20 Kasım 2012 Salı

NE YAPMALI, NE ETMELİ, BU MAÇI KAZANMALI (MI?)





Galatasaray bu akşam belki de senenin en önemli Avrupa maçına çıkıyor. Avantajlı ve dezavantajlı olduğu konular var ama sonuç odaklı bir akşam ve yağmur da yağsa kar da yağsa bu maç kazanılmalı.
Bu akşam Star’dan 21.45’te yayınlanacak maç Galatasaray’ın dönüm maçı olabilir. Grupta bir önce ki maça kadar iyi durumda olmayan Galatasaray şuanda grubunda 2.sırada ve iki maçta 4 puan alması bile gruptan çıkmak için yeterli olabilir. Maç öncesi avantajlarına bakacak olursak, sadece 1 gol atabilmiş olsa bile bu sahada yani Telekom Arenada oynamak bir avantajdır elbet. M.United’in de oldukça eksik bir kadro ile geldiğini de avantaj hanesine yazmak gerekir ki buraya gelmeyen Van Persie nerdeyse her maçta gol atıyordu. Rooney, Kagawa, Fernandes, De Gea, Giggs, Scholes kadroda olmayan önemli isimler. Ve son olarak da United’ın grupta ki rahatlığı avantaj denebilir. Dezavantajlara gelince ise, genç ve aç oyuncular baş ağrıtmaya daha müsait olabilirler. Öte yandan sene başından bu yana kazanılmak zorunda olunan maçlarda takımın telaş ile oynaması da sonuç almayı zorlaştırıyor. Ve her ne kadar avantaj kısmında saysak da beklenen golün gelmemesi taraftarın baskısını bu kez kendi takımına döndürmesine sebep olabilir.
Goal.com sitesinin tahmini United kadrosuna bakarsak eğer şu 11’i yazmışlar.
 Lindegaard;
Rafael, Jones, Wootton, Buttner;
Fletcher, Carrick, Anderson;
Welbeck, Hernandez, Young.
Bu 11 bana çok da tecrübesiz bir kadro olarak gözükmedi. Özellikle ileri 3’lü de oynayan Welbeck, Hernandes( Chicarito) ve A.Young hiç de yabana atılmayacak sayıda maç oynayan ve etkili oyuncular. Bu maç bana biraz olsun Fenerbahçe’nin M.United’i evinde ağırladığı ve Tuıncay’ın 3 gol atıp kendine İngiltere liginin kapısını açtığı maçı hatırlattı. O maçta da United çıkmayı garantilemiş ve İstanbul’a yedek ağırlıklı bir kadro ile gelmişti. Ancak o yedek ağırlı dediğimiz kadroda da C.Ronaldo gibi bir genç yetenek! De vardı. Bu kadronun içinden bir Ronaldo çıkmasını beklemiyorum ama yine de hafife almak tehlikeli olacak adamlar var. Özellikle Young ve Welbeck kontrolü zor oyuncular. Galarasaray’ın muhtemel 11’i ise şöyle olmasını bekliyorum.
Muslera
Ebue Semih Dany Riera
Hamit Selçuk Yekta Amrabat
Burak Elmander
Bu kadro da belki Umut da olmalıydı ancak form durumu giderek düşen Umut sonradan girse hem yedek kulübesine olan güvende biraz olsun artar.

Sonuç olarak ben Galatasaray’ın bu sınavı verebileceğine inanmıyorum en azından futbol aklım kazanması zor diyor. Ancak beraberlikte takımı üzmemeli Braga deplasmanda yenilmeyecek bir takım değil. Yeter ki bu maçta cezalı oyuncu vermeyelim. Yine de Başarılar Galatasaray

1 yorum:

  1. Bende inşallah bu akşam maçta olacağım ve yine inşallah tarihe tanıklık edeceğim. Zor ve stresli maç olacak ne kadar çok gol atarsak atalım daha fazlasını yemeye müsait bir takım olduk nedense:)Herşeye rağmen KAZANACAĞIZ.... İNŞALLAH!

    YanıtlaSil