8 Mayıs 2015 Cuma

NBA PLAY OFFLARINDA SON DURUM

Biraz geç kalmış bir yazı olacak ama Sports Tv'nin yayınlamaya başlamasından sonra takımları izleyip yazmak daha mantıklı geldi. Sezon içinde bütün maçları istatistik kağıdı üzerinden takip ettim ancak izlemek başka oluyor tabii.
Tablodan da anlaşılacağı üzere konferans yarı finalleri oynanıyor ve bütün seriler 1-1 eşitlikte. İlk turu izlemediyseniz harika bir San Antonio, Clippers serisi kaçırdığınızı söylemeliyim. Ev sahibi avantajının 3 kere el değiştirdiği seriyi son maçta evinde kazanan Clippers kazanırken play offlarda 7 kişiyle oynanamayacağını öğrendi. Ve serinin son maçında takımın her şeyi diyebileceğimiz C.Poul'ü kaybetti. Son maçı sakat sakat oynayan ve maçı kazandıran basketi atan Poul'ün şimdiye kadar yarı finalde ki ilk 2 maçı kaçırdığını söyleyebilirim sonrası da henüz netleşmiş değil.
Play off'a son maçta kalmayı başaran Ömer AŞIK'IN takımı New Orleans da ilk turu galibiyet görmeden şampiyonluğun 1 numaralı adayı Golden State'e 4-0 kaybederek sezonu erken kapattı. A.Davis'in daha uzun süreler daha yukarılarda izleyeceğimizi söylemek isterim. Efsane bir oyuncu geliyor.
Golden State'in rakibi ise formsuz ve sakatı çok olan Portland'ı 4-1 ile geçen Memphis oldu. Aslında galibiyet yüzdelerine bakarak Memphis'in Clippers ile San Antonio'nun da Portland'la oynaması gerekiyordu ancak Kuzey Batı grubunu lider bitiren Portland liderin sıralamada ilk 4 dışında yer alamaz kuralı gereği sıralama değişince rakiplerde değişmiş oldu.
Yarı finalin ilk maçını Sports Tv insani bir saate denk geldiği için yayınladı da izleme şansımız oldu. Golden State ilk maçta gösterdi ki bu seri için fazla iyiler. Elini kolunu sallaya sallaya buldukları sayılarla çok rahat kazandılar. Memphis pota altı üstünlüğüne karşın dış savunmada ki en önemli oyuncunun sakatlığı yüzünden maça hiç giremedi. Ancak ikinci maçta maske ile olsa da oyuna dönen Mike Conley rakibi durdurmayı ve maçı kazanmayı başardı. Yine de serinin kalanının yine Golden State'in inisiyatifine kalacağını söyleyebilirim. İyi oynadıkları her maçı gözü kapalı alırlar. Serinin 4-2 biteceğini düşünüyorum.
Houston Dallas serisi de kısa sürenlerden oldu. Sadece 1 maçta Houston'a karşı koyabilen Dallas seriyi 4-1 kaybederken Nowitzki'nin de Duncan misali yolun sonuna yaklaştığını söylemeliyiz. Houston'un yarı finalde ki rakibi Clippers oldu. San Antonio'yu 7.maçta geçen Clippers, ağır hasar alsa da Houston serisinde şimdiden bir maç çaldı bile. Hem ilk turda hem de Houston'a karşı efsane performans veren Black Griffin sadece smaç basan bir şovmen olmadığını bana göstermiş oldu. Tebrik edilesi.
Seri tahminini ise yapmak zor. Clippers'in eğer C.Poul oynarsa seriyi kazanması bile muhtemel ancak oynamaması durumunda sadece 6 kişi ile yaptığı rotasyonla finale kalması imkansıza yakın. Üstelik uzun süre rakibini bekleyen Houston maç ritmini bulmaya başladı. Sezonu sakat geçiren Howard'da insan azmanı misali oynuyor. Yani seri tahminim Poul 3.maçtan itibaren oynarsa 4-2 Clippers, yok oynamazsa Houston 4-2 alır.
Doğu tarafında yeterince kötü takım yokmuş gibi birde konferans lideri Atlanta da kötü oynayınca Chicago ve Clevland maçları hariç izleyecek bir şey kalmıyor.
Atlanta ilk turda geçen sene Fenerbahçe'yi baltalayan Bogdanovic'in takımı Brooklyn'e iki maç verdikten sonra ancak seriyi 4-2 bitirebildi. Rakibi ise nerdeyse tüm Kanada'yı arkasına alan Toronto'yu 4-0 ile geçen başkent Washington oldu.
Yarı final için tek söyleyebileceğim şey Washington'un en iyi oyuncusu olan ve ilk turu geçmelerinde büyük pay sahibi olan hatta yarı finalde serinin ilk maçını kazanılmasını sağlayan Wall'in elinde çatlaklar sebebiyle seriyi kaçırabileceği söyleniyor. Eğer doğruysa geçmiş olsun finale Atlanta çıkar.
Diğer tarafta Clevland ilk turda gençlerden kurulu Boston'u 4-0 ile geçti ama en can sıkan konu son maçta oldu. Kevin Love'ın omzunu ribaunt pozisyonunda bilerek asılıp çıkmasını sağlayan Olynyk Love'in sezonu kapatmasına sebep oldu. Böyle kasapları niye engellemezler bir türlü anlamıyorum.
 Diğer eşleşmede ise Ersan'ın takımı Milwaukee'yi 4-2 ile geçen Chicago Clevland'ın rakibi oldu. Yarı finalin ilk maçında Clevland'ı yenen Chicago ev sahibi avantajını eline geçirdi. Lebron ve Irving'in bir adımı daha olacaktır. Ancak onlarda Clippers benzeri dar bir rotasyon ile oynuyor. Ellerinde Mozgov dışında pota altı oyuncusu olduğunu söylemek zor. Lebron'un da 4 numara oynama konusunda çok hevesli olduğunu söylemek mümkün değil. Seriyi tahmin etmek zor ancak 7.maçı göreceğimizi düşünüyorum. Ayrıca yarı filan olduğuna aldanmayın bu turu geçen doğunun şampiyonu olur.
Maçları yayınlayan Saadettin SARAN'IN kanalı Sports Tv'ye ayrıca teşekkürlerimi iletirim. Yorumlarını takip ettiğim Kaan KURAL'I da play off boyunca almış olmaları güzel olmuş. Ancak spiker kadrosunun iyi olduğunu söyleyemem.
Bu gece 03:00'te Chicago - Clevland'ı ağırlayacak. Maç Sport Tv'de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder