16 Eylül 2014 Salı

ŞAMPİYONLAR LİGİ BAŞLIYOR



GALATASARAY - ANDERLECHT
Dünya üzerinde belki de maddi gücü en fazla olan turnuva bu akşam oynanacak maçlarla başlıyor. Tarihimiz de en fazla çeyrek final görebildiğimiz turnuvayı Şampiyonlar ligi ismini aldığı 1992 yılından bu yana iki kez üst üste kazanan yok. O yüzden geçen senenin şampiyonu ve bu kupayı en çok kazanan takım olan Real MADRİD'İN bu sene kazanamayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Zaten oyun olarak da umut vermiyorlar.
Bizim açımızdan ise 1993'te Galatasaray'ın sadece 8 takımın katıldığı kupaya yani doğrudan çeyrek finalden başlanılan turnuvaya Manchester'i Arif'in unutulmaz golüyle eleyerek girmesi ile başlıyor. Sonrasında ise ilk kez gruptan çıkan takımımız ve haliyle kupaya en fazla katılan takımımız yine Galatasaray. Ancak en şaşalı dönemde bile gruplardan çıkma başarısı gösteremeyen Terim sonrası Lucescu aynı yıl iki kez gruplardan çıkmayı başarmıştır. 2001'de ki bu başarıdan sonra Türkler bir diğer çeyrek final başarısı için ise 2007 yılını yani Fenerbahçe'nin 100.yılını bekleyecektik. Zico döneminde Fenerbahçe gruplarda topladığı 11 puanla hala en çok puan toplayan takımımız oldu. Son çeyrek final başarımız ise en parlak döneminde bile gruplardan çıkmayı başaramayan Terim bu kez iki sene önce gruplardan ve sonrasında ikinci turda Schalke'yi eleyerek çeyrek final başarısını bu kez yakaladı. Topu topu 3 çeyrek final başarımız işte bunlardı. Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin de cezası sebebiyle 3 senedir üst üste katıldığı organizasyonda son iki yılda da gruplardan çıkmayı başardı.
Gelelim günümüze grup kuralarında sonra Galatasaray'ın rakipleriyle ilgili yazmayı düşünüyordum ancak fırsat olmadı bir türlü. Yine de grupta ki rakiplerimiz; torba sırasına göre Arsenal, B.Dortmund ve Anderlecht oldu. Kısaca değinmek istersek. Ön eleme turunda Beşiktaş'ın elinden kurtulan Arsenal'i zaten yakın zamanda izledik. Ayrıca Dortmund'u da gerek Nuri gereği gerekse TRT yayınları sayesinde epey bir izledik. Geçen seneden farklı olarak daha güçlü ve daha aç olduklarını söyleyebilirim, Lewandowski'nin kaybı büyük ancak geçen senenin suskun ismi Aumabeyang bu seneye iyi başladı. Ayrıca Hertha Berlin'den tanıdık A.Ramos ilaç gibi gelmiş harika goller atıyor. Son olarak da 4.torbadan gelebilecek tatsız takımlardan Anderlecht Prendelli'ye göre oldukça genç bir takım benim için ise evinde mutlak 3 puan yazdığın bir maç olarak gördüğüm bir takım. Üstelik Belçika ligi 7 haftadır oynanıyor ve bize göre oldukça hazır durumdalar. Ama gruptan çıkabileceklerini sanmıyorum.

Akşam ki maçın özeline gelirsek passolig saçmalığı ile taraftar kaybeden Galatasaray tam taraftarına kavuşup uygun atmosferi oluşturacaklardır derken bugün yapılan duyuru ile passolig kartlarının bu maçta da isteneceğini açıkladılar. Yine de bu kez stat dolacaktır. Saha içinde ise tam anlamıyla bir belirsizlik var. Takımın hücum hattından memnun olmayan Prendelli sürekli değişik 3'lüler deniyor. Ayrıca yabancı sınırlamasının da olmadığını hatırlarsak elinin en rahat olduğu maçı yaşayacak. Tahmini kadrom yabancıların çocuğuna forma vereceği yönünde.

Muslera

Veysel Chedjue Semih Telles

Dzemali Melo Selçuk

Pandev Burak Sneijder

Olası 11 ile çıkmasını bekliyorum. Tabii Bruma veya Olcan değişikliği olabilir. Hatta formsuzluk konusunda çok ileriye giden Selçuk bile yedek kulübesinde başlayabilir. Anderlcht hakkında ki tek bilgi ligin başlayalı 7 hafta olması ve son 4 maçta ki 3 galibiyet almış olmaları. Ama güzel haberler de var. Mesela 4 deplasman maçında sadece 1 galibiyet almış olmaları. Deplasmanlarda gol bulma konusunda sıkıntı yaşamayan takım yine de galibiyeti elde edememiş. Takımın en etkili ismi ise 8 maçta 5 gol atan Mitrovic henüz 20 yaşında ve Liverpool'un gündeminde.
İlk maçın Anderlecht ile başlaması herkesin düşüncesinin aksine benim hoşuma gitmedi. Ben Arsenal ve Dortmund deplasmanını tercih ederdim. Zaten o maçlarda büyük beklenti olmayacaktı hazır sezonun başında bu kadar önem arz eden bir maça çıkmak işimize gelmeyecektir. Yine de Prandelli'nin etkili bir savunma performansı sergileyip hiç değilse beraberliği cebine koyacaktır.
Ancak bu gruptan çıkmak için en önemli hedef maçından beraberlik almak bizi kesmez.
Maçı Star yayınlıyor. Yayın saati her zaman ki gibi 21:45
Uyduda Rah-e Farda Tv R.Madrid - Basel maçını yayınlayacak ancak Türksat'ta ki frekansında olmayabilir.
1 Tv Georgea kanalı ise bizim grubun diğer maçını B.Dortmund - Arsenal maçını yayınlayacak. Ama Galatasaray maçı varken kim izler orası ayrı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder