21 Temmuz 2017 Cuma

TEMMUZDA VEDA YAKIŞMADI


        Her sene aynı hayalleri kuruyoruz. Ülke puanı açısından Avrupa’da alınacak her galibiyet çok değerli. Şampiyonlar liginde 2 takım olmasa da Avrupa liginde en azından 4 takımla temsil edilmek önemli diye. Ama geçen sene Başakşehir bu sene de Galatasaray bu keyfi elimizden alıyor.
      Kabul ediyorum ilk maçta gitmişti bu tur. Ama herkesin aklında Galatasaray taraftarı olsun olmasın bu maçı alırız da tur için yeter mi sorusu vardı. Maçın ilk yarısını izledim ve Galatasaray’ın istek yönünden mücadele yönünden hiçbir eksiğinin olmadığını gördüm. Hatta bu istek gereksiz sertliklere dahi sebep olacak seviyedeydi. Bu kadar istekli Galatasaray koskoca 30 dakikada ne yaptı dersek cevap hiçbir şey olur. Oyunu Tolga ve Selçuk ile kurmaya çalışan Galatasaray, Fenerbahçe benzeri bir yetenek fakirliğinden müzdarip oluyordu. Bu sebeple alınan Belhanda ise yakın markaj altında topla buluşma sayısında çok gerilerde kalıyordu. 2 senedir top dağıtmakta ikinci lig topçusuna dönen skor bulmaktan uzak Selçuk haklı olarak taraftarın en çok tepki gösterdiği isim oluyor. Bunda şüphesiz Tudor’un yanlış tercihlerinin de katkısı var. Maça Rodrigues yerine Sinan ile başlaması bence hataydı. Skor bulmak zorunda olduğun bir maçta, oyunu karşı sahaya yıkman gereken bir maçta bu denli çok top kaybı yapan Sinan yedek olmalıydı. Gerçi rakip o kadar zayıftı ki kim oynarsa oynasın bu takımı elemen gerekiyordu.
      Gençlerbirliğin’de oynarken hocasına taktik verecek kadar bilgili! Ahmet ÇALIK’IN yaptığı akıl almaz hata hem turun kaybedilmesine hem de Muslera’nın atılmasına sebep olacaktı ki penaltı pozisyonunda hakem sarı kart vermeyi unuttu. Sonrasında attığı golün hiçbir kıymetinin olmadığını da belirtmek lazım. Turu alan almıştı bile.
     Maçtan sonra ki basın toplantısında atarlı atarlı konuşan, takımın çok iyi mücadele ettiğini anlatan Tudor’un ömrünün çok uzun olmayacağını ön görmek için müneccim olmaya gerek yok. Ama bu süre ne kadar uzarsa işler o kadar kötüye gider. Geçen sene Pereirea’yı göndermekte çekingen davranan Fenerbahçe’nin ne kadar geç kaldığını anlaması uzun sürmedi. İlk 3 lig maçında 1 puan alabilmişti. Benzer bir durum olmaması için Galatasaray yönetiminin daha akıllı olması lazım ama anlaşılan bu kararı alabilecek yönetim aklı mevcut değil.
           Son olarak rakip takımın liginin erken başladığı goy goyunu bir kenara bırakırsak 12 numaralı Ken SEMA isimli 23 yaşında ki siyahi futbolcuyu beğendim. Çok sürmez yakında Türkiye’de bir Anadolu takımında izleriz sanki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder