13 Ocak 2015 Salı

FİFA YILIN ONBİRİ 2013 - 2014 SEZONU



Herkesin gerek tuttuğu takım gerekse futbol anlayışına göre değişiklik gösterebileceği bir liste bu. Ama Fifa yılın 11'i deyince o kadar insanın saçma nedenlerle tercihler de bulunması anlaşılır gibi değil. Ronaldo'nun 3 oy hakkını takım arkadaşları Bale, Benzema ve Ramos'tan yana kullanması, Messi'nin de aynı şekilde hemşosu Di Maria, İniesta ve Mascherano'ya oy vermesi bir nevi Eurovisyon oylaması gibi olmuş. Tabii Arda'nın seçimlerinde antrenör olarak Mourinho ve J.Löw'den sonra Simeone'nin gelmesi konuşulacaktır. Ancak benim görüşüm, Arda'nın açıkladığı gibi ilk sıraya Simeone'yi koyduğudur. Sanırım işi karıştıran Fifa oldu. Her neyse önce Fifa'nın listesini sonra ise kendi düşüncelerimi yazayım.
Bu kadroda kesin olmaması gereken isimler var. Misal İniesta bölgesinin tartışmasız en iyisi olan İniesta 2014 yılını yatarak geçirdi desek yeridir. Çünkü İspanya liginde şampiyonluğu Atletico'ya kaptıran, Dünya kupasında ilk turda elenen İspanya ile kötü bir turnuva geçiren Şampiyonlar liginde de final göremeyen İniesta'nın o listede ki yerinde Gabi veya Koke olmalıydı. Diğer bir olmaması gereken isim ise David LUİZ'DİR. Paris ile nispeten rakipsiz bir ligde şampiyonluk yaşayan Luiz, Avrupa kupalarında yarı final dahi göremedi. Hatta Dünya Kupasında ev sahibi olmasına karşın yarı finalde elenen Brezilya milli takımında 7 gol yiyen defansta yer alarak tarihe geçti. Bu kadroda ne işi var anlamak zor. Kadroda itiraz ettiğim son isim ise Thiago SİLVA oldu. Tarihin en pahalı savunma oyuncusu olan Silva'nın Paris'ten takım arkadaşı Luiz'den tek farkı 7-1'lik tarihi maçta cezası sebebiyle kadroda olmaması oldu. Benim 11 tercihime gelirsek.

NEUER

LAHM      S.RAMOS      D.GODİN      FELİPE LUİS

T. KROOS      GABİ     A. Dİ MARİA

ROBBEN      MESSİ    RONALDO

Nedenlerine gelirsek yılın oyuncusu adayı olan Neuer'i tartışmaya bile gerek yok. Dünya kupasını kazandı. Avrupa'da yarı final oynadı ve ligde gol yememe rekorunu paramparça etti. Savunmaya libero gibi yardım etmesini saymıyorum bile.
F.Lahm da Neuer gibi benzeri bir yıl geçirdi. Zaman zaman orta sahada da mücadele etse hocası da her önemli maçta onu sağ çizgide görevlendirdi.
S.Ramos Sevilla'dan transfer olduğundan bu yana takip ederim sempatim ilk transfer olduğunda 8 ise şu anda en fazla 5'tir. Ancak bu iyi bir sağ bekten çok iyi bir stopere evrildi ve bu sene takımına Avrupa'da en büyük kupayı kazandıran golü attı.
Ramos'un partneri GODİN ise lakabı olan Altın kafayı herhalde sırf bu sene yaptıklarıyla hak etti desek yeridir. Atletico ile efsane bir sezon geçiren Godin savunmada hatasıza yakın oynayıp hücumda da ortalama bir forvet kadar gol attı. Aralarından en değerlisi şüphesiz sezonun son maçında Barça'ya attığı ve şampiyonluğu getiren gol oldu.
F.Luis bu sene bu ilk on bir de yer almıyorsa bunun iki nedeni var. Birincisi Milli takımda Dünya kupası kadrosuna seçilmemiş olması ve Chelsea'ye transfer yaptıktan sonra düzenli forma şansı bulamaması. Milli takım kadrosunda yer almaması hala tartışılır ancak artık milli forma şansı buluyor, Chelsea'de ise Azpiliqueta'nın arkasında forma bekliyor. Ama bu ödül geçen sene ki olanlar için veriliyorsa Avrupa'nın en iyi sol bek performansı kesinlikle Felipe Luis'e aitti.
T.KROSS'UN seçilmesi de Lahm ve Neuer'le aynı.
A.Dİ MARİA'NIN da bu kadroda olmayı sonuna kadar hak ettiğini söylemek gerek. Milli takımla Final oynadı ve Real'e Şampiyonlar ligi şampiyonluğunu kazandırdı.
Gabi'yi İniesta'nın yerine yazmamın sebebi ise hemen hemen aynı mevki de oynamalarına karşın bu sene İniesta'dan daha iyi bir performans sergiledi ve daha çok kupa kazandı. Forvet tercihinde de bence bir sorun yok.

Herkes istediği kadroyu yazmakta özgür ancak benim Gabi soru işareti ancak geriye kalan her tercih bankodur.

Yılın hocası seçilen Löw bu ödülle Almanya takımından sonra kulüp çalıştırmak isterse oldukça yüksek bir seviyeden başlamayı garantiledi. Ancak ödül kesinlikle D.Simeone'nin hakkıydı. Yazık olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder