3 Haziran 2013 Pazartesi

AZİZ YILDIRIM NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR ?



Sene başında şampiyonlar ligine katılamayan Fenerbahçe'nin mayıs ayında UEFA kupasında yarı final oynayacağını söyleseniz herkes buna gülerdi. Üstelik gruplarda ki son iki deplasmanla beraber 4 maçta rakip sahada kalesinde gol bile görmeden bu başarıya ulaştı. Bütün bu güzel tabloya rağmen ligde gelmeyen şampiyonluk Avrupa'da tarih yazan hocanın sonunu hazırladı. Ama asıl sebep ne giden şampiyonluk ne de yapılan yanlış transferler. Asıl sorun Galatasaray'ın sene başında Amrabat'ı transfer eden kafa yapısından Sneider, Drogba gibi inanılmaz isimlere geçmesidir. Aziz Yıldırım'ın gözünü ölesiye Galatasaray bürümüş durumda. Bu yüzden geçen sene 5 milyon Avroya anlaşılmasına rağmen futbolcuyla anlaşılamamasından dolayı transferi olmayan Alper'e sırf Galatasaray anlaştı diye bir anda geçen senenin 2 katı bedeli vermiş durumda. O yüzden Arda'ya asla sportif karşılığı olmayan üstelik o bölgede alternatifleri olmasına rağmen fahiş fiyat teklif etmesidir. Yani takımın neye ihtiyacı olduğu sorusu onun için ikinci planda asıl önemli olan ezeli rakibe gol atmak. Bu yüzden Galatasaray derbisinden önce bu maçı almayacaksak şampiyon olmasak da olur söylemleri. Hedef o kadar "küçük" ki sadece Galatasaray'ı geçmek yeterli. Yazık sadece yazık 15 senedir bu kulübün 1 numaralı adamı olan ve sayısız hata yapan en önemli en büyük hatasını ise ikinci kez istifa ettiği kulübe geri dönerek yapan Aziz Yıldırım takımı bir arada tutan, Avrupa'da tarihin en önemli başarısını elde eden hocaya eğer yazılanlar doğruysa transfer ettirdiği oyunculardan memnun olmadığı için ne o yine mi istifa edeceksin diyecek kadar geçmişini unutan bir adam oldu. 3 temmuz olayında kulübü bir daha tamiri mümkün olmayan şekilde yaralayan başkan artık bu takımdan elini ayağını çekmelidir. Ama yeni hoca için görüştüğü isimlere bakıyorum da hala yerel başlarılar peşinde bir adamdan ibaret ve kulübü son sürat bilinmeze sürüklüyor.

Avrupa'da da bu tarz kulüpler var. Mesela bir dönem Fiorentina'nın başında yer alan Gori'de aynı şekildeydi. Terim zamanından takım iyi gitmesine rağmen bir türlü Terim'i rahat bırakmayan ve sonunda kavga dövüş takımdan ayrılmasıyla son bulan bir dönem yaşamışlardı. İnter'in sahibi Moratti ailesinin de geçimi en zor olan başkan olduğu söylenir.

Çok uzatmayacağım ama Fenerbahçe eğer Almanya'nın Bayern Münih'i yada bize daha yakın olan Fransa'da bir dönem hegemonya kuran Lyon gibi olması için hedefi Galatasaray değil Avrupa olması gerekiyor. O zaman ülke içi başarılarının zaten geldiğini göreceksiniz.

Yoksa Galatasaray ne kadar yükseliyorsa en fazla onun kadar yükselebilirsiniz... ben Galatasaray'ı yendik diye sevinmek değil, Sevilla'yı, Lazio'yu eledik diye sevinmek, Chelsea'yi, Benfica'yı elimizden kaçırdık diye hayıflanmak istiyorum. Galatasaray'ı zaten 14 senedir yeniyoruz. Artık kurtarın kendinizi Galatasaray ile yarışma sevdasından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder