18 Aralık 2014 Perşembe

LİVERPOOL'UN YENİ SEZON YAPILANAMAMASI



Steven GERARD kariyerinin en iyi dönemlerinde kendisine gerek ülke içinde gerekse ülke dışından gelen teklifleri bayrak adam olma arzusundan çokça da manevi sebeplerden reddettiğinde herkes yanlış karar verdiğini düşünüyordu. Gerard'ın o dönemde ki en büyük amacı Premier Ligi kazanmaktı. Geçen seneye kadar o amacına hiç yaklaşamamıştı ancak İstanbul'da ki efsane final sonunda evine götürebileceği UEFA kupasından sonra bir de Şampiyonlar Ligi kupası olmuştu. Ama aklı hep lig şampiyonluğundaydı.
Neyse fazla uzatmayalım. 34 yaşında ki Gerard geçen sene Suarez'in taşıdığı takımda iyi bir performans verdi ancak şampiyonluğa giden son maçlarda Chelsea karşısında hayatının hatasını yaptı ve geri pası verirken ayağı kaydı. O topu takip eden Demba ba golünü attı ve Liverpool City'nin arkasında kalarak şampiyonluğu kaçırdı. Suarez'in rekor bir ücretle 85 milyon Avro karşılığında Barça'nın yolunu tutmasıyla Liverpool'un özellikle forvet mevkisinde bir yapılanmaya gitmesi gerekti. Elde edilen bonservisin miktarı ufak çaplı bir takım kurmaya yetecek kadar vardı. Ancak bu para öyle çarçur edildi ki akıl sır ermez.
26 yaşında ki Lallana'yı Southampton'dan 31 milyon Avro vererek transfer ettiler ki 26 yaşında ki bir adama nasıl o para verilir anlamak mümkün değil. Kaldı ki geride kalan dönemde etkili olduğunu söylemek mümkün değil. Yine Southampton'dan stoper Lovren'e 25 milyon avro verdiler ki henüz 29 yaşında olan ve geçen sene iyi bir sezon geçiren Agger'i neden yolladılar da bu riske girdiler bilmiyorum. Agger şu anda ülkesinde Brandby takımında oynuyor.
Daha önce İnter ve City'nin denediği ama psikolojik sorunları nedeniyle olmayacağı belli olan Balotelli'ye 20 milyon avro vererek Milan'ı zengin etmekten başka bir işe yaramayan hamle için ise söyleyecek söz yok.
Yine de haklarını yemeyelim arada iyi hamleleri de oldu.
 Mesela geçen sene Avrupa Kupasında final oynayan Benfica'nın sağ açığında oynayan Markovic henüz 20 yaşında iyi bir transfer ancak verilen 25 milyon avro aşırı fazla, aynı şekilde Sevilla'nın sol beki Moreno için verilen 18 milyon avro fazladan da öte. Bir sol bek için bu kadar yüksek bonservis vermek için o bekin Roberto CARLOS olması lazım. Son olarak da Leverkusen'den alınan Emre CAN için verilen 12 milyon avro yüksek ama iyi bir hamle olabilir.
Ntvspor yorumcusu Ali ECE'NİN de dediği gibi Liverpool'un elinde Suarez gibi bir Samsung S 5 telefon vardı ve iyi bir fiyata sattı ancak yerine ala ala iki tane fax makinesi, 2 tane fotoğraf makinesi ve bir dolu ileride işe yaraması umulan mikro çip aldı.
Ligde ki durumları malum orta halli bir takım gibi mücadele ediyorlar. 21 puanla 11.sıradalar. son olarak deplasmanda United'a kaybeden Liverpool daha önce de evinde Chelsea ve yine deplasmanda M.City'e kaybetmişti.
Yazıyı yazmadan önce henüz Uefa kuraları çekilmemişti. Ama şimdi Beşiktaş'ın rakibi olarak değerlendirmek gerekir. Şampiyonlar liginde Real Madrid ve Basel ile çekiştikleri grupta Basel'e iki maçta da üstünlük kuramayarak 3.olarak Avrupa kupasına geçtiler. Beşiktaş'ın bence iki maçta da şansı var. Üstelik ilk maçın deplasmanda oynanacak olması bizim için iyi. Ben 19 şubatta oynanacak ilk maçtan da turdan da ümitliyim. Tabii Beşiktaş'ın bu performansını sürdürmesi durumunda geçerli bu söylediklerim.
Demirören döneminde Ertuğrul SAĞLAM'LA alınan 8-0'lık yenilgi hala hatırlarda ancak o maçla şimdi arasında dünyalar kadar fark var. Tek benzerlik Gerard ve Serdar KURTULUŞ hala aynı takımdalar. Onlarında oynayacağı şüpheli.
Eskiden İngiliz takımları ligde ki durumlarını daha üstün gördüklerinden özellikle Uefa maçlarında rotasyona giderlerdi. Ancak Uefa'nın aldığı kararla artık son Uefa şampiyonu direkt olarak Şampiyonlar ligine katılım hakkı elde ettiklerinden işleri kötü giden büyük takımlar bu bilet için kupayı ciddiye alacaklardır. Yine de Beşiktaş'ın Liverpool'un elinde kalan son umudu da alacağına inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder