19 Kasım 2012 Pazartesi

ULAN DEDİ DİYE OYUNCU ATILIR MI?



Bu maç ve hakem hakkında konuşuluyor ve konuşulmaya devam edecek. Ona bir diyeceğim yok bu ülkede hangi büyük takımdan olursa olsun bir oyuncuyu bu kadar kolay atıyorsan haklı haksız konuşulursun. Benim üzüldüğüm nokta Türkiye’nin açık ara en beğendiğim hakeminin bu denli yanlış bir karar verip, hakemlik kariyerinin bu pozisyonla hatırlanacak olması. İletişim konusunda en başarılı hakemimizin bir iletişim eksikliğine kurban gitmesi. Daha çok şey sayılabilir ancak yine de duyduğum üzüntünün tarifi olmaz. Bir hakemimizi kaybetme noktasına geldik ve buradan geri dönerse imkânsızı başarmış olur.
Pozisyona gelirsek resimde de göreceğiniz üzere Veysel Sarı topa yükselirken Caner’in kafasına faullü veya değil bir müdahalede bulunuyor. Hakem de sanırım top nasılsa Fener’de deyip maçı devam ettiriyor. Sanırım diyorum çünkü hakemin avantaja bıraktım işareti yok. Ya faul olduğuna inanmadı ya da devam işareti vermesem de anlarlar dedi. Ancak aradan geçen iki saniyede Caner’e sırtını dönen hakem biranda geri döndü ve Caner’e kırmızı kart gösterdi. Caner o kadar şaşkındı ki dönüp yedek kulübesine baktı acaba oradan birisine mi gösterdi diye. Ama hayır hakem onu gösteriyordu. Bizler tv başından biraz da Caner’in geçmiş sabıklarından olsa gerek küfür etmiştir herhalde dedik yoksa bu kadar iyi bir hakem niye yok yere kırmızı çıkarsın adama. Ama tüm bunlara rağmen kafalarda oturmayan bir şeyler vardı. Sakin olma konusunda sinir bozucu seviyelere çıkabilen Aykut Kocaman bile saha içine girecek kadar zıvanadan çıkmıştı. Ayrıca 4. Hakeme itiraza koşan Bekir ve Hasan Ali’ye 4.hakem ben attırmadım diyordu. Yani Caner’e iki metre mesafede olan hakemin duymadığı bir küfrü Fırat Aydınus yaklaşık 25 metreden duymuştu üstelik bir kulağında kulaklık ve 15bin taraftarın gürültüsüne hatta sırtı oyuncuya dönük olduğu halde. Hakemin elini zayıflatan bir önemli nokta ise Caner’in el ve kollarında küfür ederken olabilecek hareketler yoktu. Yani o küfür hakeme yâda rakip oyunculara dönük değil ortaya veya kafasında duyduğu acıya öfke olarak da edilmiş olabilir. Yani bir gol kaçıran adam hass…r diye bir laf etse onu da mı atmak lazım gelir? Maç boyu bunları düşünürken nihayet dün MHK başkanı bir açıklama yaptı. Ve hakemin Caner’i “BU FAULÜ DE Mİ VERMEYECEKSİN ULAN” dediği için attığını söyledi. Dün yine çeşitli kalitede ki futbol programlarında yayınlandığı üzere olayın diğer şahidi Veysel o Ulan ile biten cümleyi Caner’in kambura yattığını düşündüğü için hakeme kendisinin söylediğini itiraf etti. Yani sırtı dönük olan hakem faul bekleyenin Caner olacağını düşünerek o lafı da o söylemiştir dedi ve onu oyundan attı. Zaten şansı yüzde 50/50’ydi. O Caner’den yana kullandı. Ve tutmadı.
 Şimdi asıl konuya yani başlıkta ki soruya gelecek olursak yukarıda yazan bütün yazıyı çöpe atın ve şu soruya cevap verin hakemin Caner’i değil de doğru duyup Veysel’i ULAN dediği için oyundan attığını varsayalım. ULAN kelimesi bir oyuncunun en az iki maç oynamamasına sebep olacak bir küfür müdür? Fırat Aydınus elit seviyeye yükselmeye çalışan 1.sınıf bir Avrupa hakemidir. Ve yönettiği Avrupa maçlarında çok sayıda F..k kelimesi geçtiğine eminim ve o kelimenin manası bizde S..kt.r gibi bir kelimedir ve Ulan’dan çok daha ağırdır. Ama kimse o kelimeyi kullandı diye oyuncuları oyundan ihraç etmez. Bende gündelik hayatta küfür eden birisi değilim ama arkadaş arasında oynanan bir halı saha maçında bile ağzımdan Ulan’dan daha fazlası çıkıyor. Bu kadar fiziki mücadeleye açık bir oyunda kimseden “Lütfen Böyle Şeyler Yapma” demesini bekleyemezsiniz. Kaldı ki o ifadeyi direkt hakeme karşıda söylememiş. Yani olayı nerden tutarsanız tutun hakemin elinde kalıyor. Hakem adına gerçekten üzgünüm.
 Diğer yandan iki gündür hakemi linç etmeye çalışan basınında kraldan çok kralcılık yapmaya çalışması aşağılık bir durum. Canı yanan Fenerbahçe’den sadece Aykut hoca maç sıcağı ile bir şeyler söyledi o kadar ne bir yönetici ne de başka biri çıkıp da kelle istemedi. Belki Caner’in takım otobüsünde söyledikleri bunlardan ayrı tutulabilir. Hatta Volkan gibi çabuk alevlenen bir oyuncu bile hakemi çok beğenirim ancak çok kötü bir günündeydi gibi çok yumuşak bir açıklama yaptı. Ama özellikle Tv8’de ki soytarı Serhat ve tayfası ve de Beyaz Tv’de ki gereksizler mangası yine çıtayı çok aşağılara koydu. Hakemin evinin önünde kamp kurup orada ki görevliye apartman aidatını düzgün ödüyor mu diye soracak kadar ileri gitmeleri mide bulandırıyor ama dur diyen yok nasılsa vicdan, beyin, kalite gibi kelimelerden haberleri zaten yok saçmalayıp duruyorlar.
Son olarak Sow’un golünden bahsederek kapatayım ki olay biraz futbola kaysın. Gol öncesi giden topu tekrar kazanan ve Sow’a doğru bekletmeden gönderen Kuyt da bu golde büyük pay sahibidir. Ama Sow’un golü nedir be arkadaş? Ben top gitti derken öyle bir vuruş yaptı ki. Çok klâstı doğrusu. Nizami bir röveşata değil ama çok zor bir vuruş. Niang sonrası biraz yavan kaldığı söylenebilecek performans sergilerken Fener’in eski doktoru Karanlık’ın protez takabilir demesinden sonra öyle bir oynamaya başladı ki. Karanlık doktor ve onu televizyona çıkaran Serhat Ulueren soytarısı biraz olsun utanmış mıdır? Hiç sanmam…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder