4 Haziran 2013 Salı

NBA'DE FİNAL ZAMANI



MİAMİ HEAT - SAN ANTONIO SPURS

Finale gelene kadar beklenenin aksine daha fazla maç oynayan ve zorlanan Miami oldu. Geçen senenin şampiyonu L. James ve arkadaşları bu sene daha engebeli bir yoldan geçmek zorunda kaldılar. S.A. Spurs ise beklenenden daha az terledi desek yeridir.
İki takımında bu sene  ki Play-off yoluna bakacak olursak. Milwaukee ile eşleşerek 4-0'la neredeyse ilk turu bay geçen Miami bunun sefasını fazladan dinlenerek sürse de asıl sıkıntıyı sonra ki turda eşleştiği Chicago'dan ilk maçta yediği tokatla yaşadı. Ancak çabuk toparlanan Miami sonrasında Chicago'ya bir daha güneş yüzü göstermedi ve seriyi 4-1 kazandı. Artık doğu finalindeydiler. Bu aşamada kolay maç olmayacağını bilseler de eminim bu kadar zorlanacakları onlarında aklına gelmemiştir. Seriyi bu sabah oynanan maç ile 4-3 kazanan Miami doğu şampiyonluğunu kazandı. Bu şampiyonlukta aslan payı kuşkusuz L.James'e ait. Ancak geçen seneden bu yana büyük gelişme gösteren o pısırık görüntüsünden uzaklaşan C.Bosh da büyük katkı verdi. Kariyerinin sonlarında bir şampiyonluk daha yaşamak için Boston'dan Miami'ye gelen Ray Allen da kenardan gelerek takıma skor katkısı verdi. Ama bu sezonun geçen seneye göre en büyük eksisi şüphesiz Wade'in berbat oyunudur. Geçen sene takımın L. James sonrası en büyük kozu olan Wade bu sezon çok inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor. Finalde neler yapabilecek göreceğiz.
Finalin diğer ayağı olan San Antonio ise yola ilk turda sene başında çoğunluğun favorisi olan ancak Play-off'a zar zor kapağı atsa da son maçlarda Kobe'yi de kaybeden Lakers'ı 4-0 süpürerek başladı. İkinci turda bu kez rakip sezonun sürpriz ekibi Golden State oldu. İlk iki maçta endişe edilse de seri ilerledikçe rakibine daha iyi çareler üreten San Antonio seriyi 4-2 kazanarak finale adını yazdırdı. Bu aynı zamanda S.A.Spurs'ün bu sezon play-off'larda maç  kaybettiği tek seri oldu. Finalde yine tarihinde ilk kez bu seviyelerde oynayan Memphis ile eşleşen Spurs Tony Parker ve Tim Duncan'ın etkili oyunuyla rakibini 4-0 süpürdü. İlk turda ki süpürmenin aksine bu kez daha çekişmeli bir seri olsa da iki maç uzatmaya gitse de kazanan hep S.A.Spurs oldu. Konferans final serisinde olduğu gibi bütün sene çok iyi oynayan T.Parker ve Duncan takımın lokomotifi oldular. Yine kenardan gelen Manu Ginobili'de takıma deliciliğiyle büyük katkı verdi.
Final serisi ne olur sorusuna net bir cevap vermek zor. Ancak iyi maçlar olacağı kesin. Sezonu ilk sırada bitirdiği için saha avantajı Miami'de ayrıca final serisinin diğer serilere göre oynanma sıralaması da farklı normalde seriler iki deplasman iki ev sahibi ve sonra gerekirse bir iç saha bir dış saha olarak devam eder. Ancak finalde iki maç saha avantajı olan takımda sonrasında ise 3 maç dış sahada son olarak yine 2 maç saha avantajı olan takımın sahasında oynanıyor. Bu bence avantaj sahibi takıma daha büyük bir avantaj sağlıyor ama koca sezonu önde bitiren takımın o kadar da avantajı olsun.

Seri tahminim net olmasa da gönlüm kesinlikle Spurs'tan yana. Takımın en önemli isimlerinden Tony Parker'ı savunmak için fazlasıyla seçeneği olan Miami onu durdurması halinde skor gücüne ciddi set vuracaktır. Spurs içinse tek seçenek L. James hariç kimsenin 20 üzeri sayı bulamamasını sağlamak. Formda Bosh'u Splitter ve Duncan ile durdurabilirler ama Wade eğer form tutarsa işleri kolay olmaz.
Maçların tamamını CNNTurk'ten canlı olarak izleyebilirsiniz. İlk maç Perşembe günü gece 4'te oynanacak. Spurs yaklaşık 10 gündür maç yapmıyor olacak. Miami ise sadece 2 gün dinlenebilecek takımları nasıl etkileyeceğini göreceğiz. Bütün serinin programı ise şöyle 

6 Haziran Perşembe 04:00 Miami - Spurs
9 Haziran Pazar 03:00 Miami - Spurs
11 Haziran Salı 04:00 Spurs - Miami
13 Haziran Perşembe 04:00 Spurs - Miami
16 Haziran Pazar 03:00 Spurs - Miami (Gerekirse)
18 Haziran Salı 04:00 Miami - Spurs (Gerekirse)
20 Haziran Perşembe Miami - Spurs (Gerekirse)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder