5 Şubat 2013 Salı

DEVRE ARASI TRANSFERLER VE GETİRDİKLERİ 2




GALATASARAY

GELENLER: Wesley SNIJDER (İnter), D.Drogba(Shangai S.), Aykut ERÇETİN

GİDENLER: Ceyhun (Kayseri), Sercan (Sivas), Cris (Gremio)

Snijder’ın transfer süreci çok karmaşık geçti. Sanki Galatasaray’ın bu oyuncuya çok ihtiyacı varmış gibi bir durum söz konusu oldu. Ama asıl gerekli olan orta sahada Melo’nun yerine 1. Sınıf bir oyuncu olmalıydı.(Şimdiden bulunsa daha iyi olurdu).Selçuk zaten takımda maestro görevini yapabilecek bir oyuncu. Wesley transferi hem uyum sürecinden hem de maç eksikliğinden belki sezonun sonuna doğru 2-3 maç beklenen katkıyı verebilir. Çok büyük beklentiye girilmemesi tavsiye olunur.

Drogba transferi ise gerçekten bu takıma gerekliydi. Çünkü Galatasaray’da hala son vuruşu iyi olan bir tane forvet-santrafor hala yok. (O kadar gol atmalarına karşın) Galatasaray gibi bir takımda girilen 10 gol pozisyonundan 4-5 tanesini gol yaparsan sorgulanmazsın. Ama 10 gol pozisyonundan 1 gol çıkıyorsa bu çok da başarı değildir.

Sercan’ın Sivas’a gitmesi olumlu ama bence bu şansı değerlendiremez. En azından büyük takım oyuncusu olması çok zor.

Ceyhun Kayseri’de iş yaparsa, döndüğünde Galatasaray İçin değerli bir transfer olur. Bu fırsatlar bir daha kolay kolay ele geçmez ya bunun farkına varırlar yada kendi elleriyle iplerini çekerler.
Cris boşuna geldiğini çok belli etti. En azından kafasını kullanabilseydi sene sonuna kadar kalabilirdi. Ama savunmada çok yavaş kaldı.
M.Baros sorunun ise bir şekilde sonlanması gerekliydi. Bu tip şeylerle uğraşmak takım için kötü oluyor. Forvetlerdeki herhangi bir başarısızlık hemen neden bu oyuncu oynamıyor sorusunu akla getiriyor.(Bakınız; Fenerbahçe deki Semih gibi veya ayrılana kadar R.Quresma)
Aykut ERÇETİN ile tekrar anlaşılması ise yedek kalecilerin bir halta yaramadığı en azından güven vermediklerini anlatıyor.
Olmayan transferlerden ise Carlinhos transferi yapılmalıydı o kadar uğraşılıp alınamaması sol bekte yine Reira ve Hakan BALTA ikilisinin oynayacağını gösteriyor. Ama ikisi de sol bekte oynadığında taraftarı kanser yapar.
Başka transfer lazım mı? Diye sorulacak olursa belki kanatlarda ki oyuncuların yerine hamle yapılabilirdi. (Hamit bu performansıyla takıma zor girer dedirtiyor, ama nedense Terim ondan bir türlü vazgeçemiyor. Akıllara mukavelesinde ilk 11’de oynar maddesi mi var sorusu taklıyor). Amrabat 25 yaşına gelmiş bir oyuncudan beklenilen performanstan çok uzak. Tamam küstürülmesinler ama daha çok çalışmaları gerektiğinin farkına varsınlar.
Emre Çolak genç oyuncumuz ama en azından 1 sene iddiası olan orta sınıf bir takımda forma giymesi yararına olabilir. Bazen çok tecrübesiz işler yapabiliyor. Bence hangi takımda olduğunun tam farkında değil.
Galatasaray diğer takımlara dua etsin yoksa bu futbolla liderliği geçtim ilk dörde girmeleri bile zor olabilirdi. Alışılmış bir organizasyonları var. Her takımda bunu artık ezberlediğine göre başka hamlelerin sırası geldi.
Terim elindeki kadrodan tam verim alamıyor değil kadroyu iyi şekillendiremiyor. Takım sürekli baskı kuracak diye bir kural olmaması lazım ama Terim bunu ancak ilk 7-8 maç sonra görebildi. Artık baskı yapmıyorlar ama topa da hakim değiller.
Melo seneye olmayacağının mesajlarını daha şimdiden veriyor. Takımda tutarlarsa Galatasaray İçin sıkıntılı olur. Şampiyon olmak isteniyorsa hem lig de hem de şampiyonlar liginde pas trafiğini bir şekilde mükemmele yakın yapmaları gerekiyor. Galatasaray’ın nisan sonuna kadar ligi bir şekilde çözmesi gerekiyor yoksa Sivas, Fenerbahçe, Trabzon üçlüsünden puanlarla dönmek zor olabilir.


BURSASPOR

GELENLER: A.FERDİNAND (QPR), A.Benich (Melburn), Edu (S.City)

GİDENLER: T.BANGURA(Şanlıurfa), Ozan İpek (Mersin), A.Ndiaye (Sunderland)

İngiltere’den ırkçılık soruşturmasından beklediği karşılığı alamayan A. Ferdinand sanki kaçarcasına ayrıldı. Ağır fiziğiyle vasat bir savunma oyuncusuna benzeyen Ferdinand, uğruna verilen bonservisler bakarsak vasat üstü olduğunu düşündürüyor. West ham dan Sunderland a 10 milyon avroya gittiği söyleniyor. Ancak sonraki transferinde 1,250 milyon avro verilmiş. Eğer bu rakamların birazını bile hak ediyorsa savunmada sorun çıkmayacaktır. Zaten takımda İbrahim ve Serdar Aziz gibi iki iyi stoper var. Çıkış arayan bir oyuncu gözüyle bakıyorum.

Aziz Behich ise Avustralyalı yetenekli genç oyuncu sol bek ve açıkta görev alıyor. Babası Türk olduğu için Türk statüsünde oynaması Bursa için çok iyi hatta belki de süper lig için. Avustralya’dan yeni dışarıya çıkmış alışma süresi için biraz zaman gerekli, ama gelecek vaat ediyor.

Edu defansif orta sahada görev alıyor. Stoke City’de bu sezon sadece 1 maçta görev almış. Rangers’ta 96 maç 9 golü var. ABD milli takımında da 37 maçta görev almış. Zaten herkes adını duymuştur. Ortalama üstü sayılabilir. Yeniden milli takıma seçilmesi güzel devamını getirirse Bursa bonservisiyle alabilir.
Orta Sahada iyi bir performans sergileyen N'diaye'yi iyi bir fiyata Sunderland'e yolladılar.

Bursaspor işi zor diyebileceğimiz bir pozisyonda küme düşme hattıyla arasında 7 puan fark var. Yukarıyla arasındaki fark ise 3-5 puan. Kritik haftalar Bursa’yı bekliyor. Sağlam’ın gidişiyle bir ivme kazanabilirlerse rahatlarlar ama moral bozukluğu olursa zorlanır. Mart ve nisan ayları Bursa için çok kritik olacak. Sivas, Fenerbahçe, Trabzon, Kasımpaşa, Beşiktaş maçlarını sırayla oynayacak. Çok zor bir viraj umarım kolay atlatırlar. Sağlam’ın yerine kim gelecek diye beklentiye girildi hemen kararlarını verebilirlerse iyi olur. Hem takım hem de Ersel hoca bunalıma girmez.

Ersel hoca ile devam ederlerse yerinde olur. Hemen kan değişikliği yapmak doğru olmayabilir. Takım tepe taklak olmadan hızlı bir karar versinler.

Gaziantep’ten olaylı şekilde ayrılan Hikmet Karaman ilk tercihleri olacak gibi duruyor.

 KONUK YAZAR
MÜCAHİD AKYÜZ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder