11 Şubat 2013 Pazartesi

HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ



Haftaya İngiltere ligi ile başlayalım. Chelsea evinde ağırladığı Everton’ı rahat bir oyun ile 4-1 mağlup etti. Sene sonunda ayrılacağı daha önce açıklanan ve Lampard attığı gollerle takımını sırtlamaya devam ediyor. Sene sonunda Ferguson’un kadrosuna dahil olabilir. Son şampiyon City ise bu hafta aldığı mağlubiyetle zirve yarışından çok artık arkadan gelenlere yakalanmamak için oynayacaklar. Sene sonunda ise bir sürpriz olmazsa Mancini İnter’den sonra City’de de koltuğunu Morinho’ya devretmek zorunda kalacak. Zirvede ki puan farkı 12’ye çıkınca doğal olarak gözler alt sıralarda ki küme düşmeme mücadelesine çevriliyor. Son sırada olmasına rağmen devre arasında önemli isimleri kadrosuna katıp bir mucize yaşamak isteyen Qpr bu hafta deplasmanda Swansea’ye yenilerek bu kurtuluş yolunda büyük bir yara aldı. Küme düşme hattından kurtulmak için 6 puanlık farkı kaparması lazım ki bu 6 puanlık farkı içinde aynı amacı güden 2 takım daha var. Yani işleri hiç kolay değil. Haftaya evlerinde United’ı ağırlayacaklar. Güzel bir karşılaşma bizleri bekliyor. Yine haftaya sondan 3. Ve 4. Sıradaki takımlar Reading – Wigan birbirleriyle oynuyorlar. Eğer Reading evinde ki maçı kazanırsa zaten var olan avantajını iyice perçinler.
İspanya liginde geçecek olursak haftanın sürprizi Vallecano deplasmanından mağlubiyetle dönen A.Madrid maçı oldu. Real ise şampiyonlar ligi maçından önce moral bulmak amacıyla çıktığı maçta evinde Sevilla engelini beklenenden kolay geçti ve maçı 4-1 kazandı. Maça yedek kulübesinde başlayan Mesut sanırım United maçına hazırlandı. Yine maçın skorunu elde ettikten sonra Ronaldo’da oyundan çıktı. Ama çıkana kadar 3 golü bulmuştu bile. Çarşamba günü oynanacak maçı şimdiden merak ediyorum. Barça ise bildiğiniz gibi bu hafta hem şampiyonlar ligi maçları yok hem de keyiflerince bir maç oynadılar. Sevilla’yı 6 golle geçerek artık iyi futboldan öteye geçtiler. Küme düşme hattında ise Batuhan transferinden son anda dönen Deportivo artık küme yolcusu. Sempati duyduğum bir takımdı üzüldüm.
 Almanya’da Bayern Dortmund’un puan kaybettiği haftada zor durumda ki Schalke’ye acımadı ve 4-0’lık bir galibiyet aldı. Maçın adamı 2 gol atan sol bek Alaba’ydı. Artık ikinci ile aralarında ki puan farkı 15 ve şampiyonluk çok ama çok yakın. Dortmund ise hafta içinde ki şampiyonlar ligi maçı öncesinde evinde Nuri’nin ilk 11 çıktığı maçta üstelik öne geçmesine rağmen Hamburg’a 1-4 kaybetti. Belli ki kafalar hafta içi oynayacakları Shaktar maçındaydı. Düşme hattında ise Sercan’lı G.Furth artık yolcu ama sözleşmesi bitmek üzere olan Sercan’ın şimdiden Sturtgart ile anlaştığı söyleniyor yani o kendini bir üst ligde tutmayı başarmış bile.
İtalya liginde Juventus evinde Fiorentina’yı 2-0 geçerken, takipçileri Lazio ile Napoli berabere kalarak zirve yarışında ikisi birden yara aldı. Hafta içi şampiyonlar ligi maçında Celtic deplasmanına gidecek Juve’nin zirvede 3 puanlık avantajı var. İnter ile Milan ise geçen haftanın tersine İnter kazanırken Milan puan kaybetti. M.Balotelli ise penaltıdan da olsa gollerine devam ediyor. Bu haftayı da boş geçmedi.
 Fransa liginde PSG evinde Bastia’yı 2.yarı bulduğu gollerle 3-1 yenerken Zlatan gollerine devam etti. Zirve takipçisi Lyon ise evinde Lille’e 1-3 kaybederek PSG’yi zirvede tek başına bıraktı. Son olarak ise ligin baş altı takımlarından Rennes evinde Toulouse’yi 2-0 yenerken son golü 84’te Mevlüt attı. Bu sezon Mevlüt’ün attığı 11.gol oldu.
PTT 1.liginde ise zirve yarışı her hafta farklı bir hal alıyor. Geçen haftanın lideri Erciyes bu hafta evinde aldığı beraberlikle bugün oynanacak Manisa A.gücü maçına göre koltuktan inebilir. Çaykur Rize ise Mustafa Denizli göreve geldikten sonra puan kaybetmedi. Bu hafta ki 5-1’lik Göztepe galibiyeti epey moral vericiydi. Ama takımın en önemli oyuncusu devre arasında Karabük’ün serbest bıraktığı Cernat oldu. Diğer yeni gelenler Sercan ve Eren ile iyi anlaşan Cernat takımını yönetmek anlamında büyük beceri gösteriyor. 1461 Trabzonspor ise satıp para kazandığı oyunculardan sonra henüz toparlamış değiller. Bu hafta da kaybettiler. Sene sonunda kim direkt çıkar kim play-off’a kalır tahmin etmesi güç. Ancak 1461’in o listede olmayacağını tahmin edilebilir.

Türkiye liginde ise geçen hafta zirve ekipleri puan kaybederken kazanan sadece Antalya’ydı. Bu hafta ise ilk 4 sırada kaybeden sadece Antalya oldu.
Akhisar İBB deplasmanında kazanırken golleri yeni transfer Gekas kaydetti. Bu hafta evlerinde Galatasaray ile oynayacaklar. Ufak da olsa bir umutları var ancak önlerinde çok uzak bir ihtimalden başka bir şey yok.

Eskişehir ligin istikrarsız takımı Gençlerbirliğini 0-2 ile geçerken gollerden birinde yine Necati’nin imzası vardı.

 Gelişi şaibeli Hikmet Karaman’lı Bursa Karabük deplasmanında 3 puanı 3 golle alırken hakemin yanlarında olduğunu görmezden gelmeyelim. Maçın ilk yarısında Ahmet İlhan’a arkadan sakatlayıcı hareket yapan Şener’i oyundan atmayan hakem maç 0-3 olduktan sonra bir taç pozisyonunda yardımcı hakeme doğru hamle yapan Ahmet İlhan’ı atarken aynı tereddüdü göstermedi. Yine Karabük’ün penaltı beklediği bir pozisyonda bence yanlış karar vererek oyunu devam ettirdi. Bursa adına 3 puanın yanı sıra Tuncay’ın gol atması da gelecek adına umut verici. Etkili bir Tuncay takımı en az 1 gömlek yukarıya taşır.

Beşiktaş Elazığ deplasmanında berbat oynadığı sayısız gol fırsatı verdiği bir devreyi son dakika golüyle 1-1 kapatınca 2.yarıda attığı iki golle yeni yılda ilk galibiyetini bir buçuk ay sonra alabildi. Niang oynadığı kısa sürede bile iyi bir transfer olduğunu gösterdi. Top alışı verişi duvar oluşu ve oyun aklıyla çok kaliteli bir isim.

Ligin alt sıralardan kurtulmaya çalışan iki ekibin mücadelesinde Kayseri evinde Ordu’ya diş geçiremedi ve maç golsüz sona erdi. Maçın son atağında kornerden gelen topun çizgiden çıkması Ordu’yu belki de kötü günlerden kurtardı. Bu ileriki haftalarda göreceğiz.

Geçen hafta Kadıköy’de 3 puan alırken yıldızı Eneramo’yu kaybeden( sarı kart cezalısı) Sivas evinde yeni yeni toparlanmak isteyen Trabzonspor’u konuk etti. Trabzonspor’un dünyaları kaçırdığı maçta bulduklarını atma konusunda daha becerikli olan Sivasspor maçı 2-0 kazandı. Geçen hafta aldığı 4-1’lik galibiyette bile maçın kahramanlarından biri kalecisi Onur olan Trabzon’u bu kez Onur’da kurtaramadı. Özellikle Halil ve Yasin kaçırdıkları ile saç baş yoldurdular. Halil’i geçen sene alırken Eskişehir ile karşı karşıya gelmeyi bile göze alan Trabzonspor bu oyununu gördükten sonra aynı durumda alma konusunda bu kadar hevesli olur muydu? Emin değilim. Maçta ayrıca ilk sarı kartı gördükten sonra zaten cezalı duruma düşen Zokora birde maçın sonlarında topla alakası olmayan bir pozisyonda Erman’a attığı tekme ile insanlık konusunda akıllarda soru işareti bırakmadı. Haftaya Fenerbahçe maçında oynamayacak. Olası bir Emre Zokora kavgasının da önüne geçmiş oldu.
Fenerbahçe tarih boyunca deplasmanda yenilmediği Mersin’i bu sene de yenerek  seriyi sürdürdü. Golü atan Webo bu formunu sürdürürse takımın en faydalı transferi olur. Ancak onun gelmesiyle pozisyonu değişen Sow’un gol sayısı düşecektir. Baroni tercihi dışında takım tercihini olumlu bulduğum Aykut Hocanın maç içi değişiklikleri de yerindeydi. Özellikle son haftaların formsuz ismi Kuyt’ı çıkarmak en doğru tercihti, ancak yerine Topal’ı değil Topuz’u tercih etmeliydi. Golden sonra kaçan pozisyonlar umarın akılların Perşembe günü oynanacak Bate maçında olmasıyla ilgilidir. Yoksa bu gol sayısı ile şampiyonluk hayalleri kurmak imkansız olur. Taraftar ile yönetim arasında ki gerilim tüm şiddeti ile sürüyor. Geçen senelerde yönetime sürekli sahip çıkan taraftar artık açık şekilde Aziz’in karşısında üstelik araba camından taraftara yönelik söylediği sözler giderek bir çıkmaza girdiğini gösteriyor. Ama gidişinin bu kadar kolay olacağını sanmam.
Ligin lideri Galatasaray ise henüz oynatamayacağı transferi Drogba’ya kavuştuğu haftada takipçisi Antalya’yı golcüsü Burak ile geçti. Maçı izleyemediğim için çok bir şey diyemeyeceğim ancak Galatasaray’ın önümüzde ki maç programına bakınca yollarının açık olduğunu söylemek mümkün. Sırasıyla Akhisar deplasmanı evinde Schalke ve Ordu ile oynayacaklar. Ligde bir maçlık kredisi olan lider o krediyi bu maçlarda kullanmayacaklardır.
Son olarak da Türkiye Kupasında Galatasaray’ı müthiş bir mücadele sonunda yenerek kupayı kazanan Fenerbahçe Ülker’i tebrik ederim. Maçı sonradan izleyebildim. Bir pozisyonda Sato’nun çenesi yırtıldı ve soyunma odasında 4 dikiş atıldı. Emir’in ayak parmağı hala iyileşebilmiş değil. Galatasaray’da Hawkins, Domercant, Göksenin yok takımın yeni transferi Markosvili’nin burnu son dakikalarda kırıldı. Yani maç tam anlamıyla kıran kıranaydı. Tek kötü yanı Gordon’un Andersen’in gazına gelip attığı dirsek sonucu diskalifiye olması oldu. Yine de maç güzeldi ve Fenerbahçe son 4 senede 3.kez kupayı kazandı. Tebrikler okuduğunuz için teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder