3 Ağustos 2017 Perşembe

KOVULDU

         Futbolcuların birbirine milli takım kampında silah çekmesine, prim mevzusundan tatsızlık çıkmasına, takımın kaptanının aynı uçakta birisine saldırırken kendisine edilen küfürlere engel olamayan, kendisine yapılan “uygunsuz davete icabet eden”. Mekân basan, basmaya çalıştığı mekândan saksıların arasından kaçan, milli takım antrenörü nihayet kovuldu.
       Tarihinde ilk kez 24 takımla oynanan Avrupa şampiyonasına sidik zoruyla son dakikada gruptan çıkmayı zaten garantilemiş İzlanda’yı yenerek gidebilen Milli takımda akla hayale gelmeyecek primler dağıtıldı. Düşünün ki o İzlanda çeyrek finalde ev sahibine kaybederken biz gruptan ( hani şu üçüncü olanların dahi gruptan çıkabildiği gruplardan bahsediyorum) çıkamamıştık. Bu büyük! başarıya karşılık tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olan Portekiz dahi bizim takım kadar prim dağıtmamıştı.
      Ortada gram başarı yok. Oynanan futbol içler acısı. Takımda arkadaşlık, birlik olma duygularının zerresi yok. Buna karşın takımı seçerken yapılan keyfi uygulamalar var. Buna karşın basına, rakibe karşı yapılan atarlı, giderli konuşmalar var. Önümüzde Dünya kupası elemeleri var. Grupta ki durumumuz önümüzde yapacağımız Ukrayna deplasmanı ve içeride ki Hırvatistan maçlarıyla belli olacak. Altın dönem denir mi bilmiyorum ama Enes ÜNAL, Emre MOR, Cengiz ÜNDER, Hakan ÇALHANOĞLU, Çağlar SÖĞÜNCÜ gibi isimler çok güzel bir dönemi işaret ediyor. Bu kadronun bir “KIRO”nun elinde ziyan olmayacağını bilmek bile umutlanmama yetiyor. Son maçlarda Volkan ŞEN’E forma vererek zerre futbol bilgisi olmadığını gördüğüm TERİM’İN gitmesine sevinmedim desem yalan olur.
      Yerine gelen Lucescu ismi de çok kötü değil. Denizli’nin fırsat kolladığı, internet romantikleri tarafında Yılmaz VURAL isminin dillendirildiği ortamda artık kulüp çalıştırmak istemediği bilinen Lucescu ismi fena sayılmaz. Futbol bilgisinin tartışılmayacağı, kadroyu seçerken tek kriterinin futbol performansı olacağı bir isim. Zaten bir milli takım hocasından ne beklersin ki adil bir kadro seçimi, ne oynadığını bilen bir futbol takımı ve sahada elde edilen başarılar. Ben bu oluşumdan umutluyum tüpçü inşallah bir kez daha batırmaz.
        Son olarak Terim’in aldığı paranın yada alacağı tazminatın konu edilmesini mantıklı bulmuyorum. Rakamlar ne  kadar büyük olursa olsun bu rakamların altına imza atıldıysa bu rakamı istemek hakkıdır. Uğur MELEKE gibi her gün köşesinde bu parayı bir yere bağışlasın veya verilmesin gibi anlamsız yazılar yazmak taciz etmekten başka bir şey değildir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder