3 Haziran 2013 Pazartesi

ORDAN, BURDAN, ŞURDAN



Epeydir yazmak kısmet olmadı o yüzden yazasım var. Epey şey birikti gündemin epey gerisinde kaldık ama biraz not düşmek adına başlayalım dedim yine yazmaya...
Öncelik bu kez basketbol
 Avrupa'nın en büyüğü yine Olympiakos oldu. Anadolu Efes'in elinden güç bela kurtulan Yunanlar final four'da önce en büyük favori CSKA Moskova'yı sonrasında ise ilk çeyrekte 17 sayı geriye düştükleri maçta Real Madrid'i yenerek 2 sene üst üste şampiyon oldular. Tebrik etmek ve imrenmemek elde değil.

Türkiye liginde ise sezonun açık ara büyük hüsranı Fenerbahçe Ülker Karşıyaka'ya henüz ilk turda elenerek bu acıya son verdi. Artık önümüzde ki sezona bakacağız. Üzüldüğüm asıl konu ise koç Pianigini'nin ayrılmasında sonra Ertuğrul Erdoğan yönetiminde ki takımın da yine savunma yapmaması oldu.

Bizi eleyen Karşıyaka ise ligin favorisi Galatasaray'a tosladı. Ve maç kazanamadan elendi. Galatasaray ise yaklaşık 20 maçtır kaybetmiyor ve kaybedeceğe de benzemiyor. Şampiyonluk yolunda en büyük favoriler ama bir bir büyük takımla karşılaşıp elemek isterlerdi sanırım.
Diğer tarafta ise Banvit Karşıyaka'nın bize yaptığını Beşiktaş'a yaptı ve acısını henüz ilk turda dindirdi. Yarı finalde karşılarında Efes vardı ve İstanbul'da aldıkları kritik galibiyetle evlerinde bu işi bitirme şansı yakaladılar ve başardılar. Final onlar için büyük başarı ancak karşılarında A.Efes'ten daha kuvvetli ve formda Galatasaray var. İşleri kolay değil. Ancak şansları yok değil. Özellikle Bandırma'da onları yenmek hiç kolay değil.
Avrupa'da 2 numaralı kupayı Chelsea son dakika golüyle kazandı. Çeyrek finalden itibaren favoriydiler ve kazandılar. Fenerbahçe ise ilk defa yarı final oynayarak büyük bir iş başardı. Bu kupaya rağmen Benitez'in görevine son verildi. Yerine ise eski göz ağrıları takıma 50 sene sonra şampiyonluk getiren Morinho ile anlaştılar. Benitez ise boşta kalmadı. Daha önce Morinho sonrası İnter'i çalıştırmak için gittiği İtalya'ya bu kez Napoli için dönüyor. Napoli antrenörü ise İtalya liginde kabus bir sezon geçiren İnter'in başına geçti.
Açıkçası geçen senenin sönük geçen transfer sezonunu aksine daha çok sayıda oyuncu ve hocanın yer değiştirmesini bekliyorum. Özellikle City'den çok büyük bir hamle bekliyorum. Takımın başına Malaga'dan Pellegrini'nin gelmesi neredeyse kesin gibi. Kadro olarak da fena sayılmazlar Ferguson sonrası United biraz karışık özellikle ayrılmak istediği konuşulan Rooney giderse bu sene sıralamada epey gerilerde kalabilirler. Morinho ise yapacağı transferlerle söz sahibi olup olmayacağı belli olur. Kadro iskeleti yaşlı ama tecrübeli.
 İspanya'da şampiyon haftalar öncesinden Barça oldu. Madrid ise teselli aradığı Kral kupasını evinde Atletico'ya kaptırarak ağır bir yara aldı. A.Madrid ise uğruna Avrupa ligini hafife aldığı şampiyonlar ligi hedefine ulaştı. Üstüne  bir de Kral kupası keyiflerine diyecek yok derken Falcao Monoca'ya transfer oldu. 2 senedir takımı taşıyan Kolombiya'lı lig olarak kötü bir tercih yapsa da Hulk gibi Rusya'ya gitmemesi sevindirici. Arda iyi bir sezonu geride bıraktı. Eğer takımda kalırsa daha fazlasını vaat ediyor ama çok daha fazlası onda yok. Yani 3 büyük ligde takımı taşıyacak oyuncu olamaz. Ama her zaman 11'de yer bulur.
İtalya'da şampiyon Juve oldu. Milan geç toparlandı. Napoli'nin nefesi yetmedi. İnter ise sizlere ömür. Lazio Uefa'da iyi işler yapsa da çeyrek finalde kaybetti ve sadece İtalya kupası ile yetinmek zorunda kaldı.
 Portekiz'de sezonu uzun süre önde götüren Benfica 2 haftada allak bullak oldu. Önce ligde Porto deplasmanında son dakikada yediği golle liderliği ve şampiyonluğu Porto'ya kaptırdı. Sonra Chelsea'ye Avrupa kupası finalinde son dakikada mağlup olarak kupayı kaybettiler. En son darbeyi ise Portekiz kupasında finalde Guimares'e 2-1 kaybederek 3 kupa hayalini başka bahara ertelemek zorunda kaldılar. Özellikle kupa finali sonrası takımın as oyuncusu Cardozo'nun hocasını itelediği sahne çok şeyin koptuğunu gösteriyor.
 Almanya ligi ise zirve yaptığı bir sezonu bitirdi. Almanya ligini açık farkla kazanan Bayern Şampiyonlar ligini de alarak harika bir sezon geçirdi derken bir de üstüne Almanya kupasını da alarak sezonu full çekerek kapattı. Tebrikten başka ne gelir elden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder