16 Eylül 2015 Çarşamba

HAMZA HOCANIN SAÇMALIKLARI DEVAM EDİYOR



Sezon başından bu yana 4 maçta sadece 1 galibiyet alabilen G.Saray'ın geçen sene ki kadroyu büyük ölçüde koruduğu muhakkak ancak hocası değişmiş olacak ki takımla oynayıp duruyor. Dün bu tiyatro da Hakan Balta orta sahada oynuyordu. Son oynanan iki milli maçta tartışmasız takımın en iyisi olan Balta nedendir bilinmez orta sahada kesicilik yapmaya çalışıyor ancak haliyle başarılı olamıyordu.
Mersin maçını aile ortamında izlerken Caroll'un yokluğunda neden Balta sol bekte oynamadı da Olcan tercih edildi diye konuşulmuştu. Benim cevabım stoper oynayacak kimse olmadığından olmuştu. Öyle ya milli takımın en iyisi en iyi olduğu yerden niye alınsın ki diye düşünmüştüm. Hem yeni alınan Denayer henüz kaç idmana çıktı ki diye de kendi kendimi doğrulamıştım. Ama dün ki maçta kendisini 11'de görünce bütün Mersin maçı çöpe gitmiş oldu. Stoper gibi diğer bölgelere göre hata kaldırmayan bir pozisyonda genç bir oyuncunun ilk kez forma giymek için içerde ki Mersin maçı değil de şampiyonlar ligi maçı tercih edildiğini gördük. Kötü de oynamadı aslında ama o zaman neden Mersin maçında yoktu derler adama. Ve asıl soru Hakan neden yerinden oynadı. Ama buna mantıklı veya mantıksız bir cevabım yok.
İlk golde G.Saray'ın savunma hatasından söz edilebilir olsa da rakibin tek vuruş becerisi olduğunu da kabul etmek gerekir. Yine de geçen sene ki Muslera bu topu çıkarırdı gibi geliyor. Ama ikinci yarıda gördük ki rakibin kalitesi kadar defansın kalitesizliği skora daha çok etki yapıyor. Altı pasın içine yapılan sert olmayan bir orta sadece izleyen Muslera rakibin en önemli kafacısı Godin'i takip etmeyen bir stoper ve takımın en önemli skoreri Griezmann'ın kale önünde bom boş topa vurması. Sırf bu gol bile pek çok şey anlatır.
Takım iyi oynamıyor, tribünden homurtular artık başka bir seviyeye yükselmiş tepkiler yükselmeye başlayacak ki Hamza hoca hafta sonunda hakeme yüklendiğini hatırlayıp yeni bir günah keçisi arıyor. Bunun içinde sahaya çok bakmasına bile gerek yok ama kendisine mevki olarak en yakın ismi seçiyor. Emre ÇOLAK'I taraftarın önüne atıyor. Bakın bu skor benim salakça tercihlerimden değil bu adam yüzünden diyor ve formayı Umut'a veriyor. Oyuncu değişiklik yapıldığında skor 0-2 ve dakika 32. Acaba Umut o dakikada oyuna girmeseydi devreye kadar skor çok daha farklı mı olurdu. Hiç sanmıyorum.
İlk lig maçında Burak'ı kesen skor 2-0 olunca sahaya süren ve beraberliği yakalayan, Osmanlı maçında mağlup durumdayken Burak'ı çıkaran, ilk maçtan sonra bir daha Bilal'i kadroya bile almayan, Yasin'i nedensiz kesen Hamza hoca dün ki mağlubiyetin ve takımın şuan ki halinin bir numaralı sorumlusudur.
Fenerin hocası Pereira bir maçta Egemen'i orta saha oynatsaydı takımı tanımadığını söyler ve yerli bir yardımcı hocanın gerekliliğinden bahsederdim. Ama Hamza hoca gibi bir isimin alay eder gibi Hakan'ı orta saha oynatmasına aklım ermiyor.
Maçın en güzel görüntüsü öncesinde yapılan kareografiydi.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder