5 Temmuz 2017 Çarşamba

PEPE BEŞİKTAŞ’A NE VERİR



Bu kadar göz önünde bir isimle anlaşınca haliyle herkesin söyleyecek bir şeyleri oluyor. Real Madrid gibi futbolun her anlamda zirvesi noktası olan bir takımda 10 sene boyunca oynamak zaten yeterince bir referans o yüzden futbolculuğu konusunda sanırım kimsenin itirazı yok. Fizik olarak Servet ÇETİN’İ anımsatıyor süratli değil ama çabuk, uzun bacakları sayesinde hızlı oyunculara karşı kolay kolay geçilmiyor. Tekniği hiç de fena değil. Sertlik konusunda ise kendisi bir referans noktasıdır. Zamanında Lugano ile Zago ile Melo ile benzerlikler gösterecektir. Kendi taraftarları tarafından sevildiği kadar rakip taraftarlar için tepki noktası olacaktır. Yaşı ile de ilgili de bu sene sorun olacağını sanmıyorum. 34 yaşında ama fizik olarak çok iyi durumda. Yapı olarak da kendini salmaya meyilli bir fizik de değil. Misal RVP gibi olacağını sanmıyorum. Bu kadar iyi yanlarından sonra benim için bu transferi büyük soru işareti olarak görme sebeplerine geleyim.
Pepe Portekizli olmasıyla muhtemelen yanında oynayacak Marcelo yada solunda oynayacak Adriano ile dil sorunu yaşamayacaktır. Zaten arkadaş canlısı bir tip gibi duruyor anlaşması, uyum sağlaması zor olmayacaktır. Sorun şu ki alacağı 5 milyona yakın yıllık ücret Marcelo gibi 1.7 ye oynayan ve Lyon’dan gelen teklifi reddettiğiniz oyuncuyu rahatsız etmesi sürpriz olmaz. Geçen sene 1.5 a oynayan Talisca’nın 3.5 aldığını öğrendiği Abubakar’ın ücretini bu sene talep etmesi gibi bir sorun yaşanabilir.
Diğer yandan 2012 ve 2013 yıllarında şampiyon olan ve Beşiktaş ile benzer bir hava yakalayan Galatasaray devre arasında Sneijder ve Drogba transferleri ile iyi giden bir düzene çomak sokmuştu. O sene gelen şampiyonluktan sonra Yanal’lı Fenerbahçe’ye bir şampiyonluk hediye edilmişti. Ardında gelen yüksek rakamlı iç sözleşmeler (Selçuk, Melo, Muslera, Burak vb.) takımın Avrupa’dan men cezası almasına kadar giden bir yola kapı açmıştı. Benzer şekilde Pepe’ye Talisca’ya, G.Gönül’e, Caner’e hatta ileride belki Oğuzhan’a verilmesi muhtemel yüksek sözleşmenin sebebi olur mu? Yine o dönemde yapılan transferlerin mevkilerine bakıldığında taraftarı tribüne çekebilecek isimler olduğunu görebiliriz. Ancak Pepe’nin ne maç kazandıracak bir isim ne de bu maliyetini çıkarabilecek bir transfer yapabilir bu yaştan sonra. Kaldı ki son anda maliyetinin hiç önemli olmadığı PSG’nin bu transferden vazgeçmesi kafamda ki soru işaretlerini artırıyor.
Son olarak da zaman zaman oyun dışı sertliklere başvuran Pepe’nin cezalı duruma düşme sorunu olabilir diyecektim ancak İspanya’da Real Madrid korumasında 229 İspanya ligi maçında sadece 3 kırmızı kart (sadece 1 tane doğrudan kırmızı) görmesi ve burada da benzer bir BJK ve Federasyon korumasında olacağından çok fazla kart göreceğini sanmıyorum.
Pepe Beşiktaş’a hayırlı olsun ama benim için bu transfer çok büyük bir başarı değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder