17 Eylül 2014 Çarşamba

GALATASARAY İYİYE GİTMİYOR



Dün maç öncesi yazımda yazdığım tahmini 11'in olduğu gibi sahada görünce sevinmiştim. Ancak oynanan oyunu görünce yerini hayal kırıklığı aldı. Süper kupa maçından sonra forma şansı bulamayan Alex yine sol bekte ki yerini almış ve yeni transfer Tarık yedek kulübesindeydi. Maçın başında gördük ki Alex sürekli arkasına adam kaçırmaya devam ediyordu. Hatta Anderlecht gole o bölgeden çok yaklaştı ancak vuruş kalitesi yetersiz şükür ki olunca gol gelmedi. Diğer bek Veysel ise yokluk sebebiyle her maça 11'de başlıyor. Nedendir bilinmez Hamit o bölgede mecburiyetten iyi bir alternatif olabilir. Ama sanırım aldığı yıllık ücret sebebiyle göndermek isteyen yönetim isteğine ulaşamayınca sürgün etmekte buldu. Ama Veysel'i maç boyunca izleyince anlıyorsunuz ki bir Gökhan Gönül beklentisi çok boş. O patlayıcılık ve o sürat Veysel'de yok. Savunmanın iki stoperi ise Semih'in zaman zaman sallanmasını görmezden gelirsek oldukça başarılı hatta Chedjue savunmada ki başarısı yetmemiş olacak ki yılın asistini yapamaya kadar götürdü olayı. Sene başında itin gö..ne sokulup yollanmaya çalışılması ne gariptir.
Orta sahaya gelince formsuz Selçuk'u Melo ve Xhemaili (formasında böyle yazıyordu. Biz Dz ile başlıyor biliyorduk.) ile destekleyip Selçuk'tan maksimum katkıyı bekleyen Prandelli, ancak 72'ye kadar dayanabildi. Ne hücumda ne de savunmada katkı veren Selçuk yenilen golde de rakibinin şutuna engel olamadı. Ayrıca her şeyi ona da yüklememek lazım. Xhemaili oyun olarak çok silik bir isim. Selçuk'u eleştirirken onu da es geçmemek lazım. Şu anda yapabildiği tek şey pas istasyonu olabilmesi. Lig de cezalı olan Melo ise yine agresif yine hırçın ama yine takımın tek ısıran parçasıydı. Sarı kart gördüğü pozisyonda belki faul bile yoktu ancak öyle bir itiraz etti ki hakem atsa laf edemem yani kendisini kontrol etmekten çok uzak.
Gelelim takımın en sorunlu bölgesine yani hücum hattına ilk olarak soldan Snejder'den bahsedelim. Dünya kupasından en geç dönen futbolcuydu o yüzden de hazırlık kampı yemedi yani takımın fizik olarak çok gerisinde ama oynadığı oyunun bununla ilgili olduğunu hiç sanmıyorum. Tamamen mücadele etmeden oynama isteğinden kaynaklanıyor. Diğer kanat hücumunda oynayan Pandev ise hala acemilik yaşıyor. Burak gibi bir forvetle oynamak zor o yüzden ona alışması nereye koşu yapacağını öğrenmesi zaman alacaktır. Yine de bulduğu dar açıda ki müsait pozisyonda golü bulamamış olması üzücü. Kesinlikle Galatasaray'ın aradığı fizikli forvet oyuncusu değil ancak kendi oyun sitiline göre katkı verecektir.
Son olarak da Burak'tan bahsetmek hatta ayrıca bir paragraf açmak istiyorum. Daha önce bu sayfalarda Burak ile ilgili sahtekar diye bir başlık açıp tepki almıştım. Ama videodan da göreceğiniz üzere kendini yere atma konusunda cezalandırılmayan Burak yine hakemi takımın en önemli gol pozisyonunu harcamak pahasına aldatmayı denedi. Ve neyse ki bu kez hakem yemedi de takım ghakkı olmayan bir penaltı ile beraberliği yakalamadı. Burak bir sahtekardır. Emek hırsızıdır. Akşam ki maçta yaptığı anlamsız pas hataları ve yaptığı kötü tercihler belki de aldığı ahlar yüzündendir. Kendisine sabretmek ve desteklemek zorunda kalan taraftarlara da Allah(c.c.)'tan sabır diliyorum.
Oyuna sonradan girenler hocanın maçı nasıl okuduğunu gösterir. İlk değişiklikte 3'lü orta sahadan veya mücadele etmeyen Sneijder'i değiştirmesini beklerken yine etkisizlerden olan Pandev'i Bruma ile değiştirince bir hayal kırıklığı oldu ancak sonrasında ki Selçuk, Umut değişikliği doğruydu. Umut oyuna hareket ve mücadele gücü kattı. Son olarak yapılan Alex, Tarık değişikliğini anlayan beri gelsin. Eer hücumu daha iyi diye Tarık tercih edildiyse o zaman savunması zaten kötü olan Alex niye ilk 11'de tercih edildi. Yedek kulübesinde Olcan varken ki kendisini çok beğenmem ama yine de bir hücum alternatifidir, yada biz öyle sanıyorduk. Öyle ya Burak, Pandev, Sneijder'den sonra Bruma, Umut sonrasında ki bir sırada mıdır?
Sözün özü Galatasaray ve Prandelli kötü bir gece yaşadı. Bunu Galatasaray adına formsuzluk olarak açıklayabiliriz ama Prandelli'nin formsuzluğu mu? Yoksa kalitesi mi bu kadar onu söylemek için erken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder