22 Nisan 2014 Salı

FUTBOLUN ÇİVİSİ ÇIKTI



Türkiye ligini seyretmek hepten zor geliyor artık. Geçen hafta içi Bursa karşısında Galatasaray'ın kollanmasının üzerinden 3 gün geçmedi ki başka bir hakem sözde Türkiye'nin en iyi hakemi Cüneyt ÇAKIR net bir pozisyonda faturayı kesiverdi. Senaryo devam ediyor, herkesi mutlu etme çabası var. Pastanın büyük dilimi Fenerbahçe'ye şampiyonluk, küçük dilim Beşiktaş'a ikincilik ve Şampiyonlar ligine direk katılım, daha küçük bir dilim Galatasaray'a lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası, son bir ısırık ise Trabzonspor'a lig 4.lüğü ile Avrupa ligi yolu.
İşte tam da bu yüzden kimse durumundan memnun değil her şey sanki bir el tarafından yönetiliyor.
Fenerbahçe maçında Emre'ye atılan tekmelerin haddi hesabı yok, hatta Veli bir pozisyonda baktı ki ses çıkaran yok resmen kafa attı. Ancak o da sorun olmadı. Mehmet DEMİRKOL'un dediği gibi herhalde Emre'ye vurmak serbest çünkü Galatasaray maçında da Beşiktaş maçında da vuran iten alay eden kim olursa olsun gerekli cezayı almadı. Emre'nin sevimsiz bir çocuk gibi davranmaya devam ettiğini unutmuş değilim. Ama konudan bağımsız.
Dün oynan Antalya Sivas maçının özetini izleyebildim. Genç Semih 30 metreden çok güzel bir gol attı. Ama golün santrasından hemen sonra Sivas'lı Ziya'ya hiç gereği yokken taç çizgisinin hemen önünde arkadan çift daldı. Bu kadar gaddarca bir hareketi kariyeri boyunca görmemiştim. Hakem ne mi yaptı. Fırat AYDINUS'UN hastalığı sebebiyle maçı yöneteceği son anda belli olan Çağatay ŞAHAN rezil bir kararla sarı kart ile geçiştirdi. Eminim çok daha masum görünen pozisyonlar da bile kırmızı kart konusunda tereddüt etmeyen Fırat hoca olsaydı daha sağlık ekibi sahaya girmeden Semih soyunma odasında duşunu alıyor olurdu.
Maçı Sivas hakkı ile 1-2 kazandı. Antalya seneye 1.lig yolunda Kayseri ile birlikte yol alacak gibi duruyor. Sezon içinde hoca değiştirmesi doğru bir karardı ancak takımı kısıtlayan Samet AYBABA'dan sonra Fuat ÇAPA gibi Erciyes'i düşürmeyi neredeyse başaran bir hoca ile anlaşmak yanlış tercihlerin ağa babası oldu. Fuat ÇAPA'DA Erciyes'ten sonra Antalya'yı da düşürerek zor bir işi başaracak gibi duruyor. Haftaya Kasımpaşa deplasmanına gelecek Antalya'nın işi zor Kasımpaşa Avrupa ligine katılma konusunda oldukça istekli gözüküyor.
Avrupa'da Liverpool harika bir sezonu taçlandırmaya doğru gidiyor. Bu hafta da küme düşme hattında ki Norwich'i deplasmanda 2-3 yendiler. Takipçileri Chelsea evinde mağlup oldu. City ise dün oynadı ve 3-1 kazandı. Maç eksiği ile ligde 3. Sıradalar eksik maçını da kazanırlarsa 2.sıraya yükselecekler. Bu hafta pazar günü yılın maçı var Liverpool evinde Chelsea'yi ağırlayacak kazanırsa şampiyon...
İspanya liginde de A.Madrid zorlansa da kazanmaya devam ediyor. Bugün Chelsea ile oynayacakları için maçlarını Cuma günü oynadılar. Haftaya ise Valencia deplasmanına gidecekler kazanırlarsa onlarında işleri kolaylaşıyor. Birde D.Costa'yı gol kralı yapacam diye kim penaltıcı yaptıysa kafasına tüküreyim, adamın sağlıklı penaltı attığını görmedim daha. Barça tat vermemeye devam ediyor. Evlerinde Bilbao karşısında geriye düşmesine karşın kötü oynayarak kazandılar. Messi bir gol attı ancak tadı tuzu yok.
Hafta içi maçlarında ise Ronaldo oynarsa Madrid Bayern'i geçer, Chelsea maçında ise Hazard fark oluşturacak bir adam oynarsa Chelsea istediğini alır.
Avrupa liginde ise final gibi maç oynanacak Benfica ile Juventus eşleşmesinde turu geçen kupayı alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder