19 Eylül 2014 Cuma

TÜRKİYE SÜPER LİG İKİNCİ HAFTA PANOROMA



Daha lig yeni başlamışken üstelik lig tarihinin en geç başlangıcı yapılmışken bir de üstüne Milli maç arası girince iyice soğuduk futboldan Cumartesi başlayan heyecana bir göz atalım.
 Karabük Başakşehir maçı ile başlayan hafta aynı zamanda golsüz de başladı. Fenerbahçe maçında ki gollü skordan sonra nihayet Karabük kendisinden bekleneni yaptı ve maçı kilitledi. %62 ile topla oynayan Karabük sadece 1 isabetli şut atarak topla sadece oynadığını gösterdi. Başakşehir ise deplasmanda alınan 1 puan iyidir kafasındaydı. Risk almadı garantiye oynadı. Bu arada transferin son gününde Beşiktaş'tan gelen Enaramo'ya bile forma şansı veren Abdullah AVCI genç Semih ŞENTÜRK'E hala forma vermemesi ilginç geldi. Zaten tembelliği ile meşhur Semih acaba Perbet, Enaramo ve hatta Mehmet BATTAL'dan sonra ki tercih mi olacak.
Beklenen çıkışı yapamayan Bursaspor bu hafta Ankara deplasmanındaydı. Zaten A.Gücü ile iyi ilişkileri olan takım rakip Gençler karşısında taraftar desteğini de arkasına aldı. Geçen sezon da formda olan Stancu kaldığı yerden devam ediyor. Kornerde seken topa güzel bir kafa vuruşu yapan Romen forvet takımı öne geçirdi. Ardından da geriye yaslandılar. Bursa'nın efsane olduğu sezonda efsane bir performans sergileyen Ozan İpek yine evine döndü ancak sakatlıklar sebebiyle bir türlü kendine gelemedi. Yine maçta ilk yarı bitmeden kenara alınmak zorunda kaldı. Ozan İpek geçen sene ligde sadece 3 maçta forma şansı bulabilmişti. Bu sezona da iyi başlamadı. Henüz 27 yaşında bir kariyer bitiş yoluna çoktan geçmiş gibi duruyor. Volkan Şen ise tüm bencilliğine rağmen takımın eline baktığı tek isim olmayı sürdürüyor. Attığı beraberlik golünden sonra da etkili olmayı sürdürdü. Sezonun formsuzlarından Fernandao ise karambolden bulduğu golle moral kazandı. Golden önce Gençler kalecisi sinyalleri vermişti ancak gol biraz kısmetsizlikten geldi. Ama asıl ilginç olay maçtan sonra yaşandı. İsmi Gençlerbirliği olan bir takımın dinozorlarla yaşıt başkanı İlhan CAVCAV henüz sezon başlayalı 2 hafta olmasına karşın 2. Hocasını da gönderdi. Alt yapı takımı olan Hacettepe'yi çalıştırırken Cavcav'ın emriyle takımın başına gelen Mustafa KAPLAN devre arasında başkanın istediği gibi oyuncu değişikliği yapmayınca görevinden oldu. Haftaya takımı sahaya çıkaracağını söyleyen Cavcav'ın akıl sağlığını gözden geçirmenin vakti geldi de geçiyor.
Günün maçlarında Torku Konya evinde ağırladığı ligin yenisi Balıkesir'i 2-0 ile uğurlarken Bal-Kes'i lige çıkaran İsmail ERTEKİN'İ de tünelin ucuna yolladı. İki maçta da puan alamayan Ertekin hoca hücum hattında Gökhan Ünal ve Alanzinho tercihleriyle sonuç alamayacağını geç de olsa anlayacaktır. Konya ise iyi oynamaya devam ediyor. Gekas sonrasında gol yollarında sıkıntı yaşayacağını düşünmüştüm ancak Espanyol'dan gelen 24 yaşında ki Torje iki maçta 2 gol atarak Gekas'ın varlığını aratmadı.
Gecenin son maçında ise Galatasaray evinde Eskişehir'i ağırladı. Süper kupa maçında ki olaylar sebebiyle tribünleri kapanan ev sahibi takımın yerine misafir takım taraftarları yerlerini aldı. Eskişehir sürekli olarak umut vaat eden bir türlü çıkış yapamayan takım olma kimliğini sürdürüyor. Son gün İstanbul'a giden Tarık ilk maçında eski takımına karşı forma buldu. Diğer yandan Galatasaray gol kısırlığına devam ediyor. Yeni transfer Pandev'de henüz o bölgede faydalı olamadı. Sneijder'i de görene aşk olsun. Yine de rakibe önemli bir pozisyon vermemeleri olumlu.
Pazar gününün ilk maçında Kasımpaşa evinde Mersin'i ağırladı. Rıza hocanın takımı geçen hafta berbat zeminde mağlup olmanın yanı sıra top oynayamamanın acısını yaşamış olacak ki maça çok aç ve hızlı başladılar. Yine Balıkesir misali ligin kaşar oyuncularını alan Rıza hoca Vederson ve Tita'nın organizasyonunda ilk golü bulan Mersin kontradan da 2'yi bulunca epey rahatladı ancak evinde baskıyı kuran Kasımpaşa yine kaybetmedi.
Galatasaray'ın efsane kadrosundan iki ismin karşılaşmasında Gaziantepsporu çalıştıran Okan Hoca evinde eski kaptanı Bülent KORKMAZ'IN çalıştırdığı Erciyes'i ağırladı. Bülent Hoca sert ve iyi bir takım kurmuş ilk hafta Trabzon ile golsüz beraberlik sonrası bu maçtan da kazanmaya yakın iken beraberlikle yetindiler. Gaziantep için ise iki maçta da skor üretmekte sorun yaşamadılar. Geçen geriye düşüp kazandılar bu hafta beraberlikle ayrıldılar. İbrahim AKIN iki golünde ortasını yapan isim oldu, takımda Okan hoca etkisiyle mi bilinmez bir sempati var mücadele ediyorlar ve bırakmıyorlar. Bu hafta Fenerbahçe'ye Kadıköy'de çelme takarlarsa şaşırmam.
Haftanın maçında ise ne gol sesi vardı ne de futbol kalitesi Trabzon deplasmanına beraberliğe razı giden Fenerbahçe istediğini aldı. Ev sahibi takımda eksiklikler dolayısıyla ve de taraftar baskısıyla önce kaybetmemeyi düşündü o da skordan memnun. Öyle futbol fukarası bir lig olduk ki kimse maç kazanamıyor ancak herkes durumundan memnun ligde oynanan 9 maçın 7'si berabere bitmiş. Üstelik bunların 3 tanesinde gol dahi olmamış. Sonra da derler ki taraftar maça gelmiyor. Niye gelsin gelip de neyi izlesin. Ortada seyirlik bir durum mu var. Eminim lig tv ekibi maçlardan sonra 3 dakikalık özeti dolduracak pozisyonu dahi bulamıyordur. Maç için söylenecek hiçbir şey yok. İsmail KARTAL'IN Ersun hocadan çok Aykut hocadan etkilenmiş olacak ki dakika 90'ı gösterirken Emenike'nin yerine oyuna Selçuk'u alarak inanılmaz bir teknik deha sergiledi. Eminim bu hamle ile şampiyonluk gelecektir.!!!
Perşembe günü yani dün Avrupa maçı oynayan Beşiktaş'ın maçını hangi mantıkla pazartesine koyan federasyona şaşırırken rakiplerinin hepsi puan kaybetmişken evinde bu kadar silik oynayan Beşiktaş'ı görünce de bir o kadar şaşırdım. Oğuzhan'ın yokluğunda organizasyon büyük sıkıntı veriyor. Üstelik iddia ediyorum bu Cenk'te Eskişehir'e kiralanan Ömer ŞİŞMANOĞLU'NDAN daha iyi değil. Rize açısından ise Mehmet ÖZDİLEK eline kadar gelen galibiyeti göz ağrısı takıma iade etti. Maçta öne geçene kadar çok iyi bir oyun sergileyen Rize golden sonra bütün şalterleri kapatarak kendi sahasına çekildi. Mehmet Hocada anlamsız şekilde takımın bütün hızlı adamlarını çıkararak Beşiktaş'ın üstüne çullanmasına izin verdi. Holosko’yu anlarım da Kwoeke gibi tank ağırlığında bir isim varken niye Lua Lua çıkar oyundan bilmiyorum.
Günün ve haftanın son maçı ve son beraberliği Akhisar'da oynandı. Eski takımına geri dönen Gekas gollerine devam ediyor. Attığı ilk golde kafa ile çok güzel bir aşırtma golü attı. Sonrasında ise devreye geçen senenin gol kralı Aatif girdi. Önce Cicinho ile girdi verkaç ile topu tavana astı. Arkasından da takımı öne geçiren golü attı. Madem Trabzon takımı sıfırlayıp yeni bir başlangıç yapacaktı. Cardozo gibi yaşını almış bir isim yerine eminim daha uyguna Aatif'ı alabilirdi. Akhisar ise geriye düşmesine karşın yılmadı. Aatif'ın çıkarken yaptığı top kaybında Bilal vurulmayacak yerden vurdu ama kalecinin topu sektireceğini düşünen Gekas ofsaytta da kalmayarak beraberliği sağladı. Hafta boyunca beraberliklerle geçen maçlardan sonra bu beraberliğe laf edemedim. İyi maçtı güzel goller vardı.

Haftanın öne çıkanları
Haftanın Hakemi: Fırat AYDINUS Haftanın gerilimi yüksek maçında sorunsuz bir yönetim sergiledi.
Haftanın Takımı: Bursaspor sadece 2 galip takımın olduğu haftada deplasmanda kazanan tek takım oldular.

Haftanın Futbolcusu: Aatif Chahechouhe 
Akhisar deplasmanın iki gol atan Aatif gönlümüzde ki torpilden dolayı seçildi.
Haftanın Golü:
Balıkesir maçında ceza sahası yay çizgisinden gelişine harika bir vole vuran Torje haftanın en güzel golünü attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder