5 Ocak 2015 Pazartesi

ERKAN ZENGİN TERCİHİ NE ANLATIYOR ?



Fenerbahçe ile ilgili gün geçmiyor ki saçma haberler sınıfından bir haber çıkmasın. Bu kez gündem transfer. Eskişehir'in 29 yaşında ki İsveçli sol kanat oyuncusu Erkan Zengin'i Fenerbahçe transfer gündemine almış. Eskişehir'in sol açığında oynayan daha önce Beşiktaş'ta forma giymiş ancak yeterli görülmemiş bu futbolcu Eskişehir'de de zaman zaman disiplinsiz davranışlar sergilemesi ve bencil bir futbol oynamasıyla aklımda yer etmiş. Yani bu açılardan bakarsak tam Aziz YILDIRIM'IN Fenerbahçe'sine uygun bir isim gibi duruyor. Şaka bir yana hücum hattında yerli bir santrafor eksikliğini duyan Fenerbahçe yine kanat hücumcusu olan bir isme yönelmiş ki Aziz Bey henüz geçen transfer döneminde gündeme gelen bu ismin Alper'in o bölgede oynaması yüzünden gereksiz olacağını söylemişti. Tabii onun için bu tezadın ne gibi bir sakıncası olabilir ki ! Alper'in de bir yere gitmediğini düşünmesek dahi hiçbir mantıkla açıklanamayacak bir transfer.
Takımın zaten yaş ortalaması Avrupa'nın dahi en yüksek ortalamalarından birde bu kadroya 29 yaşında ki bir oyuncuyu transfer etmek ne salakça. Menajerlerin gazıyla hareket eden Fenerbahçe yönetimi son olarak 500 bin avro teklif ettiğini açıkladı. Türk statüsünde ki bir oyuncu için oldukça uygun bir miktar ancak açıklanması muhtemel yabancı sınırlamasının serbestliği Erkan gibi oyuncuların ne kadar alt sınıf oyuncular olduklarını göz önüne serecek ve oyuncuya verilecek yıllık ücret konusunda eli daha sıkı olacakken bu acele niye?
Sonuç olarak takıma yararı az olacak, belki bir kaç maçta etkili olabilecek bir isme takımın havasını bozabilecek bir isme forma şansı vermek kulübün nasıl yönetildiğini gözler önüne seriyor. Kesinlikle daha ileriye gitmeyecek ancak sene içinde faydalı olabilecek bir isim için manşetler süsleniyor yöneticiler demeç üstüne demeç veriyor. Bizler de okumaya devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder