21 Kasım 2012 Çarşamba

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE DÜN GECE



 E GRUBU
Shaktar Nordsjælland deplasmanında 2 kere geriye düşmesine rağmen maçı 2-5 kazanmayı bildi. Ancak bu maçta Shaktar’ın ilk golü terbiyesizliğin dik alasıdır. Rakibin centilmenlik beklerken kaleciye doğru vurulan topa hareketlenip golü atan Luiz Adriano kişilik sorunu olduğunu kanıtlamıştır. Ancak bu şık olmayan galibiyet Lucescu’nun talebelerine bir üst turu garantilemesi anlamına geliyor. Son maçta evinde Juve’ye kaybetseler bile ikili averajda 1 gol ile Chelsea’nin üstünde oldukları için gruptan çıkarlar. Diğer maçta ise Juve evinde ağırladığı son şampiyon Chelsea’ye 3 tane atarak hocası Di Matteo’nun da sonunu hazırladı bu sabah görevinden alınan hocanın yerine kimin geçeceği henüz belirsiz. Juve ise bu güzel galibiyete rağmen son maçta Ukrayna’ deplasmanında puan almak zorundalar. İkili averajda hem Juve’den hem de Shaktar’dan geride olan Chelsea son maçta Nordsjælland’ı yenip Juve’nin kaybetmesini bekleyecek. Benim tahminim Juve’nin beraberlik halinde liderliğini koruyacak olan Shaktar’dan 1 puan alıp gruptan 2.olarak çıkacağı yönünde. Yani son şampiyon Chelsea henüz grup aşamasında Şampiyonlar Ligine havlu atıp Uefa’ya devam edecek.
 F GRUBU
Dün oynanan maçlar sonunda gruptan çıkacak 2 takımda belli oldu. İspanya’dan, uzun süre 10 kişi oynayan Valencia’dan 1-1’lik skorla dönen Bayern ikili averajda daha iyi olduğundan bir sürpriz olmazsa lider çıkacak. Valencia ise evinde maç kaybetmeme geleneğini sürdürüyor. Bu beraberlikle gruptan çıkmayı biraz da Lille’nin yardımıyla garantilediler. Grubun puansız son sırasında bulunan Lille Belarus deplasmanında ilk puanlarının alarak rakibinin de hayallerini söndürdü. Bu maçta Bate bir galibiyet çıkarabilseydi 9 puana ulaşıp son maça umudunu taşıyabilirdi. Ancak yollarına Uefa’dan devam edecekler gibi duruyor. Son hafta Bayern’e kaybetseler bile Lille’den ikili averaj üstünlüğü ile kurtuluyorlar.
 G GRUBU
Celtic grubun hayati maçında deplasmanda Benfica’ya kaybederek gruptan çıkma anlamında yara almış olsa da geçen hafta Barça’dan aldığı sürpriz galibiyet gruptan çıkmalarını sağlayabilir. Son hafta evinde grubun sonuncusu ve iddiası bulunmayan takımı Moskova’yı ağırlayacaklar. Celtic ile aynı puanda bulunan üstelik ikili averajda daha iyi olan Benfica Barça deplasmanında tur vizesi arayacak ki iddiası olmasa da yıldızlarını oynatmasa da Barça’dan deplasmanda puan almak pek kolay olmasa gerek. O yüzden son maçlar öncesi Barça’nın ardından Celtic daha avantajlı görünüyor.
H GRUBU
Gelelim gecenin bizim için asıl maçına, Galatasaray dün benim de yazdığım gibi beklenen bir kadro sahaya sürdü. Ben Melo yerine Yekta demiştim ama olsun Melo daha iyi oldu. Maça iyi başlayan ve devre boyu iyi oynayan M.United’dı. buna rağmen net bir pozisyon verilmemiş olması iyi özellikle Welbeck Dany’yi hayatta bezdirmek üzereydi ki neyse ki 2.yarıda o da duruldu. Maçın adamı demek ne kadar doğru bilmiyorum ancak Melo ilk defa bu sene adam akıllı bir top oynadı. Burak ise turnuva öncesi Avrupa’da şu kadar maç oynadı şu kadar gol attı istatistiklerine inat 5 maçta 5 gol attı. Gerçi bu gollerin 4’ü aynı takıma ama olsun çok değerli puanlar kazandırdı. Maçta ki atmosfer ise görülmeyi ve övülmeyi sonuna kadar hak ettiler. Yayına reklam sebebiyle geç giren Star yerine İdman Tv bu atmosferi daha geniş ve ayrıntılı yansıttılar. Son maçlar öncesi bence bu iş bitti. Ancak daha temkinli konuşmak isteyenleri de anlayışla karşılarım. Son maçlarda Galatasaray Braga deplasmanına gidecek Cluj ise İngiltere’de M.United’dan puan almaya çalışacak ki bence pak mümkün değil. Yani olası bir Galatasaray mağlubiyeti bile gruptan çıkmasına engel olmaz. Son olarak o yağmurlu günde giden 1 puana gel de yanma şimdi. Neyse Türklere zaten kolay şeyler yakışmıyor beceremiyoruz bir türlü. Ayrıca son maçın D-Smart'tan yayınlanacak olması da kötü oldu. Neyse ki Azeri kanal İdman Tv uydudan yayınlıyor da izliyebiliyoruz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder