne oynadığıdır. Fenerbahçe lig de çoğu zaman sıkıcı ancak sonuca giden bir oyun oynuyor. Avrupa liginde de ilk maçta ki Molde maçını saymazsak 5 maçta da kafa kafaya bir oyun ve dışarıda ki maçlarda mağlup olmayan bir takım olduk. Şimdi ki takımdan o yüzden ümitliyim.

Olası 11'de

Fabiano

Gökhan   Kaejer   Alves   Hasan Ali

Topal     De Souza

Ozan

Nani   RVP  Alper(Volkan)
Diye düşünüyorum. Kaleye Volkan'da olabilir ancak sanmıyorum. Mutlaka ama mutlaka maça RVP ile başlanmalı. Fernandao'nun aldığı şansın çok daha fazlasını kötü de oynasa bu adam hak ediyor. İddia ediyorum 5 maç üst üste oynasa bu adamı kimse kesemez. O yüzden beğendiğim özellikleri olsa da boyuna posuna rağmen al ver yapamayan Fernandao'nun yerine bu adam  Az gollü bol heyecanlı bir maç bekliyorum. Maçı TRT1 kanalı yayınlayacak. 
Sonrasında ise PSG - CHELSEA maçı var ki futbol dolu bir akşam olacak. Bu arada maç öncesi basın toplantılarını takip etmem ancak Ozan'ın Pereira ile yaptığı toplantıda epey keyifli anlar olmuş.

Haydi Fener yine bir Yarı Final neden olmasın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder